Aldığımız bilgilere göre AK Parti Şalpazarı’nda Refik Kurukız ile seçime girmek için hamle yapacak. Gerek referandum gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak sürecine tam destek veren ve büyük bir gayretle çalışan Refik Kurukız yaptığı hizmetlerde de iktidar partisinden büyük destek almıştı.

Bu nedenle AK Parti’nin Şalpazarı’nda seçimleri kazanabilmek için Refik Kurukız’ı partiye davet edebileceği ifade ediliyor.
 
Evlilik Yıldönümlerinde Evlatları Doğdu
 
Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır ve eşi Fatma Nur Bahadır evlilik yıldönümlerinden Dünya’nın en büyük mutluluklarından birisini yaşayarak evlat sahibi oldular. 23 Ekim 2015 tarihinde evlenerek mutluğa yelken açan çift 23 Ekim 1018 tarihinde oğulları Yusf Han Hakim’i kucaklarına aldılar.

Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek “Anne baba olmak isteyen herkese Yüce Allah bu mutluluğu yaşatsın” dedi. Evlatlarına Çanakkale’de şehit düşen büyük dedelerinin adını verdiklerini belirten Gökhan Bahadır,  “Dedemizin Dedesi, Bahadirzade Bilal Oğlu Yusuf Bahadirzade 1881 doğumludur.  Osmanlı Devleti zamanında 1. Dünya Savaşı sırasında 27 Mayıs 1915 tarihinde seferberlik ilan edince 34 yaşında 2 evladını bırakıp Çanakkale için yola çıkmış ve bir daha geri dönmemek üzere vatan için görevini yerine getirmiştir.  Evladımız da O dedemin dedesinin adını 1 asır sonra taşıyacaktır. Yusuf Han Hakim Bahadır inşallah Türk İslam Bayrağına hizmet eden hayırlı bir evlat olarak yetişecektir” dedi.
 
MHP'de Öztürk Sesleri
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar Belediye Başkanlığı için il eski başkanlarından Muhammet Öztürk'ün adı çok sık seslendiriliyor. Yakın çevresi Öztürk'e aday adaylığı başvurusunda bulunması için yoğun baskı yapıyor. Öztürk'ün Ayasofya'da ki işyerini dolduran partililer, 'Ortahisar'a sizin gibi bir başkan yakışır. Bizleri kıracağınızı düşünmüyoruz" dediler. Öztürk'ün de tabanın sesine kulak vereceği bilgisine ulaşıldı.
 
MÜSİAD Heyeti Ziyaretlerde
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kentte ki idari amirleri ziyaret etti. Ortahisar İlçesi'ne yeni atanan Kaymakam Tolga Toğan'ı ziyaret eden Kaan ve ekibi ardından Trabzon Cumhuriyet Baş Savcısı Hüseyin Tuncel'İ ve İller Bankası Bölge Müdürü Volkan Bektaş'ı ziyaret ettiler.
 
Yılmaz 5 Yıl Daha Vize İsteyecek
 
Trabzon'un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ilçede ki 10 yıllık görev süresi boyunca yaptığı hizmetleri halka anlatıyor. 'Biz işimizi reklam için yapmadık' düsturu ile hareket eden Yılmaz, yaptığı hizmetleri ile ön plana çıkmayı daha çok seviyor.

Yılmaz ile ilçede yaptıkları ile yapmayı planladıklarını konuştuk. İlçede yollara ve makine parkuruna önem veren Yılmaz, güçlü makine parkuru ile ilçeye güzel hizmetler yaptığını dile getirdi. Yılmaz ile yaptığımız röportaj yakında Taka Gazetesinde yayınlanacak.
 
İl Halk Kütüphanesi, 7 Gün 24 Saat Hizmette
 

Trabzon'da 1961'de kurulan İl Halk Kütüphanesi, 7 gün 24 saat hizmet verecek. Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un il ve ilçeleriyle toplam 15 kütüphanede 278 bin kitaba sahip olduğunu söyledi. Okuma oranının Trabzon'da giderek arttığına dikkati çeken Ayvazoğlu, "Geçen yıl 20 bin olan üye sayımız, 2018 yılının ilk 6 ayında 24 bine ulaşmıştır." dedi. Ayvazoğlu, ödünç verilen kitap sayısının, geçen yıl yaklaşık 289 bin olduğunu, 2018'in ilk 6 ayında ise 149 bin ödünç kitap verildiğini kaydetti.   

Kütüphaneyi Trabzon halkına sevdirmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirten Ayvazoğlu, "Kütüphanelerimizi kitapseverlerin hizmetine açıyoruz. 7/24 esasına dayanarak, önümüzdeki günlerde bu çalışma saatleriyle Trabzon halkımıza hizmet vereceğiz." ifadelerini kullandı. Ayvazoğlu, Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kütüphaneye gelen misafirlere büyük şehirlerde olduğu gibi belirli zamanlarda ikramlarda bulunacaklarını da kaydederek, destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 
O Projeye Yoğun İlgi
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve DOKA işbirliğinde gerçekleştirilen “18 İlçede Yerel Eşitlik Masa Temsilcileri Oluşturulması ve Eğitim Programı” projesi kapsamında katılımcılar sertifikalarını aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve DOKA işbirliğinde gerçekleştirilen “18 İlçede Yerel Eşitlik Masa Temsilcileri oluşturulması ve Eğitim Programı” projesi kapsamında Belediyemizi temsilen görevlendirilen Belediyemiz Personellerinden Recep ŞEN ve Belediyemiz Meclis Üyesi Melike TURHAN program kapsamında katıldıkları eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifikalarını Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Yerel Eşitlik Meclisi Komisyon Başkanı Havva Gümüş’ten aldı.  Akçaabat Belediye Başkan Vekili Abdullah Ertem “aile” ve “toplumsal cinsiyet eşitliği” kavramının önemini belirtirken bu konuda üzerlerine düşen her türlü vazifeyi yerine getirme gayretinde olduklarını belirterek Yerel Eşitlik Meclisi Komisyon Başkanı Havva Gümüş’e ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim