AK Parti aday adayından övgüyle söz ettiler ve şu tespiti yaptılar: ‘Van’da kaldığı süre içinde hem valilik hemde belediye başkanı olarak halkın gönlünde taht kurdu. Arkasından şimdi ağlayanlar var. Trabzon seçilirse onunla çok şey kazanacak’
 
Kurnaz’ın Anne Acısı
 
Rize İyidere çay fabrikası Müdürü Halil İbrahim Kurnaz annesini kaybetti. Merhume Kurnaz’ın cenaze namazı Arsin Ulucamide kılındı. Cenaze merasimine Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, TFF Başkan vekili İbrahim Usta, AK parti teşkilat başkanı Uğur Aydın, Büyükşehir Belediye meclis üyesi Halim Kaya, Arsin eski Belediye Başkanı Ramis Sunguroğlu, MHP il başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Arsin Belediye Başkan adaylarının tamamı iştirak etti ve acılı aileye sabır başsağlığı dilediler.
 
Ayan’a Yeni Görev
 
Trabzon Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Sami Ayan Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı.  Trabzon Valisi tarafından Özel Kalem Müdürlüğüne atanan  Sami Ayan’a yeni görevinden başarılar dileriz.
 
İyi Parti’nin Kusursuz Toplantısı
 
İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayını Prof. Dr. Atakan Aksoy olarak önceki gün açıkladı. Trabzon Zorlu Grand Otel’de gerçekleşen aday tanıtım toplantısına yüzlerce partili katıldı. İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve ekibi ise kusursuz bir toplantıya imza attı. Partililer toplantıdan çok memnun kaldı. Kuvvetli ve ekibi herkesle tek tek ilgilendi. Daha sonra Aksoy toplantıda projelerini tek tek anlattı. Partililerin gönlünü fethetti, bizde Aksoy’a adaylık yolunda başarılar dileriz.
 
Şalpazarı’nı Halka Sorsunlar
 
AK Parti Şalpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Fehmi Cengiz, süreçle ilgili açıklamalar yaptı. Fehmi Cengiz, “Şalpazarı’nda AK Parti’den kimin aday olacağına halk karar vermesi gerekir. Tarafsız kişiler tarafından objektif bir şekilde anketler yapılsın. Anketlerden kim çıkarsa aday o olsun. Bu şekilde tüm aday adayları da halkın görüşüne saygı duyarak çıkan adaya destek olurlar. Dışarıdan müdahale ile Şalpazarı iyi analiz edilmeden aday gösterilirse yine hüsran yaşanır. Şalpazarı Belediye başkanlığı şuanda ateşten gömlek giymektir. Herkes bu yükün altından kalkamaz” dedi.
 
Aygün Meclis Üyesi Olacak
 
Tonya’nın ve Büyükliman Yöresi’nin sevilen simalarından, Doğru Cevap Dershanesi Müdürü Mehmet Salih Aygün, AK Parti’den Tonya Belediye Meclis Üyesi olabilmek için müracaat edecek.  Daha önce AK Parti İlçe Teşkilatında başarıyla çalışan Mehmet Salih Aygün’e her kesiminden yoğun bir destek oluğu ifade ediliyor.
 
Meclis, Bütçe Maratonunun Ardından Bir Araya Geldi
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi yoğun bütçe maratonunun ardından her yıl olduğu gibi bu yılda bir araya geldi. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilçe belediyelerinin bütçelerinin neticelendirilmesinin ardından geleneksel bütçe yemeği Olimpiyat (EYOF) Parkı’nda gerçekleştirildi.
Burada katılımcılara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kasım ayında gerçekleştirilen yoğun bütçe çalışmalarına katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine teşekkür etti.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin meclis üyeleri ve çalışanlarının ‘halkla hizmet Hakk’a (c.c.) hizmettir, halka hizmet Allah’a (c.c.) hizmettir’ anlayışla bugüne kadar gösterdikleri fedakârlıklar, hoşgörü, insanlarımıza güler yüzle davranma alışkanlığı ve ahlakından ötürü sevapların en büyünü işlemektedirler.
 
Çeşitli kamu hizmetlerinin ötesinde yerel hizmetlerin, belediyecilik hizmetlerin, halkın günlük yaşantılarına hizmet etmenin ayrı bir sevabı var. O sevabı şuurlu olarak bilen, idrak eden ve gayret gösteren bütün arkadaşlarımıza en derin şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Allah (c.c.) hepinizden razı olsun diyorum” diye konuştu.
 
Otizmli Çocuklar İçin Randevusuz Muayene İmkânı
 
Rize Sağlık Müdürlüğünce yapılan çalışma doğrultusunda otizmli çocuklar ve otizm şüphesi bulunan bireyler randevusuz muayene olmaları sağlanıyor. Böylece otizmli veya otizm şüphesi bulunan çocuklarımız randevu beklemeden iki haftada bir yarım gün olacak şekilde muayene olma imkânı bulacak. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Otizmli çocukların erken teşhisi bu hastalığın tedavisinde en önemli faktördür. Çünkü çoğu kez çocuğun yaşı itibariyle içinde bulunacağı durum ve davranışlar net olarak ayrışmadığından bu hastalık gözden kaçabilmekte ve geç teşhis edilebilmektedir.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim