Trabzon’dan kendisisi ziyarete giden Akçaabat Belediye Başkan yardımcısı Osman Birinci ve hemşerilerine görünce mutluluğunun tarifiz olduğunu ifade etti. Kandemir dostları aracılığı ile hemşerilerine, dostlarına Akçaabat, Doğanköy’ selam gönderiyor. Bizde TAKA gazetesi ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 



Notlar Verildi



İl jandarma komutanlığı, 24 Temmuz 2019 tarihinde İçişleri Bakanlığınca ‘’Dikkat Sizden Notlar Bizden’’ projesi kapsamında bisiklet teslim töreni düzenleyeceğini bildirdi.  İçişleri Bakanlığınca organize edilen ‘’Dikkat Sizden Notlar Bizden’’ projesine yönelik trafikte güvenlik ve çocuklarda trafik bilincinin geliştirilmesi adına çalışmalar yapılacağı bildirildi. Gerçekleştirilen projelerden biri olan ‘’Sürücü Seyahat Karnesi’’ projesinde araç kullanan anne ve babaların trafikteki davranışlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı ve ailelere notlar verildi. Trabzon’a bağlı Akçaabat ilçesinde ikamet eden Ertuğrul Batın Altın’ın da doldurduğu karne sonucunda bisiklet almaya hak kazandığı vurgulandı.  Öte yandan Altın’a bisikletini Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen takdim etti. 

Kardeşlik Bağları Gelişti



Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, kardeş şehir Konya-Beyşehir’de 15.’si düzenlenen Beyşehir Göl Festivali’ne katıldı.Festivalde konuşan Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, ”Sayın Belediye Başkanım, protokolün çok kıymetli üyeleri, kardeş şehrin Beyşehir’in değerli vatandaşları. Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetlerimle selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında sizlere Kültür Sanat Turizm Spor şehri, horonun başkenti Akçaabat’ımızın Belediye Başkanı Sayın Osman Nuri Ekim ‘ in ve tüm Akçaabat halkının selamlarını iletmek istiyorum. Ayrıca bu büyük festivalde emeği geçenlere, festivale katkı sağlayanlara ve tüm Beyşehirli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Kardeşliğimiz, dostluğumuz, muhabbetimiz hiç eksilmesin dileğiyle. Kalın sağlıcakla...” şeklinde konuştu.Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, konuşmanın ardından Akçaabat’ın simgesi haline gelen Ortamahalle tablosunu kardeş şehrimize hediye ederek Kardeş Şehir Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da günün anısına Başkan Yardımcımız Serkan Özdemir’e tablo hediye etti. 

Turizmde Güç Birliği Yapacağız



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Artvin Ticaret ve Sanayi Odası arasında, Artvin’in turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması konusunda ortak çalışma yapma kararı alındı. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Ticaret İl Müdürü Bilal Taş ve DOKA Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın özellikle turizm alanında yürüttüğü çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda, iki oda arasında geçmişten bugüne gelen işbirliğinin önümüzdeki süreçte yürütülecek yeni çalışma ve ortak projelerle geliştirilmesi noktasında görüş birliğine varıldı. Artvin’in turizm destinasyonları potansiyelini ortaya çıkarmak için TTSO’nun bilgi birikimi ve tecrübesinden yararlanılarak birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da turizm konusunda çalışma yaparken tüm bölgeyi düşündüklerini belirterek, “Doğu Karadeniz’i bütün bir turizm destinasyonu olarak düşünüyor ve ona göre hareket ediyoruz. Amacımız buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin tüm bölgeyi gezmesini sağlamak böylece bölgede kalış sürelerini uzatabilmek. Artvin gibi özellikle doğa yönünden çok zengin bir bölgedeki turizm potansiyelini de harekete geçirmeyi de bu anlamda çok önemli buluyoruz. Odamızın turizm konusunda yaptığı tüm çalışmaları Artvin TSO ile paylaştık. Her iki il de birbirlerinin tecrübelerinden faydalanarak bölge turizmini geliştirmek için güç birliği yapacak” dedi.

Yaş Çay Bedelleri Ödeniyor



ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Âlim, birinci sürgün yaş çay sezonuna ait Haziran ayı yaş çay bedellerinin yarından itibaren (29 Temmuz Pazartesi) üreticilerin hesaplarına aktarılacağını söyledi. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Âlim,  yaptığı açıklamada, birinci sürgün yaş çay sezonuna ait Haziran ayı yaş çay bedeli ile organik fark ücretlerini yarından itibaren üreticilerin hesaplarına aktaracaklarını söyledi. Haziran ayına ait ödemelerin 31 Temmuz Çarşamba günü tamamlanacağını kaydeden Genel Müdür Vekili Âlim, üreticilerin hesaplarındaki parayı birer gün sonra çekebileceklerini kaydetti.

Çeber’den İş İnsanlarına Mektup



Rize Valisi Kemal Çeber adına Rizeli iş insanlarına ve gönüllülere, eğitime sağlayabilecekleri desteklere öncülük etmek amacıyla birer mektup gönderildi. Rize Valisi Kemal Çeber adına Rizeli iş insanlarına ve gönüllülere, gönderilen mektupta Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunda okulların finansman yöntemlerini çeşitlendirmek amacıyla eğitime ve okullara bağış yapacak kişilerin farklı miktar, tema ve yöntemle bağış yapabilmesine imkân sağlanacağı ifade edildiğine yer verilerek, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Rize'de eğitimin niteliğinin artırılması ve 2023 Eğitim Vizyonunda öngörülen hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında zaman zaman ek finansmana da ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için, Sayın Valimizin adıyla hazırlanan bir mektupla Rizeli iş insanlarına ve gönüllülere ulaşılıp sağlayabilecekleri desteklere öncülük edilmesi planlanmıştır.” denildi.

 
Editör: TE Bilisim