Referandum Tavrı!

Arsin’de MHP ve ülkücü çizgisinden asla ayrılmayan Selahattin Gürsoy referandumda tavrını belirledi. Bahçeli’nin aksine hayır diyeceğini söyleyen Selahattin Gürsoy, ‘Ülkücü olarak kararım budur’ dedi.

Köseoğlu Çözdü

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği’nde iş adamları ile bir araya gelen ve sorunları dinleyen ve soruları cevaplandıran AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Üyelerden Karayolları üzerine soru ve şikâyet gelince Karayolları Bölge Müdürü’nü arayarak sorunu çözüme kavuşturdu. İş adamlarının kafaların oluşan ve yanlış anlamalara neden olan sorun Köseoğlu’nun müdahalesi ile çözüldü. 

Bayraktar Müsteşar Yardımcısı Oldu

Çaykaralı Hemşehrimiz Alparslan Bayraktar Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bünyesinde açık bulunan Müsteşar Yardımcılığına atama yapıldı. Buna göre Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Alparslan Bayraktar, Müsteşar Yardımcısı oldu. Bayraktar Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar’ın oğludur. Alparslan Bayraktar ile ilgili Atama Kararı Resmi gazetede yayımlandı.

Soylu’nun Galibiyet Mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzonspor'un Gaziantepspor'u yeni stadında 4-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında mesaj yayınladı. Bakan Süleyman Soylu, "Muhteşem stad, efsane seyirci, centilmen bir müsabaka... Teşekkürler Trabzonspor" ifadelerine yer verdi.

CHP’den SMS’le Çağrısı

CHP Trabzon İl Başkanlığı üyelerine mesaj atarak, referandum çalışmaları için yardım talebinde bulunuyor. İl Başkanlığından üyelere atılan mesajlarda referandum sürecine milli seferberlik benzetmesi yapılarak yardımların belirtilen banka şubelerine yapılması istendi. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör imzasıyla yapılan SMS duyurusunda, “Referandum surecini milli seferberlik olarak gören partimiz, programlı bir çalışmayı önüne almıştır. Bu süreç ekonomik dayanışmayı zorunlu kılmaktadır. Üyelerimizin bağlı bulundukları ilçe başkanlıklarına veya il başkanlığının nosuna bağışta bulunmaları rica olunur”

Şirin, Göreve Başladı

Giresun’un Doğankent İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Cemal Şirin, görevine başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitimde daha iyi hizmet etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

SP Neden ‘Hayır’ Diyor?  

Saadet Partisi Trabzon’un önemli isimlerinden olan Ümit Çebi, referandum süreciyle alakalı rahmetli Necmettin Erbakan’lı bir mesaj yayımladı ve parti tabanının da bakış açısını özetlemiş oldu. Çebi: “Zati aliniz tüm evrensel ve ulusal gelişmelere, şahsi çıkarınız, aşırı güç ihtirası, nefis ve ego duygularıyla değilde, peygamberimizin övdüğü feraset duygusuyla baktığınızdan hep haklı çıktınız. Yine ferasetinizle yıllar öncesinden uyarıyorsunuz ve yine aldanmayın ve kandırılmayın diyorsunuz. Her zaman zati alinizin davasına inandık ve yine inandığımızdan bu başkanlık sistemine aklımızı ve vicdanımızı kulkanarak ve zati alinizinde uyarılarını dikkate alarak hayırda hayır vardır diyerek hayır diyoruz.”

CHP, Pekşen’i Bekliyor 

CHP’nin Trabzon özelinde referandum için başlatacağı hayır çalışması ile ilgili olarak bir ön hazırlık yapmasından sonra şimdi gözler Milletvekili Haluk Pekşen’de. Pekşen’e genel merkez, özellikle milletvekili çıkartılmayan illere de görevlendirme yaptı. Bu nedenle, Pekşen’in işi ağır.Pekşen bir de genel merkez tarafından TV programlarına katılmakla da görevlendirildi. Pekşen referandum süresince, Trabzon’u da ihmal etmeyeceğini belirtiyor. CHP örgütleri de, Pekşen’i bekliyor. Pekşen bugün Trabzon’da il teşkilatıyla toplantı yapacak.

Kaymakam Bakana Seslendi

Mülki İdare Amirlerinin 2011 yılından beri maaşlarda adalet beklentisi paylaşılan twıtlere de yansıdı. Mülki idare amirlerinin maaş adaletsizliklerinin giderilmesi isteğine Arsin Kaymakamı Fikret Dağ’da paylaşımıyla katılarak, Mülki İdare,2011 yılından beri ümitle maaşta adalet beklemekte ve hep hayal kırıklığı yaşamaktadır’ paylaşımı dikkatlerden kaçmadı. Paylaşılan bu talebi Arsin ilçesinin sivil toplum kuruluşları ve halkla el ele olan başarılı kaymakamı Fikret Dağ’da  ‘tek ümidimiz Süleyman Soylu diyerek kendi hesabından paylaştı.
 
Editör: TE Bilisim