Öztürk Büyük Mesafe Aldı
 
AK Parti’nin Trabzon’daki kadın milletvekili aday adaylarından Hatice Öztürk çalışmalarını yoğunlaştırdı. Trabzon’da hem parti tabanı ile hemde vatandaşlarla diyaloğunu geliştiren ve büyük sempati toplayan Hatice Öztürk önümüzdeki günlerde yapılacak olan Genel Merkez mülakatlarına da hazırlanıyor. Mesleğinde son derece başarılı olan Hatice Öztürk bu başarısını da siyasete taşımak için dur durak bilmiyor. Öztürk, ‘Memleketimizin çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı var’ dedi.
 
İnce Trabzon’a Geliyor
 
24 Haziran’da gerçekleşecek olan Genel Seçimler için Cumhuriyet Halk Parti’si cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim ziyaretleri çerçevesinde Trabzon’a geliyor. Muharrem İnce 11 Mayıs Cuma günü saat 09.00’da Zorlu Grand Otel’de partililer ve vatandaşlarla buluşacak. Cumhurbaşkanı Adayı İnce daha sonra Rize’ye geçecek.
 
Taşkın İçin Veda Töreni Düzenledi
 
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Arsin ilçe Başkanvekilliği görevinden istifa ederek Trabzon’da Milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yapan, Tuna Taşkın’ın babası Ahmet Taşkın oğlu Tuna Taşkın’a destek vermek amaçlı meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen Taşkın için Belediye binasında bugün veda töreni düzenledi. Başkan Şen, Taşkın’ın sağlık nedenlerinden dolayı istifa ettiğini ifade ederek şu sözlere yer verdi:
 
“2004 Yılından beri 3 dönemdir Arsin Belediye Meclisi’nde birlikte çalıştığımız Değerli Ağabeyimiz Ahmet Aydın Taşkın belediye meclisimize verdiği dilekçe ile sağlık sebeplerini öne sürerek veda etti. Her zaman gerek siyasi gerekse idari yardımlarını ve çalışmalarını gördüğümüz Ahmet ağabeyimize bu zamana kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Vali Memiş’i Ziyaret Ettiler
 
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay ve yönetim kurulu üyeleri Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. 1 Nisan tarihinde gerçekleştirilen oda seçimlerinin ardından 6. Kez Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilen İsmail Akçay ve oluşturulan yeni yönetim kurulu üyelerini kabul eden Sayın Valimiz, ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu ifade ederek kendilerine başarılar diledi.
 
Eyüpoğlu Uyardı
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı  Mustafa Hikmet Eyüpoğlu teknik ekibi ile ceviz bahçelerinde incelemeler yaparak üreticilere tavsiyelere bulundu.  Başkan Eyüpoğlu burada yaptığı açıklamada; “İlçemizdeki ceviz bahçelerinde teknik ekibimiz ile yaptığımız  çalışmalar neticesinde, ceviz ağaçları çeşide ve yüksekliğe bağlı olarak bazıları tozlanma döneminde bazıları ise döllenme sürecini tamamlamış meyve büyütme dönemine girmiştir. Genel olarak rutubetli iklim koşullarına sahip bölgemizde cevizlerin hastalıklar ve zararlılardan korunması önemlidir.
 
Bu amaçla ceviz antraknozuna (Gnomonia leptostyla) ve ceviz iç kurduna (Cydia pomonella) karşı ilaçlama önem arz etmektedir. İlaçlama yaparken yaprak gübresi kullanımı da cevizlerde verimin artmasına katkı sağlayacaktır. Bu uygulamaların yıl içerisinde birkaç kez tekrarlanması gerekmektedir. Ceviz ağaçlarında bu dönemde kompoze gübre ile gübreleme yapmak gereklidir. Üreticilerimizin ceviz bahçelerine su temin ederek sulama yapmaları, güneşli ve sıcak giden hava koşullarından olumlu yönde ve etkin bir şekilde istifade edebilmeleri anlamına gelir” dedi.
 
İnme Hastalığına Yönelik Uyardılar
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nden “İnme” hastalığı ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada; “ Dünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada yer alan inme “geliyorum” diyen bir hastalıktır. Bu yaygın hastalık grubunda farkındalığı artırmak, koruyucu ve tedavi edici koşulların iyileştirilmesine dikkat çekmek üzere 10 Mayıs “İnme Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.
 
Çoğu kişinin telaffuz etmekten bile çekindiği ve bu korkunun “felç geçireceğime öleyim daha iyi!” cümlesiyle açığa vurulduğu inme, halk arasında felç olarak da bilinir. Sakat bırakan hastalıklar sıralamasında ilk sırada yer alan ve başkasına muhtaç hale getiren inme, hem kişiyi hem de ailesini yıpratan, sosyal yaşantıdan koparan ve uzun yıllar yatağa mahkum bırakabilen bir hastalıktır.
 
Belirtilere dikkat edin;  Tıkanmış damarı açmaya yönelik pıhtıyı eritici ve dışarı alıcı, damar içi girişimler ilk üç saatte uygulanmak kaydıyla hasar oluşumu engellenebilir, erken iyileşme sağlanabilir.
 
Neler yapmalısınız? Egzersiz yapın, sigara ve alkolden uzak durun, bol sumeyve ve sebze tüketin, yağ ve tuz tüketimini azaltın, ilaçlarınızı doktorun tavsiye ettiği şekilde alın” denildi.
Editör: TE Bilisim