Arayanlar Tonya’da Ahmet Şener’i neden unuttunuz dedi. Gerçekten de Ahmet Şener eğitimci ve CHP’nin Trabzon il yöneticiliğini yapmış bir değer. Kendisi ile ilgili kamuoyunda da bir beklenti var. Eğer Tonya halkı onu aday görmek isterse sahaya inecek. Tüm hazırlıklarını yaptı. Hayırlı olsun.
 
Necmiati Kulübünden Bakana Plaket
 
Trabzon’un en eski yaşayan Kulübü Necmiati spor Kulübü sporcuları Asbaşkan Hakan Usta ile Türkiye-Rusya maçına gelen Gençlik ve Spor Bakanı M.Muharrem Kasapoğlu’nu A Takım Sporcusu aynı Zaman da Genç Takım  Kaptanı Abdullah Sefa Akyıldız Geleceğin Yıldızı anlamına gelen Necmiati portresini hediye etti.

Akyıldız, ‘Biz kulüp olarak 17-25 Aralık, Gezi, Mısır ve 15 Temmuz İşgal Girişimlerinde hep Ülkemizin ve Milletimizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz’dedi. Bakan Kasapoğlu, ‘Bende sizin yanınızda olacağım ve ben de Necmiatliyim’ diyerek Gençlere her zaman destek olacaklarını söylediler ve teşekkür ettiler.
 
Cora’dan Başkan Kurukız’a Ziyaret
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, beraberinde AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve partililerle birlikte Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Refik Kurukız, “Sayın Milletvekilimize ilçemize yaptığımız ve yapmayı planladığımız hizmetlerle ilgili bilgiler verdik. Kendilerinin de bu hususta Ankara’daki desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz ve görüyoruz. Her zaman bizlere destek oluyor. Bu desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz” dedi. Başkan Kurukız ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya  Ağasar yöresel kıyafeti  hediye etti.
 
Tonya Süt’e Talip Çıkmadı
 
S. S. Tonya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Tonya Süt) 49. olağan üstü genel kurulu yapıldı. Kongrede yönetime aday çıkmayınca mevcut yönetim bir sonraki kongreye kadar görevini sürdürecek. Ali Koç Kültürevi’nde gerçekleştirilen genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Bekir Uzunoğlu yaptı.
 
Genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yakupoğlu, fabrikanın son durumu hakkında genel kurula bilgi verirken şunları söyledi:
 
“Kooperatif Başkanımız Kemal Tonya’nın rahatsızlığı nedeniyle istifasının ardından görevi zorunlu olarak devraldım. O günden bu zamana kadar kooperatifimizi içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye de devam edeceğiz. Ama bugüne kadar hiçbir kimseden destek alamadık. Kooperatifimize çok az süt geliyor. Günlük 10 ton, bazen  10 tonun altına da düşüyor. Ortaklarımızın fabrikamıza sahip çıkmaları, sütlerini fabrikamıza vermelerini istiyoruz. Şuan itibariyle ilk etapta 1 milyon TL’miz olsa kooperatifimizi çok rahat döndürürüz. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz. Biran önce fabrikamızı yönetebilecek kişilere görevimizi devretmek hazırız. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Kemal Tonya’da söz alarak; “Rahatsızlığı nedeniyle görevimden ayrıldım. Ben bu göreve getirilirken bana birçok söz verilmesine rağmen hiçbiri yerine getirilmedi. Bugüne kadar fabrikamızı en iyi şekilde yönetebilmek için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Kendi sermayemi bile fabrikamıza harcadım. Sağlığım bile bozuldu. Kendi alacaklarım içinde hiçbir zaman para istemedim. İhtiyacım olduğu zaman 3-4 bin TL harçlık ödersiniz bana.” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kooperatifin işletmesine ortak alınması maddesi genel kurulun onayına sunuldu. Ancak genel kurul buna onay vermedi.  Seçimlerde yönetime aday çıkmayınca mevcut yönetim bir sonraki genel kurula kadar göreve devam etmesine karar verildi. 
 
Vakfıkebir’de Anayol Çöktü
 
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde Hacıköy-Ballı Mahallesi anayolu çökme ve toprak kayması dolayısıyla araç trafiğine kapandı. Vakfıkebir Belediyesi tarafından bölgede hemen çalışma başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak Vakfıkebir Belediyesi’nden yapılan açıklamada,  “Hacıköy - Ballı Mahallesi yolumuzda yaşanan çökme ve toprak kayması dolayısıyla başlattığımız sanat yapısı (taş duvar) ve dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Beton yol, asfalt yol, yol bakımı, yeni yol açma, parke taşı döşeme, sanat yapısı (taş duvar) ilçemizin her köşesinde çalışma var. Hizmet var. Emek var. Vakfıkebir için, sizler için hizmete devam” denildi.
 
Örnek Esnafa Plaket
 
Giresun’un Eynesil İlçesinde, çevre temizliğine gösterdiği özen, tavır ve davranışlarıyla örnek bir profil çizen İsmail Hakkı Dede isimli esnaf Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu tarafından bir plaketle ödüllendirildi. Plaket töreninde konuşan Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, “İlçemizde manavlık yapan İsmail Hakkı Dede, hergün düzenli olarak hem dükkanını ve hem de dükkanının çevresini temizleyen, güleryüzü ve tatlı dili ile vatandaşlarımıza hizmet eden çok değerli bir esnafımızdır. Bizlerde yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bu örnek davranışlarından dolayı bir plaket vererek ödüllendirmeyi uygun gördük. Kendisini kutluyor, örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Eynesilli esnaf İsmail Hakkı Dede ise, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’na bu nazik davranışından dolayı teşekkür ederek, “Bizler esnaflar olarak işyerimizin ve çevremizin temizliğinden sorumluyuz. Bu bir vatandaşlık görevi ve müşterilerimize olan saygıdır. Bu davranışımın Belediyemiz tarafından  fark edilerek ödüllendirilmem dolayısıyla oldukça mutlu oldum” dedi.
 
500 Kişi İşe Alınacak
 
İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde Milli Eğitime bağlı okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 500 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde Milli Eğitim Müdürlükleri ile okulların çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinin yapılması amacıyla +9 ay sureyle 500 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
 
Kiraz, başvuruların başladığını ve 14 Eylül 2018 Cuma günü sona ereceğini kaydederek, “Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden şahsen yada kurumun web adresi www.iskur.gov.tr  üzerinden internet ortamından yapabilecek.

Ayrıca ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımız Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, İkizdere, Kalkandere ve Pazar Belediye Başkanlıklarındaki ve Çayeli, Hemşin, İyidere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki hizmet noktalarımız aracılığıyla başvuru yapabilecektir.” dedi. Toplam 500 kişilik kontenjan için seçim yönteminin % 100 kura olacağını kaydeden İl Müdürü Kiraz, programa katılmaya hak kazanacakların 24 Eylül 2018  ile 21 Haziran 2019 tarihleri arasında çalışacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim