Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Bayraktar, aday olmayacağını ifade etti. 2019 Mahalli Seçimlerinde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için konuşulan en önemli isimlerden Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’dan açıklama geldi.
 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayraktar, “Değerli Kardeşlerim; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için benim adamın geçtiğini duyuyorum. Öncelikle Trabzon Belediye Başkanlığının büyük bir şeref olduğunu belirteyim. Ancak aday olmadığımı ve Belediye Başkanlığı yapacak durumumun olmadığını ifade etmek isterim” dedi.
 
Balta’dan 10 Kasım Mesajı
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal´i ölümünün 80. yılında minnet ve şükranla andıklarını belirtti.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Mustafa Kemal Atatürk´ün vefatının 80. yılı nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal´i, ebediyete irtihalinin 80. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.
 
Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyeti kurduğunu, daha sonra istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdi. Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Bu düşüncelerle, vefatının 80. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.”
 
Emrettiğin Gibi Çok Çalışacağız
 
Trabzon Baro Başkanı Av Sibel Suiçmez 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Suiçmez, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında, Atamızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Emperyalizme karşı verilen bir kurtuluş mücadelesinin ardından, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir cumhuriyet yaratan, çağdaş dünya düzeninde, laik ve sosyal bir hukuk devleti, eşit ve özgür yurttaşlık temelinde barış ve huzur içinde yaşayan bir devlet olmak ülküsünü hayata geçiren Atatürk’ün tek amacı; ilkelerinden ödün vermeyerek, çağdaş ve aydınlık bir gelecekte, tarihinden ve mücadelesinden aldığı onurlu güçle ilelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti için çalışan nesillerdir.
 
O’nun izinde olmak, ”benim en büyük mirasım” dediği akıl ve bilimden uzaklaşmadan, en büyük eserini yani Türkiye Cumhuriyeti’ni hak ettiğimiz aydınlık günlere taşımak için çalışmak, çok çalışmaktır. Bize emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti ve yaşamını adadığın ilkeler bizim varlık nedenimizdir. Bu uğurda mücadelemiz her daim aynı kararlılıkla ve kurtuluş mücadelesinin ilk ateşi ile devam edecektir. Ulusumuza kast eden iç ve dış düşmanlar karşısında yılmayacak, vazgeçmeyecek, teslim olmayacağız. Biz avukatlar, kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz… Bu toprakların, sana layık evlatları olmak için emrettiğin gibi çok çalışacağız” dedi.
 
Beşikdüzü Cahit Erdem Diyor
 
Beşikdüzü Belediye Başkanlığı CHP aday adayı olan Cahit Erdem’e ilgi giderek artıyor. İstanbul Büyükşehir, Beykoz ve Trabzon Belediyelerinde mühendis, müdür ve başkan yardımcısı görevlerinde bulunan Erdem, tecrübesi ile güzel projelere imza atacağını ifade etti.

Gerek CHP çevresinde gerekse spor camiasında sevilen bir isim. Kendisi ile görüştüğümüzde Erdem şu hedeflerini anlatarak, “Eğitim ilçemizde tarihi kimliği tekrar ortaya çıkarmak, kültür sanat ve sportif faaliyetlerde bulunmak, yeşil alan ve parklarımızı tekrar inşa etmek, ilçe halkımız ile birlikte belediyeyi yönetmek ve sevgiyi hakim kılmak adına aday oldum” ifadelerini kullandı.
 
Yaptırımlar Doğru Değil
 
ASKON Anadolu Aslanları iş Adamları Derneği Şube başkanı İbrahim Beşir, Amerika’nın İran’la ilgili almış olduğu yaptırım kararına tepki gösterdi. Şube Başkanı Yapmış olduğu basın bildirisinde şöyle dedi. ABD’nin İran’la ilgili almış olduğu yaptırım kararlarının tehlikeli ve adil olmayan bir karar olarak gördüklerini ve bunun bölgede siyasi, ekonomik açıdan tam bir kaos ortaya çıkaracağını ifade etti.

Belli ki Ortadoğu’daki “Dizayn” çalışmaları devam ediyor. Biz bu tür yatırımların hangi ülke olursa olsun hepsinin karşısındayız. Özellikle bu Müslüman komşu ülkesi olması hasebi ile daha şiddetle karşıyız bu durum kabul edilemez. İran ticari ilişkilerimizin iyi seviyede olduğu bir ülke. Alınan yaptırım karaları arasında Türkiye yok. Türkiye’nin yok olması bu yaptırım kararlarının onaylanmasının istenmesidir. Ama Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur. Bizler gerek İş adamı olarak, gerekse STK olarak bu konuda her Ülkeye aynı mesafede olmalıyız. Çok yakın bir komşumuz olan İran’la da değişik sektörlerde iş birliği içerisinde olmamızdan dolayı bu yaptırım kararları bizleri de etkileyeceği kesindir. Onun için bir an evvel tüm STK lar bu konuda ki tepkilerini dile getirmeli. Bu yaptırımlar doğru değildir. Bunlar alındığında Dünyanın dengesinin bozulacağı malumdur” ifadelerini kullandı.
 
