Kendisini Of ilçe Başkanı Hakan Terzioğlu ziyaret etti. Bu sırada bir kadın oğluna iş için partiye geldi. İki isim önemli bir operasyon yaptı ve özel sektörde iş buldu. İş deyince de Hakan Terzioğlu halk gününde yaşadığı bir olayı anlattı: ‘Bir ablamız geldi ve iş istedi. Bende kendisine ‘Eşin var mı dedim. Var dedi. O zaman hem kira, hem elektrik su parası vermeyeceksiniz. TOKİ konutları kapıcı arıyor dedim ve 1500 TL maaş, başla. Bayan bana ‘Başka iş var mı başkanım’ dedi. Hala şaşkınım.’
 
Altuntaş Danışman
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün  basın danışmanlığına Muharrem Altuntaş getirildi. Sosyal Medya Fenomeni de olan Altuntaş’a yeni görevinde başarılar dileriz.
 
Fazıl Ertem Taş Çıkartıyor
 
Geçtiğimiz günlerde hemşehrimiz olan bir akademisyen genç yaşta öğrencilerin, tansiyon, kolestorol ve bel gibi rahatsızlıklar yaşadığını söyleyerek, ‘Görüyorum, gençler tuvalete dahi araçlarıyla gidiyor’’ demişti. Trabzon’da Tufan Pastaneleri işletmecisi Fazıl Ertem’e yürüyüş yolunda rastladık. Kendisi Akçaabat’tan bu yana yaya olarak geldiğini söyleyince çok şaşırdık. ‘’Kalbinize dikkat edin, 60’ı buldunuz, daha kısa yollar tercih edin’’ deyince, gençlere örnek olacak şu tavsiyelerde bulundu: ‘Şu ana kadar bir sıkıntı yaşaamdım, olsa Ahi Evren’de olurduk. Özellikle yürüyüş yapmaya gayret ediyorum, belli bir temponun da altına düşmemeye çalışıyorum, zira tempo düşük olunca o yürüyüş olmuyor. Ekmeği sınırlı ve yemeği de az yiyorum, bol su içiyorum.’’
 
Osman cudi neyi eleştirdi?
 
Gazeteci Osman Yılmaz, KTÜ’de yapılan uluslararası konferansla ilgili üzücü ve düşündürücü şeyler yazdı. Yılmaz’ın eleştirileri şöyle: ‘’KTÜ'de uluslararası sempozyum yapılıyor ve salonda 14 kişi var!
 
Bu 14 kişinin içinde bildiri sunacak akademisyenler de var! Buradan tahmin edin siz felaketi!
 
Düşünsenize Trabzon'da uluslararası turizm sempozyumu yapılıyor ama Ayder'in restorasyon işi TOKİ'ye veriliyor! Tam bir dramatik komedi yani! İlgili kamu görevlileri bile izlemiyor. Sempozyumda 141 bildiri yayınlanıyor ancak ilgili kurumların yetkilileri yok. Ver mehteri,ver!
 
Başaran Gemi Tersanesi Açılıyor
 
Başaran gemiciliğin yeni tersanesi’nin açılışı Cumartesi günü saat 13.00’da Bakanların da katılımı ile yapılacak. Başaran Gemi’nin 4’üncü gemisi  Ergün Kardeşler Balıkçılık için üretildi. 50 metre uzunluğunda ve 960 grosluk gemi açık denizlerde de avlanma yapabilecek. Ergün kardeşlerin siparişi olan gemi’nin yapımı Yeniçam tersanesinde tamamlandı. TAKA Gazetesi olarak hayırlı uğurlu olsun diyoruz.
 
Çebi’nin İddiası
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Çebi, Çamburnu Kutlular Katı Atık Çöp Depolama yerinde, yeni çöp alanı açıldığını iddia etti. Çebi, bölgenin yoğun yağış alan bir bölge olduğunu belirterek boş toprakların her birinin sele davetiye olduğunu hatırlattı. Çebi "Oluşabilecek toprak kaymaları aşırı yağmurlardan oluşabilecek patlamaların sonuçları çok ağır olur. Telafisi olmayabilir. Nedir bu Çamburnu halkının bu çöpten çektiği. Yetkilileri uyarıyorum, olumsuz sonuçlar çıkabilecek tehlikelere karşı duyarlı olmalarını temenni ediyorum. Artık burada yeni çöp sahası istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Trabzon 3’e Çıktı
 
Türkiye genelinde 2017 yılı Eylül ayında yabancılara 2 bin 236 konut satışı yapılırken, Trabzon, Türkiye genelinde yabancılara en fazla konut satışı yapılan Aydın ve Bursa ile birlikte 3. il oldu. 2016 yılı Eylül ayında Trabzon'da yabancılara toplam 67 konut satılırken, bu yılın aynı ayında yüzde 77,6 oranında artarak 119 olarak gerçekleşti. 2016 yılı Ocak-Eylül döneminde Trabzon'da yabancılara toplam 581 konut satılırken, 2017 yılının aynı döneminde bu sayı yüzde 31,3 oranında artarak 763'e yükseldi. 2017 Eylül ayında yabancılara en fazla konut satılan ilk 10 il dikkate alındığında Trabzon, Samsun'dan sonra 2017 Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yabancılara satılan konut sayısında oransal olarak en fazla artış gösteren 2. il oldu.
 
Milletvekili bAlta’dan Fetih Mesajı!
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon'un fethinin, milli tarihimiz için adeta bir dönüm noktası olduğunu söyledi.  AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon'un fethinin 556. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Balta mesajında; Trabzon'un tarihin her döneminde dikkat çeken bir şehir olduğunu belirterek  “Tarih boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de Trabzon’un fethidir.  Trabzon'un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin, 1453 yılında İstanbul'un alınışıyla başlayan fetihlerin devamı niteliğindedir.  Trabzon'un fethi, milli tarihimiz için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Trabzon'un fethedilmesinden sonra Karadeniz'in bir Türk gölü haline gelmiştir. Yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de birçok alanda önemli misyonlar üstlenmiş bir şehirdir.  Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Özellikle genç kuşaklarımızı bu tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzon’umuzun tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak ve bu toprakları bize vatan olarak bırakanları rahmetle anmak ve bıraktıkları mirasa sahip çıkarak onu gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.’
Editör: TE Bilisim