Armutçu Uğurlandı

Trabzon Atapark'ın sevilen kasabı Yılmaz Armutçu (80) son yolculuğuna uğurlandı. Tedavi görmekte olduğu hastanede yaşam mücadelesini kaybederek, Hakk'ın rahmetine kavuşan, bir zamanlar Trabzon AtaparkZağnos Köprü ağzındaki Kasap İşletmesinin sahibi ve AKGAZ ve AKÇAGAZ'ın sahiplerinden ve Akçaabatlı sevilen işadamı Hacı Yılmaz Armutçu (80) ağabey, ikindi namazına müteakip Akçaabat Kireçhane Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığında dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Merhum Yılmaz Armutçu'nun cenazesine; binlerce seveninin yanısıra Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen de katıldı.

Talimat Mı Bekliyorlar?

Trabzon’da siyasetin sevilen yüzlerinden Ömer Dayı, evlilik programlarının ahlak yoksunu olduğu açıklayarak diyanete tepki gösterdi ve şöyle dedi: ‘’Televizyon ekranlarındaki evlendirme programları, moda programları çocuklarımızın, gençlerimizin ahlaki gelişimine zarar vermektedir.Ayrıca aile yapısına ve toplumun ahlak anlayışına zarar vermektedir. Bu tarz programların toplumu çökertmek adına yapıldığını düşünmekteyim. Sorumlu olan kurum RTÜK ne iş yapar neden bunlara göz yumar anlayamıyorum, ayrıca İslam dininin inançları ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığı neden bunlara yönelik bir tepki koyup bir açıklama yapmaz, bu görev ve sorumluluklarını yapmaları için de birilerinden talimatmı bekliyorlar.?’’

Kahveci’ye Vefa Günü

Geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla birlikte hayatını kaybeden Trabzonlu eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci, ölümünün 24. yılında Kartal Kayacık Mezarlığındaki kabri başında anıldı.Anma programına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, “24 yıl önce elim bir trafik kazasında Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu çok önemli bir değeri kaybettik. Siyaset yapış tarzı, ülkenin geleceğine dair fikirleri, ortaya koyduğu vizyonu halen konuşulup anılıyorsa, insanlar buraya geliyorsa iz bırakan bir devlet adamıydı Adnan Kahveci” dedi.Adnan Kahveci’nin Maliye Bakanı olduğu dönemde bakanlıkta çalışan TBMM Başkan Vekili ve CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi ise, “Rahmetli Adnan Kahveci benim Maliye Bakanlığında çalıştığım dönemde bakanlığımı yapmıştı. Ne güzel, Adnan Kahveci’nin ardından bu kadar insan onu anmaya gelmiş. Demek ki hoş ve güzel işler bırakmış. Dinimizde, kültürümüzde ölen insanı hayırla yad etmek vardır. Adnan Kahveci bunu hak etmiş bir insandı” dedi.

Evet Diyen De, Hayır Diyen De Kardeşimdir

Trabzon’un sevilen siyasetçilerinden Hüseyin hoca yani Hüseyin Örs, MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve sonrasında MHP Trabzon Milletvekili Adayı olmuştu. Hüseyin hoca, referandum süreciyle alakalı açıklama yaptı. Toplumda evet ve hayır diye bölünmenin yanlış olduğunu belirten Örs: “La bi durun! Bu referandum süreci ne kadar germiş bizi. Gündüz karşılaştığımızda birbirine sarılıp, kucaklaşan bizler, sanalda "hain" ediyoruz birbirimizi. Oysa; hoşgörü, empati, ötekileştirmemek; üç kelime var lugatımızda... La bi durun! Ne oluyoruz? Sanki dersin "Erkan Yolaç'ın Evet/Hayır" programındayız. Evet diyen de, Hayır diyen de kardeşimdir. Demokrasinin gereği de budur” dedi.

Güngör Ve Ekibinden Ankara’ya Çıkarma! 

