Dün müracaatlarını yapan isimler ‘Hem halkın hem de partimizin emrindeyiz’ dediler.
 
Doğu’yu Baştan Başa Gezdi
 

Her yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk doğu illerini baştan başa gezdi ve tüm hemşehrileriyle birlikte selamlaştı. Batman Ünivresitesi rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile 10 Kasım’ı karşılayan Öztürk, bürokratlara akademisyenlere ve askerlere moral verdi.
 
Ferrero’ya Ödül
 
Ferrero Fındık, Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında yaptığı Hastalık, Zararlı Tespiti ve  Entegre Etkin Mücadele Yöntemleri Yayımı Projesi ile  bu yıl Sürdürülebilir İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.Ödülü Ferrero Fındık adına Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy aldı. 

Değerli Tarım Uygulamaları ile amaçlarının tarım reformuna katkıda bulunmak, üretimde kalite ve verimliliği arttırmak olduğuna dikkat çeken Arısoy, “Değerli Tarım uygulamalarımız ile 5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık. Sahada aralarında ziraat mühendisleri ve sosyal uzmanların bulunduğu 110 kişilik bir ekibimiz çalışıyor. Sosyal uzmanlar kadınlara ulaşarak mevsimlik işçilere yönelik iyi sosyal uygulamaları anlatırken ziraat mühendisleri fındık bahçelerini ziyaret ederek çiftçileri iyi tarım konusunda bilgilendiriyor.” dedi. Arısoy şöyle devam etti: “Değerli Tarım uygulamalarında geleneksel yollarla yapılan  gübreleme, budama, ilaçlama, hasat ve kurutma işlemleri modern yöntemlerle gerçekleştiriliyor.  Uygulamaların bir kısmı maliyet barındırmayan zirai uygulamalar, bir kısmı da cüzi yatırım isteyen mekanik uygulamalar. Bu yatırım sadece birkaç yılda geri dönüş veriyor. 2017’nin başından beri sahadaki ekipler  ile 40 binden fazla fındık bahçe ziyaretinde bulunduk. Karadeniz bölgesinde 55 örnek bahçe oluşturuldu.”
 
Gövdemi Taşın Altına Koyarım
 
Trabzon’un Of İlçesinde 2011-2014 döneminde belediye başkanlığı yapan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun danışmanı ve Trapark CEO’su Murat Saral, Of ilçesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinde yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiriyor. Ayasofya sahiline bisiklet yolunun yapılmasında da önemli katkıları olan Saral, ‘Önce ülkem ve milletim’ anlayışı ile ‘Bu Aziz Millet hizmetlerin en iyisine layıktır, bu millete ne kadar hizmet etsek azdır’ diyor.

Saral, belediye başkanlığı yaptığı yaklaşık 3 yılda da ilçeyi adeta baştan başa inşa etti. Of Halkı tarafından da çok sevilen Saral, ‘Partim bana ne görev verirse yapmaya seve seve hazırım. Halkımızın desteği, büyüklerimizin teveccühü ne yöndeyse ben de gövdemi taşın altına koyarım’ anlayışı ile göreve her zaman hazır olduğunu ifade ediyor.
 
Ali Bayram Tanrıverdi’nin Acı Günü
 
Vakfıkebir Yalıköy Beldesi’nin son Belediye Başkanı, AK Parti Vakfıkebir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ali Bayram Tanrıverdi’nin kayınpederi Niyazi İnan yaşamını kaybetti. Cenaze namazı bugün öğle namazına müteakiben Akçaabat Söğütlü Mahallesi Seyrantepe Camiinde  kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Ali Bayram Tenrıverdi ve İnan ailesine başsağlığı diliyoruz.
 
 “Değişikliğe karşıyım”
 
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Hayvanları Koruma Kanununun 6. Maddesi ile ilgili konuştu. Tarım, “Hayvanı sevmeyen hiçbir kimseden, insanlar adına iyi bir şey beklemeniz mümkün değildir.
Başı boş hayvanlar için uygulanabilir olan sistem bugünün şartlarına göre güzeldir. 

Sağlık kontrolleri, aşıları yapılarak semt semt bazı muhtelif yerlere yerleştirilen özgür hayvanların beslenmesi, hayvan severler tarafından karşılandığı müddetçe sorun olmadığını, aksine çocuklarımız ve insanlarımız için psikolojik destek olduğunu düşünen bir hayvan sever İl Başkanıyım. İnsanlık kendini hayvanlardan uzaklaştırarak kurtulacağını zannediyorsa yanılıyordur. Hiçbir hayvan insan kadar tehlikeli değildir. Onun için hayvanları koruma kanununun 6. Maddesinde yapılması planlanan değişikliğe MHP İl Başkanı olarak karşıyım. Doğru olan yapılmalı, uygulanmalı.”
 
Başvurular Uzatıldı

 
Dün sona ereceği ifade ereceği ifade edilen aday adaylığı başvuruları uzatıldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri dolayısıyla AK Parti'de bugün sona erecek aday adaylığı başvurularının 16 Kasım 2018 tarihine uzatıldığı öğrenildi.
 
Bahçeli’ye Ziyaret
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli ve Of ilçe Başkanı Hüseyin Ayaz MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Ziyarette yerel seçimler ile ilgili istişarede bulunuldu. Gedikli ve Ayaz  Bahçeli’ye ziyarette bulunduklarını hayır duası aldıklarını söylediler.
 
Trabzon’da Eğitim Verilecek

 
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Trabzon'da "Çiftlik Danışmanlık Sistemi Bölgesel Eğitimi" düzenleyeceği bildirildi.  Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz illerinden eğitime Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize, Artvin ve Trabzon'dan üretici, tarım danışmanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı belirtildi. Bakanlığın, Türkiye'nin tarım ve kırsal alanda AB mevzuatına uyum sağlamasına katkıda bulunması ve bakanlığın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla 2017 yılı sonundan bu yana "Türkiye'de Çiftlik Danışmanlık Sisteminin Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi"ni yürütmekte olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilisim