Hamit Sarı TMSF’de

Trabzon’un Arsin ilçesi Işıklı mahallesinde olan Hamit Sarı Tasarruf Mevduatı sigorta fonu’nun yönetim kurulu üyeliğine atandı. Sarı, 5 kişilik başkan ve yönetim kurulu ile birlikte Türkiye’nin en büyük satış ve alımlarına imza atıyor.

Allah Rızası İçin Çalışıyoruz

Maçka Kaymakamı Koray Koçhan  kendisini eleştirenlere sert çıktı ve şu açıklamayı yaptı: ‘Kimseyle işi olmadığını tek amacının Maçka’ya ve Trabzon’a en güzel, en samimi, en gerekli hizmeti yapmak olduğunu belirten Koçhan, ‘Bazı kesimler var ki ne yapsak da Koray Koçhan’ın bir hamle sonra düşündüğü hizmete ambargo koysak. Ben bu insanlara gülüp geçiyorum ve polemiğe girip vakit kaybetmek istemiyorum. Ben bana oy verenlere, ilçe halkıma hizmet ile meşgul olmak istiyorum. Hizmet ederken de kim bana oy verdi veya vermedi diye ayırt etmiyorum. Herkesin hizmetlerden faydalanmasını istiyorum.   Bizim bayrak projemiz bugünün değil aylar öncesinin projesiydi.
   
Bunu birçok kesim ile paylaştık. Doğu Karadeniz’in en büyük bayrağını göndere çekip bir bayrak tepe projesi oluşturmak. Orayı Maçka’nın Boztepe’si yapmak. Bu vatan için canını seve seve feda eden şehitlerimiz için, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve tek bayrak, tek vatan, tek millet vurgusu için 30 metrelik bayrağı çok kısa sürede sesli kayaya dikeceğiz. Ben Maçkamız için doğru bildiğim inandığım her şeyi halkımızın da taktir ve onayı ile yapmaya devam edeceğim. Kimse ile işim olmaz. Tek işim, ilçeme hizmettir. İlçemi kalkındırmak güzelleştirmek halkımızın taktirini ve Allah’ın rızasını kazanmaktır’ ifadelerini kullandı.

Meşhur Tavla Maçları!

Kamil Ustaömeroğlu. Arsinspor, Ormanspor, Trabzonspor ve İstanbulspor. Hem başarılı futbolu hem de kişiliği ile hep örnek oldu. Futbolu bıraktı ama kendi ilçesinden toprağından kopmadı. Arsin’de beyaz eşya mağazası açtı. 

Orada hem müşterilerine hizmet ediyor hem de gelen dostları ile sohbet. En büyük keyfi ise tavla partisi. Türkiye’nin en meşhur tavla partileri Fevzi hoca ile Kemalettin Göktaş arasında yapılır. Seyircisi bile olur. Genelde Fevzi hoca yener. Arsin’de de Kamil Ustaömeroğlu Kocaeli’nden gelen arkadaşı Hüseyin Haldız’la tavla maçı yaptı ve yenildi. Hüseyin’e sorduk. Sonuç kaç, kaç. Cevabı, ‘Fotoğraftan belli olmuyor mu adamın şekeri yükseldi’ dedi. 

Koray Aydın'dan Akşener Yorumu!

MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, Meral Akşener hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. MHP'deki değişim rüzgarı, kurultay tarihi yaklaştıkça gücünü artırıyor… MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu, genel başkanlık yarışını değerlendirdi ve terör sorununun çözümüne dair ilginç açıklamalarda bulundu.
 
Türkiye'de terör sorununun ancak demokratik yollarla, hak ve özgürlüklere saygı duyularak aşılabileceğini söyleyen Koray Aydın, silah ve baskı yönteminin uzun vadede sonuç getirmediğini dile getirdi. MHP'deki diğer genel başkan adayları hakkında görüşlerini dile getiren Koray Aydın, Meral Akşener ile arasında herhangi bir yol ayrımı yaşanmadığını açıkladı. Akşener'e söylediği sözlerin bir uyarıdan ibaret olduğunu hatırlatan Koray Aydın, MHP'nin menfaatleri doğrultusunda aralarında hiçbir kırgınlık ve husumet olmadığının altını çizdi.

Ergün Ata’ya Geçmiş Olsun

Trabzon Basının önemli isimlerinden Ulusal Basında uzun yıllarca emek veren Ergün Ata, ölümden döndü. Dün sabah Beşirli sahil yolunda Atatürk Alanındaki iş yerine giden Ata’nın kullandığı otomobile arkadan kamyon çarptı. 
Ergün Ata’nın kullandığı araçta büyük hasar meydana gelirken ağır bir yara almaması şans olarak değerlendirildi. Olayın ardından konuştuğumuz Ergün Ata, “Ciddi bir kaza atlattım. Kendimi nasıl kurtardığımı inanın hatırlamıyorum, Allah korudu. Şuanda sağlık durumum gayet iyi ancak bir korku kaldı üzerimde” dedi.

Çaykara’dan Trafik Sitemi

Çaykara’da yıllardır devam eden trafik karmaşasına vatandaşlar çözüm bekliyor. Önceki yıllarda yaz aylarında yaşanan trafik karmaşası artık kış aylarında da Çaykara’nın sorunu olmaya devam ediyor. 
 
Artan araç kullanımı yaz aylarında Çaykara dışından sılaya gelen gurbetçiler, pazarlama araçları, yabancı turistlerin kullandığı araçlar da Çaykara’nın çekilmez bir hal almasına neden oluyor. Yoğun trafik nedeniyle zaman zaman tartışmaların yaşandığı Çaykara’da vatandaşlar soruyor “ Bu sorunu kim hal edecek”
 
Editör: TE Bilisim