Hafta sonu gerçekleştirilen CHP Trabzon İl Danışma Kurulu Toplantısının ardından CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve CHP Trabzon İlçe Başkanları Ankara’ya çıkarmada bulundu. İl ve İlçe Başkanları toplantısı için Ankara’ya giden Güngör ve beraberindeki İlçe Başkanları toplantı sonrasında Rize ekibiyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Toplantıda öğrendiğimiz kadarıyla referandum sürecinde yürütülecek kampanya ele alındı. CHP’nin bu süreçteki felsefesi belli neden hayır denilmesi gerektiğini bire bir vatandaşlara anlatacaklar. Köy köy mahalle mahalle dolaşacak olan CHP’li Başkanları ve Yöneticiler ellerindeki dokümanlarla vatandaşı hayır demesi yolunda ikna etmeye çalışacak. Rejim üzerinde yürütülecek propaganda da AK Parti’nin terörle mücadeledeki eksiklikleri de anlatılacağını ve diktatörlük üzerinden de bilgiler verileceğini öğrendik. CHP bu sefer tüm ilçe ve ilçelerde işi sıkı tutmaya çalışıyor.

Trabzon’u Dinledi 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, meclisin tatile girmesinden sonra bütün bir zamanını Trabzon’da geçirdi. Cora bu süre içerisinde son derece ilginç ziyaretlerde bulundu. Cora, bizzat herkesi her kurulu ve her siyasiyi dinledi. Cora’nın en ilginç ziyaretinden biri de Nazım Özcan oldu. ANAP’ın son dönem il başkanlarından CHP’nin son yerel seçimler Ortahisar Belediye Başkan adayı olan Özcan ile Cora ne konuştu? Özcan, özellikle Ak Parti iktidarına sosyal medya üzerinden eleştirileri olan bir siyasi. Cora’nın O’nu ziyaret etmesi, ilginç. İlginç olduğu kadar da Cora’nın siyaseten kendine güveninin bir göstergesi. Cora, Trabzon’da olduğu sürece, gazeteleri gezdi, düğünlere katıldı, Ak Parti’de adı il başkanlığına geçen isimleri iş yerinde ziyaret etti. Kamu kuruluşlarının amirleri makamlarına giderek, konuştu; bilgiler aldı. Ve Ankara’ya döndü. Dolu dolu bilgiler öneriler ile Trabzon’un taleplerini bir kalın dosya yaptı, şimdi onları takip edecek. Cora’nın bu temaslarını sorduk; ”Herkesi dinlemek benim görevim” dedi. Referandumda Trabzon’un önüne konan % 80’lik evet hedefinin ise başarılacak bir hedef olarak gördüğünü belirtti. Salih Cora; işini iyi yapıyor. Herkesi her kesimden insanı dinleyerek.

Pekşen’den Fon Açıklaması

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen alınan kararla ilgili olarak çarpıcı bir yorumda bulundu. Pekşen, "Bu şirketlerin Varlık Fonu’na devredileceği belliydi. Çünkü THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Şimdi fona devredilen kar eden şirketlerin kaynakları, THY’deki hortumu kapatmak için kullanılacak" ifadelerini kullandı. THY’nin, yolcu sayısının azalmasına ve pek çok uçağının hangara çekilmesine rağmen, uçak alımına devam edeceğine dikkat çeken Pekşen, şöyle konuştu: “THY’nin zararı 3 milyar doları aştı. Ancak hala taahhüt altına alınmış olan uçak alımları var, hem boing’den hem airbus’tan. Bir taraftan eldeki uçaklar uçmuyor, bir taraftan yolcu yok, diğer taraftan sipariş verdiğin uçakları almak zorundasın. Çünkü çok büyük cezası var. THY’de her gün zarar katlıyor. Peki ne yapacaklardı ? Varlık Fonu aracılığıyla, Ziraat Bankası, Halkbankası, Çaykur gibi kar eden şirketlerin kaynakları buradaki hortuma devredilecek. Bu, THY’deki yolsuzlukları örtbas etmek için yapılmış bir düzenlemedir.”
 
Editör: TE Bilisim