Yaptıklarını Anlamalı Ve Anlatmalıyız
 
Milliyetçi  Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli  10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Gedikli, “Her ulusun tarihinde kahramanlar yatar. Kahraman bolluğu bakımından ırklar arasında en şanslı ırk ise Türk ırkıdır. Tarihimizdeki kahramanlardan biride; Anadolu’daki Son Türk Devletimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Her sene olduğu gibi bu senede Atatürk’ümüzün aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz. Bugün günlerden 10 Kasım... Ulu önder Atatürk yaşamı boyunca milleti için çalışmış dünyada nadir liderlerden biridir. Ömrü yettiğince bize kazandırdığı değerler ile ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır. Atatürk’ ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve TÜRK MİLLETİ için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız. Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı Olarak Mustafa Kemal Atatürk ve nezdinde tüm şehitlerimize Allah(c.c)’tan rahmet diliyoruz.”
        
Hoşgeldin Buğrahan
 

Saniye ve Polis Memuru Buğra Engin’in evlatlarına kavuştu. Çiftin bebekleri dünyaya geldi. Çift hayata merhaba diyen oğullarına Buğrahan ismini verdi. Bizde hayata merhaba diyen Buğrahan’a sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyor, Buğra ve Saniye çiftini tebrik ediyoruz.
 
MHP’de Görev Dağılımı
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığında yeni yönetim görev dağılımını yaptı.  MHP Trabzon il Başkanlığında Nihat Birinci'den boşalan İl başkanlığına Bekir Sıtkı Tarım getirilmişti. Tarım ise yönetim Kurulunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. yeni yönetimde ise yapılan toplantı sonrasında görev dağılımı yapıldı. İşte yeni yönetim ve görev dağılımı; Başkan Bekir Sıtkı Tarım, Başkan Vekili Osman Memiş, İl Sekreteri Yusuf Çakmak, İl Sekreter Yardımcısı Hasan Memiş, İl Muhasibi, Nuran Öksüz. Başkan Yardımcıları: Atilla Başaran, Sabri Dikici, Ali Rıza Kar, Ahmet Bozoğlu, Erdinç Uzun, Murat Akbayrak, Abdulkerim Eroğlu, Fatih Tütüncü, Hüseyin İmamoğlu, Mihrap Altınışık. Komisyon Başkanlıkları: Hukuk İşleri Komisyonu Başkanı Alper Uzuner, Seçim İşleri Komisyonu Başkanı Alper Hacısalihoğlu, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Rafet Kazaz, Yerel Yönetimler Komisyonu Başkanı Muhammet Yılmaz, Eğitim Komisyonu Başkanı Osman Keskinoğlu, Sağlık Komisyonu Başkanı Temel Gülhan, Salık Komisyonu Başkan Yardımcısı Salih Akkoç.  Dernek ve Sendikalar Komisyonu Başkanı Mustafa Pehlivan, Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Gündoğdu Ars, Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu Başkanı Ömer Ayar, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Sultan Süha Tellioğlu, Organizasyon ve Planlama Komisyonu, Komisyonu Başkanı Temel Kaya, Ekonomik ve Sosyal İlişkiler Komisyonu  Başkanı Sebahattin Kar, Yüksek Öğretim Komisyonu Başkanı Mustafa Dündar, Ticaret ve Sanayi Komisyonu Başkanı Cumhur Aras, Kadın Hakları Kom. Başkanı Emine Emirzeoğlu, Parti İçi İdari İşler Komisyonu Başkanı Nihat Bekar, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Bahattin Yılmaz.
 
Üreten Toplum Olmalıyız
 
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu Bulancak OSB’de faaliyete başlayan Alternatif Enerji Firmasını ziyaret etti.  Çakırmelikoğlu  ziyarette  günümüzde yerel ve milli ürün kullanmanın öneminden bahsederek “Bu tür yatırımcıların her zaman yanlarındayız. Elimizden gelen tüm desteği vermeye de hazırız. Tüketen değil, üreten bir toplum olmamız gerekiyor. tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim