Murta Özçilingir Kılıçdaroğlu’nu Övdü
 
CHP’nin Trabzon’da tarihi başarılara imza attığı dönemin merkez ilçe başkanı olan Murat Özçilingir son İstanbul seçimi ve Ekrem İmamoğlu’nun farklı kazanmasını yorumlarken Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu övdü. ‘İstanbul seçim sonuçlarının anlattığı gerçek Tayyip Erdoğan’ın sol bir adayla değil, her kesimden oy alabilecek bir adayla yenilebileceğinin görülmesidir.

Bu noktada Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kutlamak gerekiyor, zira hem Ekrem İmamoğlu hem Mansur Yavaş’ı CHP örgütlerinin muhalefetine rağmen riske girip aday yapan odur. Yine Antalya’yı; İzmir ve Adana’yı ilçe belediye başkanlarını Büyükşehirlere aday yaparak kazanan odur. Ekrem İmamoğlu kardeşimi kutluyorum ve Genel Başkanımızı da bu feraseti ve başarısı sebebiyle de ayrı bir tebrik ediyorum’ dedi
 
Haydar Revi’de Kutladı
 
AK PArti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Revi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamayla İmamoğlu’nu kutladı. Revi, Erdoğan’ın imzasının yer aldığı açıklamaya yer verdi. İşte o açıklama ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum. 

Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden, Cumhur İttifakı'nın ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde, 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz. Bu ay sonu gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi, Çin ziyareti ve ardından Güney Avrupa ve Balkanlar Zirvesi başta olmak üzere, Türkiye'nin önündeki tüm iç ve dış meselelere, milli menfaatlerimiz doğrultusunda titizlikle eğilmeye devam edeceğiz''
 
Engin Mandıralı Bildi

 
Trabzonlu siyasetçi ve İş adamı Engin Mandıralı Bayramda Trabzon’da. Ekrem İmamoğlu’nun mitingini Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık ve İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ile brilikte izledi. Byaramın 3.günü de  TAKA gazetesini ziyaret etti. Ve şu yorumu yaptı: ’31 Marttaki seçimlerin kat kat üzerinde bir oyla seçilecek ve yüzde 10’a yakın bir oy yüzdesi olacak.’ Doğrusu Mandıralı’nın abarttığını düşünmüştük. Ama bugün haklı çıkan o oldu.
 
Saral’a Veda
 
Trabzon’un Of  İlçesi Cumapazarı Mahallesi sakinlerinden, Yeniay eski Belediye Başkanı İbrahim Sedef’in kayınpederi Hayati Saral hakkın rahmetine kavuştu. Cenaze namazı İstanbul Altunizade ilahiyat camiinde kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Saral ve Sedef ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Bekar’dan Şen’e Ziyaret
 

Trabzon’un Arsin İlçesi eski belediye başkanı Dr. Erdem Şen, Arsin’de ki 3 dönem başarılı hizmetlerinin ardından Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünde personel hizmetleri daire başkanı olarak göreve başladı. Şen’i dün Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar makamında ziyaret etti. Elinde çikolatası ile Şen’i ziyaret eden Bekar, Şen’e görevinde başarılar diledi.
 
Başkan Mustafa Meral Oldu
 
Trabzon Teknikerler Derneği birinci Olağan Genel Kurulu Yapıldı Trabzon Teknikerler Derneği Başkanı Mustafa Meral oldu . Federasyon ve Konfederasyon olma yolunda ilk adım olan Trabzon Teknikerler Derneği resmî olarak yeni yönetim kurulu ile seçilmiştir Başkan Mustafa Meral 19981 Trabzon /Of Doğumlu dur İlk ve ortaokulu balaban merkez ilköğretim okulunda okuyan Mustafa Meral lise öğrenimini of hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı.

Yüksek öğrenimi Ordu Elektronik Haberleşme de okudu Halen Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Son sınıfta okuyan Mustafa Meral Muaythai ve Wushu Federasyonlarında Antrenör ve Hakem Olarak da görev yapmaktadır Bir çok sivil toplum kuruluşunda halen aktif görevi bulunan Başkan Mustafa MERAL Trabzon merkezde ticaret yapmaktadır.
 
Yeni Başkan Yıktı Geçti
 
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, eski Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde inşa edilen ve tartışmalara yol açan Kule’nin hakkında çıkan yıkım kararının bu sabah uygulandığını açıkladı. 24 Haziran 2019 Pazartesi 11:27 0 0 Bu konuda özellikle sokaktaki vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate aldıklarını belirten Şenlikoğlu, ‘Çan kulesinin şanlı tarihimizi asla temsil etmiyor’ diyerek Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün de yıkım kararı bulunduğunu ve kararın uygulandığını söyledi.

Kulenin yıkılması için seçim öncesi ve sonra ciddi amnada tepkiler aldığını ifade eden Şenlikoğlu, “Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için, gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz. Çan kulesinin yıkımıyla yerine ilimize ve Giresunlumuza yakışır düzenleme ve çalışmayı en kısa zamanda yapacağız” dedi. 

RTEÜ İşçi Alacağını Duyurdu
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi merkez ve bağlı birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR üzerinden “sürekli işçi” alımı yapacağını bildirdi. Temizlik işçileri için en az ilkokul mezunu şartı aranırken, güvenlik görevlisi için en az lise mezunu şartı aranıyor. 24 – 28 Haziran tarihleri arasında başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine (İŞKUR)’a şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak. Alımların kura ve sözlü sınavla yapılacağı kaydedilirken, noter kurasının 4 Temmuz 2019 Perşembe günü 09:00'da yapılacağı bildirildi.
Editör: TE Bilisim