Akçaabat ilçesi Dürbinar mahallesinden olan Üçüncü 20 Yıllık serbest muhasebeci ve Mali Müşavirlik deneyiminin yanısıra AK Parti’de 2 dönem il yöneticisi olarak İl Başkan Yardımcısı görevini yürüttü ve Adnan Günnar’ın yönetiminde görev aldı. Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın seçim çalışmalarını bizzat kendisi takip etti, yönetti. Kısa bir süre önce de Ankara'da milletvekillerini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Sadece Ankara'da değil Akçaabatta da kanaat önderleri ile de tek, tek görüştü. Akçaabatta 10’un üzerindeki aday adayları arasında şansı yüksek olan Üçüncü’ye hayırı olsun diyoruz.

Hizmete hazırım

Trabzon’un Araklı ilçesinde 2 döem İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Mehmet Öztürk Araklı Belediye başkan adaylığı için bugün aday adaylığı müracatını yapacak. Araklı’ya hizmet etmek için var gücüyle çalışcağını söyleyen Mehmet Öztürk ‘Aday olursam  ilçem için çalışacağım.  Aday olamazsa davam için seçim sürecinde mücüadelemi verceğim’ dedi.

Takipteyiz!

Trabzon Barosu Çocuk hakları Komisyonu Başkanı Av. Çağla Özgür yazılı açıklama yaparak Trabzon’daki taciz olayının takipçisi olacaklarını söyledi: ‘30.10.2018 tarihinde adli makamlara, basına ve kamuoyuna yansıyan, ilimizin Ortahisar ilçesinde yaşanan çocuk istismarı vakasını Trabzon Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak ilk andan itibaren takip etmekteyiz. Her geçen gün artan çocuk istismarını önlemek ve çocuğa yönelik tüm hak ihlallerine karşı koymak ve çocuklarımızın çocukluklarını ellerinden alan, onların güçsüzlüğü ve çaresizliğinden yararlanmaya çalışan karanlık zihniyetle hep birlikte mücadele etmek gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Çocuk istismarı suçunu değerlendirirken dikkate almamız gereken iki unsur bizce çok önemlidir. Bunlardan birincisi önleyici tedbirler; diğeri ise yargılama sürecinde çocuğun örselenmemesini sağlayacak sağlıklı bir yargılama aşaması yürütmektir. Trabzon Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, Avukatlık Kanunumuzca düzenlenen hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlevsellik kazandırmak için ilimizde ve ülkemizde takip ettiğimiz diğer dosyalar gibi üzerimize düşeni yapacak, hepimizi derinden sarsan bu olayında yüksek hassasiyetle takipçisi olacağız.’

Akçaabat’ı Turladı

Mustafa Uzun, Akçaabat'ın yetiştirdiği önemli bürokratlardan birisi. Kendine olan güveni tam. Görev yaptığı illerde birçok önemli projeyelere imza atmış. Birkaç gün önce Akçaabat'a gelen Uzun,STK, muhtarlar ve ilçenin önde gelenleri ile toplantı yaparak fikir alışverişinde bulundu ve ilçe merkezinde bir dizi esnaf ziyareti yaptı. Özellikle Akçaköylü hemşehrileri ve dostları uzun zamandan beri sosyal medya üzerinden diğer aday adayların olmadığı kadar propagandasını yaptı. Mustafa Uzun bürokrat. Bürokratlara 1 Aralık tarihine kadar istifa zorunluluğu var. Uzun biraz daha çalışma yapcak ve bir karar verecek.

Aday Adayı Oluyor

 Veysel Kurt AK Parti’den Tonya Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat edecek. Tonya’da üç dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Kurt’un kardeşi olan Veysel Kurt ilçede çok sevilen ve önemli bir potansiyeli olan bir isim. Tonya halkının yoğun ısrarları karşından Tonya Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Veysel Kurt’un önümüzdeki günlerde aday adaylığı başvurusunu yapması bekleniyor.

Vakfıkebir’den Başkanına Tam Destek

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta görev süresi boyunca ilçesine yaptığı hizmetlerle sadece Vakfıkebir halkının değil tüm Trabzon kamuoyunun büyük takdirini kazandı. Yerel seçim atmosferine girdiğimiz bu günlerde anketlerde devam ediyor.  8720 numaralı hattan 22 Ekim Tarihinde SMS ile yapılan ankette “Yerel seçimlerde Vakfıkebir Belediye Başkanı sizce kim olmalı? Sorusu soruldu. Saat 21.00’e kadar süresi olan ankete cevap verenlerin % 89’u Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın adını yazarak anketi cevaplamış. Başkan Muhammet Balta’nın hizmetlerdeki başarısı anketlere de yansımış.

Alp Ailesinin Acı Günü

 Vakfıkebir Cumhuriyet Mahallesi’nden. Emekli öğretmen Avni Alp’in eşi, Prof Dr. Hakan Alp, Figen Arz ve Kayhan Alp’in annesi, Vehbi Serdar Arz’in kayınvalidesi, emekli öğretmen Melahat Alp, Hakkın rahmetine kavuştu.  Cenaze namazı dün öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Merkez Eski Cami’de kılınarak Körez Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta cenaze evini ziyaret ederek Alp Ailesinin acısını paylaştı. Bizlerde merhume Melahat Hoca’ya Yüce Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bıçakçıoğlu devam edecek mi?

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Belediye Başkanlığına devam etme konusunda hala net bir karar vermedi. Başkan Bıçakçıoğlu’nun son ilçe danışma meclisi toplantısındaki “Şerif gider yaşasın kovboylar” sözü veda mı ediyor? Sorusunu akla getirdi. Aynı toplantıda AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Başkanın fedakarlık ederek devam etmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı. Aldığımız duyumlara göre partinin kurmayları Orhan Bıçakçıoğlu’nun yeniden aday olmasını isteyecekler. Olmazsa  AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci aday gösterilecek.

O mührü bana verin!

Trabzon’un Akçabaat İlçesi bağlı Akçaköy mahalle muhtarlığı için adaylığını açıklayan Hüseyin Memiş çalışmalarını sürdürüyor. Mahallenin ileri gelenlerini ziyaret eden ayrıca  baş aza ve azalar konusunda da çalışma yapan Hüseyin Memiş, ‘Söz veriyorum, köydeki sağlık sorunlarını ilköğretim hakkındaki sorunların hepsini çözeceğim. Belediyeden sonra yaşanan sıkıntılar var onlara tek tek el atıp sonuçlandıracağım ve mahalle halkımızın yüzünü güldüreceğim’ dedi. Memiş söyle devam etti: ‘Şimdi Akçaköy halkından bir şey istiyorum. O mührü bana versinler yeter. O mührü bana verdiklerinde o mührün açmayacağı kapı çalmayacağı makam kapısı olmayacak. Hem Akçabaat Belediyesi hemde büyükşehir hem de dostlarımın da bulunduğu Ortahisar Belediyesinden Kamu Kurum ve kuruluşlarından en güzel hizmetleri alıp sizin ayağınıza getireceğim. sözüm söz.’
Editör: TE Bilisim