İstanbul Sinan Erdem Spor salonun da ‘Trabzonlular Bakanlarıyla buluşuyor’ programına katılan iş adamı Emre Aksoy’un yanına gelen bir adam ‘Bende Emre Aksoy’um, tanışalım’ diyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Araklı Değirmencik Köyünden olan İşadamı İnşaat Mühendisi ve kemençe sanatçısı Emre Aksoy isim benzerliğinden mutlu olduğunu söyle. 

Kamburoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı 
  
62 yaşında yaşamını kaybeden Büyükliman Postası Gazetesi sahibi Ekrem Kamburoğlu toprağa verildi. Vakfıkebir Merkez Yeni Camide öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, TGC Başkanı Yusuf Turgut, BGC Başkanı Oktay Gül, siyasi parti ilçe başkanları, gazeteciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Beşikdüzü Cezaevinde Sona Doğru 

Adalet Bakanlığı tarafından Beşikdüzü  Anbarlı Mahallesi’nde 202 dönüm arazi üzerinde inşa edilen cezaevinin % 70’i tamamlandı.  1000 kişilik cezaevi içinde açık ve kapalı binalar, lojmanlar, askeri bina, atölye ve teknik binalar bulunuyor. Lojman binalarının ise, % 90’ının tamamlandığı belirtiliyor. Cezaevinin tamamının bu yılsonuna kadar bitirilerek Adalet Bakanlığına teslim edilmesi planlanıyor. 

Gençlerimize Güveniyoruz 

MHP İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Abdurrahman Gül, Eynesil İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldı.  Yeni yönetim kurulu ile bir araya gelen Başkan Gül, yeni yönetimde tecrübeli partililerin yanı sıra gençlere de yer verildiğini belirtti.  

Gül,“  Eynesilli hemşerilerimden de memleket aşığı bu gençlerimize sahip çıkarak destek olmalarını ve geleceğimiz olan gençlerimizin kendi yaşayacakları ilçemize hizmetlerine fırsat vermelerini istiyorum.  Ben, MHP İlçe Başkanı olarak hizmet yolunda tüm gençlerimize güveniyorum. Olumlu fikir ve düşüncelerine teşkilatım adına her türlü katkı ve desteği vereceğimizi belirtmek isterim.  Bundan önceki çalışmalarımızda olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarımızda da ilçemiz adına yapılacak olan, olumlu faaliyetlere destek olup; katkı vereceğimizi, olumsuz faaliyetlere de uyarıcı fikir ve düşüncelerimizi ifade edeceğimizi Eynesil kamuoyuna bildirmek isterim. Bizde Genel Başkanımızın dediği gibi ‘Önce Ülkem’ anlayışı ile hareket edeceğiz” dedi. 

TGC’den Açıklama

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından paylaştığı bilgide Trabzon’da Cumhuriyet, Sözcü ve Yeniçağ gazetelerinin bayilerde satılmadığını belirtmiştir. Bu konuya hassasiyet göstererek yapmış olduğumuz araştırmada, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, bahse konu gazetelerin bütün bayilerde satışta olduğunu müşahede etmiş bulunmaktayız. Zaten Sayın Yarkadaş da daha sonra yine sosyal medya hesabından konuyu düzeltmiş ve gazetelerin satıldığını teyit etmiştir. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, gerek basın özgürlüğüne ve insanların haber alma hakkına gösterdiğimiz saygı gerekse de kentimizle ilgili ülkede oluşabilecek yanlış bir algıyı gidermek üzere söz konusu açıklamayı yapma zorunluluğunu hissettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. “

Anader Yıldırımhan’ı Misafir Etti 

ANADER Yönetim Kurulu toplantısının konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan'dı. Dernek binasında her hafta gerçekleştirilen, önemli kararların istişare edildiği, üyelerin bilgilendirildiği, birbirinden değerli bürokratların da katılarak sunumlarda bulunduğu ANADER Yönetim Kurulu toplantısı bu haftada önemli bir bürokratı konuk etti. 

Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan'ın nazik davetine icabet ederek yönetim kurulu toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, bakanlığın çalışma alanları, yapılan hizmetler, Devletimizin ve Hükümetimizin teşvik programları vd. konularda dernek üyelerimize sunumlarda bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, ANADER Derneğinin bugüne kadar yaptığı faaliyetleri yakından takip ettiğini, Kadim şehrimize ve aziz Milletimize daha güzel hizmetler de bulunacağını belirterek, başta Dernek Başkanı Aykan beye ve Dernek üyelerine teşekkür etti. Ziyaret, Dernek Başkanı Sayın Asım Aykan'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan'a plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim