61saat, Erhan Esaspehlivan’ın takım kaptanlığında son derece iyi işler yapıyor. Site hiperaktif yayında. Anında haberler, canlı bağlantılar ile bu alanda bir numara oldu. Şu sıralar gündemi de belirlemesi nedeni ile bazı yayın organlarının hedefi haline gelen 61saat, hiç de hak etmediği bir saldırı ile karşı karşıya.. Hayatı, asparagas, ön yargılı haberlerle geçen yayın kuruluşu 61saat’in internet haberciliğinde gündemi belirlemesinden rahatsız.
 
Ve ha bire sayfalarında hedef alıyor. Oysa başarı ödüllendirilmeli övülmeli. Biz bunu yapıyor ve 61saat’ın internet haberciliğine Trabzon’da getirdiği yeni ruhu taktir ediyoruz. Arkadaşlarımızı kutluyoruz… Ve arkadaşlarımıza buradan sesleniyoruz. Yerinde sayanlar, yürüyenlerden daha fazla ses çıkartır… Siz yürümenize devam edin…
 
Tonya’dan Bakan Soylu’ya Teşekkür
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tonya Emniyet Amirliği’ne verdiği araç sözünü yerine getirdi.AK Parti İlçe Başkanı Cafer Köroğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Göreve geldikten sonra yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımızın yanı sıra Belediye Başkanımız Sayın Osman Beşel ile birlikte, ilçemizin her noktasına hizmet götürmek için yoğun bir gayret içerisinde çalışıyoruz. 2018 yılında ilçemizde önemli yatırımları temelleri atılacak. Amacımız Tonya ilçemize güzel hizmetler kazandırmaktır. Her şey Tonya için, her şey Tonyalılar için” dedi.İlçe Başkanı Köroğlu, “Emniyet Amirliğimizin araç eksiğini gidermek için İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya konuyu aktardık. Sağolsun Sayın Bakanımız da Tonya Emniyet Amirliğimize bir tane yeni araç gönderdi. Başta Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere ilçemizin evladı Milletvekilimiz Sayın Salih Cora’ya, diğer Milletvekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, Sayın Adnan Günnar’a, ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Memleketini Unutmadı
 
Isparta DSİ 18. Bölge Müdürü Göreleli Mahmut Berber, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’i Belediye Başkanı Tolga Erener ise, Berber’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Göreli hemşerimiz Isparta DSİ 18. Bölge Müdürümüz Mahmut Berber’in Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevindeyken Görele’ye çok güzel hizmetleri oldu. Kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 
Tonya Yolunun Kaderi
 
Tonya-Vakfıkebir Karayolunun Kayacan Mahallesi mevkiinde dün sabah saatlerinde yola dev kayalar düşmesi sonucu facianın eşiğinden dönüldü. Dev kayaların karayoluna düşmesi esnasında can ve mal kaybının olmadı. Olayın yetkililere bildirilmesinin ardından Karayolları ekipleri dev kayaları yolda kaldırmak için çalışmalara başlanılırken, ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Sürücüler ve vatandaşlar her yağmur yağış sonrası Tonya- Vakfıkebir karayolunun birçok bölgesinde bu tür tehlikeli durumların söz konusu olduğunu ifade ederek: “Karayolu baştan sonra incelemeye alınmalı. Çünkü, yolun birçok bölgesinde tehlike arz eden yerler var. Buralar önlem mutlaka alınması lazım. Yarın bir can kaybı yaşanmaması için yetkilileri bu konuda görev çağırıyoruz” diye konuştular.
 
Bayanlardan Başkana Teşekkür Ziyareti
 
Vakfıkebir Büyükliman İlkokulu Öğretmenlerinden Elif Güney, beraberinde Vakfıkebirli bayanlar Nurşan Sağlam, Edibe Turgut ve Melek Topkara ile birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek verdiği desteklerden ve yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Vakfıkebirli bayanlar, “Başkanımız hem okulumuza her zaman destek oluyor, hem de ilçemize çok güzel hizmetler kazandırıyor. Kendisini ziyaret ederek teşekkür etmek istedik” dediler.  Ziyaretçilerine nazik davranışlarından dolayı teşekkür eden Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, kendilerine ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ isimli kitabı hediye etti.
 
 “Bir bağımsızlık destanıdır”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Birinci; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ‘İstiklal Marşı’ kabul edilmiştir. İstiklal Marşımız, “dağılmak üzere olan bir milletin, darmadağın edilmiş bir vatanın yeniden doğuşu, şahlanışı ve her dizesini hissederek gözlerimiz dolarak okuduğumuz bir bağımsızlık destanıdır. Milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunun, ruh derinliğinin, gönül yüceliğinin, manevi değerlerinin, milli kimliğinin, vatan sevgisinin, ortak duygusunun, inancının, bağımsızlığının sembolüdür”. Kurtuluş savaşında kanının son damlasına kadar mücadele eden kahraman ordumuza ithaf edilen marşı yazan, ‘Doğduğumdan beridir aşığım istiklale diyen’ Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy’u minnet şükran ve rahmetle anıyoruz”  ifadelerini kullandı.
 
Rize’de Seçim 3 Nisan’da
 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkan Adayı Asım Çillioğlu, RTSO seçimlerinin 3 Nisan’da yapılacağını söyledi. Çillioğlu,yaptığı açıklamada, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Bakanlar Kurulu'nun 2017/10828 sayılı kararına göre, oda organ seçimlerinin 2018 yılı nisan ayı içinde yapılacağı hatırlatmasında bulunarak bu kapsamda Rize Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin 3 Nisan Salı günü yapılacağını kaydetti.
Editör: TE Bilisim