Milli Gençlik Vakfı eski Genel Başkanı Adnan Demirtürk’ün ismi Vakfıkebir’de okula ve yurda verildi. İlçede yaşayan vatandaşlar Demirtürk’ün isminin ilçe de yaşatılmasına duydukları mutluluğu şu şekilde dile getirdiler; “Sevdası Türkiye olan, ilçemizin yetiştirdiği Genel Başkanımız Adnan Demirtürk abimizin isminin ilçemizde İlkokula ve öğrenci yurduna isminin verilmesi ilçemizde ve bölgemizde büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Adnan Demirtürk abimiz gençliğin yetişmesine büyük önem verirdi. İsminin verildiği okul ve öğrenci yurdumuzdan inşallah onun istediği gençler yetişecektir. Dava adamları platformu tek vatan tek millet tek bayrak tek devlet düşüncesine bağlı olarak hareket etmektedir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlemiş olduğu hedefleri gerçekleştirmek üzere Dava Adamları Platformu çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.”

Göktürk 1 Uydusu Ve Bakan Soylu 

TSK'nın istihbarat ihtiyacını karşılayacak olan Göktürk 1uydusu, Türkiye saati ile 16.51'de yörüngesine gönderildi. Hem sivil hem de askeri uygulamalar için çok yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri sağlayacak olan Göktürk 1, gelişmiş sistemlere sahip gözetleme uyduları arasındaki yerini alacak. Bu uyduyla birlikte daha kaliteli ve sağlam istihbaratlar elde edilecek bu da demektir ki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle mücadelede eli daha da rahatlıyor ve daha hızlı bir şekilde terörü tasfiye edecek. Bakan Soylu yakın çevresine, terörle mücadele etmediklerini terörü tasfiye ettiklerini belirtirken 2017 Mart ayına kadar terörü tasfiye edeceklerini belirtiyormuş. Bakan Soylu’nun bu manada sözler sarf etmesindeki güvence kaynaklarından bir tanesi de işte dün uzaydaki yörüngesine gönderilen Göktürk 1 uydusuydu. Ek bilgi olarak Bakan Soylu terörle mücadelede daha etkin olmak için doğu ve güneydoğu’daki korucuları gençleştirmeye de giriştiğini öğrendik. 

Akçaabat’a Yakışmıyor

Trabzon’da son zamanlarda temiz şehir görüntüsü kimliğini kaybediyor. Geçtiğimiz yıllarda en temiz şehir seçilen Trabzon’da bazı haberler ve fotoğraflar yok artık dedirtiyor. Trabzon’un en büyük ilçesi olan Akçaabat’ta hafta sonu ortaya çıkan görüntü şaşırttı. Fotoğrafta göreceğiniz yer her gün binlerce kişinin geçtiği İstiklal Caddesi’nden Belediye mezarlığına giden yol üzeri. Bu çöpleri ve duvardaki yazıları gören vatandaşlar ‘Sahi burası Akçaabat mı? Yetkililer ne yapar? Görevlerini niye yerine getirmez, temizliğin hafta içi hafta sonu mu var?’ diyerek tepki gösterdi. 

Asenalar Her Hafta Toplanıyor

Trabzon’da MHP’nin mihenk taşı olan ve çalışmalarıyla her kesimden takdir edilen Trabzon Ülkü Ocaklarının gizli kahramanları aslında kadınlar, her faaliyetin her programın perde arkasındadır onlar. İl Başkanları Mihrap Altınışık tarafından da çoğu kez takdir ve tebrik edilen Trabzon Ülkü Ocakları Asena Teşkilatı geçtiğimiz gün Ülkü Ocaklarında toplantısını gerçekleştirdi. "Kıbrıs Meselesi ve Bölge'deki Türklerin Katledilmesi" konusunu toplantılarına gündem olarak Asenalar her hafta farklı ve önemli bir konuyu ele alırken teşkilat içi faaliyetleri ve saha çalışmalarını da ele alarak değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Mihrap Altınışık başkanlığında sessiz sedasız bazen de sesli bir şekilde birçok programa imza atan Ülkü Ocakları Trabzon Şubesi, MHP’nin bu ikiye bölünmüşlüğünde her iki taraftan da takdir almaya devam ediyor.

Başbakan Danışmanı KTÜ’de 

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Türkiye’de din ve dini yapılar başlıklı bir konferans verilecek. Konuşmacı Başbakan Başdanışmanı Dr. Necdet Subaşı olacak. 8 Aralık perşembe günü saat 14.00’da başlayacak olan konferansı KTÜ Türkiyat Araştırmaları Merkezi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ortak düzenliyorlar. Osman Turan Kültür Kongre Merkezi’nde başlayacak olan konferans kaçmaz.

Kuleyn Yılmaz’a Ne Dedi?

Trabzonspor aşığı olarak bilinen Şükrü Kuleyin maç sonrası Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetimiyle beraber İstanbul’a döndü. Kuleyn geçtiğimiz günlerde futbol şubesinden istifa eden yönetici Nevzat Yılmaz’a espri de yapmış. Kuleyn bu sohbetini şöyle ifade etti: “Bütün olumsuzluklara rağmen galibiyet güzeldi ilaç gibi geldi... Nevzat başkana istifa ettin 3 puan geldi, yönetimden gitsen herhalde şampiyon oluruz diye takıldım..” 
 
Editör: TE Bilisim