Program hakkında gazetemize bilgi veren Türk Kadınlar Birliği Temsilcisi Canan Nehbit, “Prof Dr. Nezaghat Altuntaş, Dr, Hamiyet Özen ve ben konuşma yapacağız. Programın sonunda güzel bir belgesel davetlilere sunulacak. Bu programa tüm halkımız davetlidir” dedi.

Havalimanı Tamam

Trabzon Havalimanı'nda 1 Kasım tarihinde sabah saat 10.50'deki son uçağın kalkışının ardından başlayan pist başı dönüş cebinin büyütülmesi projesi çalışmaları tamamlandı. Her yıl yaklaşık 4 milyon kişinin kullandığı Trabzon Havalimanı’nda yapılan çalışmalar esnasında saat 11.00-16.00 arası uçuş trafiğine kapanmıştı. Çalışmalar esnasında tarihinin en sakin günlerini yaşayan Trabzon Havalimanı çalışmaların tamamlanmasıyla bugün içinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 20’ye yakın uçuş gerçekleştirecek.

Turist Sayısı Arttı Ama

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon’da bu yıl turizm sezonunu değerlendirerek sezonun geçen seneye oranla daha iyi geçtiğini söyledi. Geçtiğimiz sene yaşanan sıkıntıların çabuk atlatıldığını belirten Suat Gürkök, bu seneki turist sayısında önceki yıllara göre artış yaşandığını ancak ciro bakımından düşüşün olduğunu belirtti. Artık gelecek sezon hazırlıklarına şimdiden başladıklarını kaydeden Gürkök, "Bu seneki turizm sezonu geçen seneye nazaran iyi geçti. Geçen sene sıkıntılar yaşadık ancak çabuk atlattık. Aslında geçen sene de fena değildi ancak bu sene üzerine çok koyduk diyebiliriz” dedi.

Osman Sınav Trabzon’da Dizi Çekiyor!

Deli Yürek, Kızıl Elma, Sakarya Fırat, Kurtlar Vadisi, Ekmek Teknesi ve birçok film ve dizinin yönetmeni olan Osman Sınav bu sezon Trabzon’da muhteşem bir dizi çekiyor. Çalışmalarını tüm gizlilik ve titizlikle Trabzon’un bir çok yerinde sürdüren Sınav ve ekibi müthiş hikayesiyle ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisiyle herkesi ekrana kilitleyecek. Trabzon ve yaylalarının doğal güzelliklerini de ekranlara getirecek olan dizi Sen Anlat Karadeniz önümüzdeki sezonda ekranlara gelecek. Sınav’ın dizini diğer dizilerden ayıran özelliklerden biri ise, normal diziler Trabzon’da başlar ve İstanbul’da çekimleri devam eder. Ancak bizim edindiğimiz bilgiye göre Sen Anlat Karadeniz İstanbul’da başlıyor ve Trabzon’da dolu dizgin devam ediyor.

Kültür Merkezi Projesi Hayata Geçiyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde eski Kültür Merkezi yerine çok daha modern bir yapı inşa edilecek. Aralık ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Recep Çebi başkanlığında gerçekleştirildi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi toplantıda önemli konulara değindi. Araklı’da yapılacak olan projelerden bahseden Başkan Çebi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Kültür Merkezinin en kısa sürede yapımına başlayacağını vurguladı. Meclis üyeleri ile projeler hakkında yoğun bir istişare yapıldı. 

Yeni Kültür Merkezi 9 dönüm arazi üzerinde konuşlandırılacak. Bu alanda Osmanlı mimarisi ile çeşitli projelendirme çalışmaları meclis oturumuna sunularak modern bir yapıt ortaya çıkarılması hedefleniyor. Başkan Çebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Seçim vaatlerimiz arasında tek gerçekleştiremediğimiz projemiz Kültür Merkezi Projesidir. Bunun dışında kalan tüm projelerimizi hayırlısıyla hayata geçirdik. 

Gayemiz, Araklı’ya yakışır çok daha modern bir bina inşa ederek kültürel ve sosyal faaliyetleri en üst düzeyde yaşayıp, yaşatabilmektir. İnşallah en kısa zamanda projeyi hayata geçiriyoruz. Hayırlı olsun.’’ İfadelerine yer verdi.

MHP Arsin’de Yeni Oluşum

MHP, Arsin ilçesindeki toplu istifanın ardından harekete geçti. Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi Arsin İlçe Teşkilatını oluşturmak üzere İl Başkanlığımız tarafından Osman Sarı görevlendirilmiştir” denildi. 

Yaşlıları Unutmayalım

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şubesi Gençlik Kolları Trabzon Köşk Huzurevi’ni ziyaret etti. Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Başkanı Erman Kara ziyaretle ilgili, “Ülkenin geleceği emanet edilen biz gençler, büyüklerimize saygının önemli olduğu bilinci içerisinde olduk olacağız. Huzurevi ziyaretimizde bunu bir kez daha yaşadık. Huzurevlerini sadece yakınlarımız orda olduğunda değil, her zaman ziyaret etmeliyiz. Andımızda her sabah coşku ile söylediğimiz' Küçüklerimizi sevmek, büyüklerimizi saymak ulus olmanın bir gereği idi.”

Trabzon SİAD Ve Mesleki Teknik Lise İşbirliği

Trabzon Sanayici ve İş adamları Derneği ile Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi arasında imzalan protokol kapsamında söyleşi etkinliği düzenlendi.  Yönetim kurulu üyemiz, Oyman Makine firma yetkilisi, Makine Mühendisi Vedat Oyman' ın konuk olduğu söyleşide Trabzon’da sanayi ve eğitim kurumları işbirliği, sanayi kuruluşlarının beklentileri, mesleki yeterlilik konuşuldu.  Söyleşiye okul yönetiminin yanı sıra makine ve otomasyon bölümü öğrencileri iştirak etti. 

Toplantının son bölümünde öğrencileri meslek hayatlarında bekleyen şartlar karşılıklı  soru cevap şeklinde tartışıldı.
Editör: TE Bilisim