Yolüstü Mektubu
 
Muhtarlık seçimleri için yapılan nakillerle ilgili Arsin Yolüstü mahallesinden mektup aldık. İşte özeti:

‘Trabzon ili Arsin ilçesi Yolüstü mahallesinde muhtarlık için 3 kişi adaylığını açıklamış mevcut muhtar Mustafa Tiryaki kendisine oy verecek kişilerin nakillerini yaptıktan sonra listelere itirazın son günü olan 25 Ocak günü mesai saati bitimine yakın kendisine oy vermeyeceğini düşündüğü kişilerin listesini yeğeni, azası ve aynı zamanda MHP Arsin ilçe başkan yardımcısı Osman Tiryaki vasıtasıyla MHP Arsin ilçe başkanı Orhan Sarı adına şikâyet dilekçesi vermiş YSK hâkimliğince küçük bir kısmının iadesine geri kalan oyların iptali kararı verilmiştir. Jandarma keşif için köye geldiğinde Muhtar Mustafa Tiryaki ve Osman Tiryaki eşlik etmiştir. Keşif için köye gelen  Jandarmayı yanlış yönlendirmişler.

Arsin Ak Parti teşkilatınca yapılan itiraz kabul edilmemiş oyların dondurulması kararı çıkmıştır. Bu durum Cumhur İttifakına zarar verdiği gibi mahallemizde telafisi mümkün olmayan olaylara da neden olabileceği izlenimi vermektedir. Bu olay Trabzon'umuzu dışarıda kötü imaj sahibi yapabilecek bu tarz illegal ve bölünmeye yol açabilecek uygulamalar karşısında yapılması gerekenler yetkililerin takdiridir. Oy haklarının elinden alınmasının yanında yüklü bir Cezai bir durumla da karşılaşılması söz konusu olan bu duruma bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor.’
 
Sevinç’ten Karan’a Cevap
 
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç’in, fındıkta verimin artırılması ve zararlılarla mücadele edilmesi konusundaki işbirliği çağrısına Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan tarafından verilen cevapta; konunun amacından saptırılarak “ihracatçıların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” basitliğine indirgendiğini üzülerek görmekteyiz. Bu zatın vizyonsuzluğu ve basına verdiği sansasyonel demeçler ile beslenmeyi alışkanlık haline getirdiği zaten biliniyordu ama, böyle faydalı bir konuda bu şekilde bir çarpıtma yapabileceği açıkçası bizim için de sürpriz oldu.

Fındıkta verimin artırılması ve zararlılarla mücadele gibi üretici lehine bir öneri nasıl “bağcı dövmek” ile bağdaştırılabilir gerçekten hayret edilecek bir durum. Fındıkta tüm paydaşların; verimin artırılması, kalitenin yükseltilmesi, uluslararası rekabetçiliğimizin güçlendirilmesi, ihracatımızın devamlı artan bir trend izlemesi için çaba göstermeleri gerekirken bir Ziraat Odası Başkanı’nın vizyon ve misyonsuzluk örneği düşüncelere sahip olduğunu görmek açıkçası üzüntü verici olmuştur. Tek tesellimiz Giresun Ziraat Odası Başkanı tarafından basına verilen son demecin kendi şahsi düşüncesi olduğuna ve Ziraat Odaları Genel Merkezi’nin bu zat-ı muhterem ile aynı görüşte olmayacağına, olamayacağına olan inancımızdır.’
 
Öztürk’ten Başhekim Ziyareti
 
Her yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Tekirdağ Çerkezköy Devlet hastanesi’nin Başhekimi Trabzonlu Dr. Fegan Genç’i makamında ziyaret etti ve başarı diledi.
 
Bu Ziyaret Çok Konuşulur
 
AK Parti önceki gün Ankara’da belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtım töreninden önce cumhur ittifakı kapsamında MHP'ye bırakılan Çarşıbaşı belediye başkanı Coşkun Yılmaz ile AK Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Hakan

Kocaman İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ettiler. Ziyaretin detaylarını bilmiyoruz. Yalnız bu ziyaret ilçede çok konuşulacak. Yılmaz ilçede bağımsız belediye başkan adayı olmayı düşünüyordu. Ziyaretten sonra bakalım kararından vaz geçecek mi?
 
Yenilmez Rize’ye Geliyor
 
Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan “ KORKMA ” adlı tiyatro oyunu Rize’de sahne alacak. Ünlü Tiyatro ve Sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan ve Çanakkale Savaşını anlatan “ KORKMA” adlı tek kişilik tiyatro oyunu Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ile Rize’de sahnelenecek.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve Çanakkale Şehitlerini anlatacak olan oyun için 03 Şubat 2019 tarihinde saat 15:30 ‘da tüm Rize’lileri ücretsiz sahne alacak oyun için Rize Gençlik Merkezi sahnesine davet etti.
 
Araklı’da Bayrak Değişimi
 
Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Emirhan Bostan'ın gerçekleştirdiği devir teslim töreninde yıllardır Araklı Ülkü Ocağı bünyesinde bulunmuş görevini alnının akıyla yerine getiren İslam Yılmaz bayrağı Ahmet Kaplan'a devretti.

İl Ocak Yöneticilerinin, çevre İlçelerden gelen İlçe Ocak Başkanlarının, Ülkücü memur ve öğretmenlerin ve Ülkücü gençlerin hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Emirhan Bostan " Araklı Ülkü Ocağımızda bu zamana kadar görev yapmış, yöneticilik yapmış, hizmette bulunmuş tüm gönüldaşlarımızdan Allah razı olsun. Cenab-ı Hak bizleri Ülkücü şehitlerimizin emanetinden ayırmasın. Allah bu manevi inanmışlıkla yürüyen herkesin yar ve yardımcısı olsun.  Bu vesile ile İslam Yılmaz kardeşime verdiği mücadeleden dolayı teşekkür eder, bayrağı devralan Ahmet Kaplan kardeşime de üstün başarılar dilerim. Hayırlı, uğurlu olsun.'' dedi.
 
Gülhan’dan Birlik Mesajı
 
Trabzon Bayburtlular Derneği’nin üyesi Temel Gülhan açıklamalarda bulundu. Gülhan, “Trabzon Bayburtlular Derneği’nin bugünlere gelmesinde emeği olanlara şükranlarımı arz ediyorum dün olduğu gibi ebediyete dek Bayburtluya yakışır biçimde varlığını sürdüreceğinden eminim. Hicbir zaman var olan dernek kimliğine leke sürdürmeyen dernek yöneticilerine ve büyüklerime teşekkür eder saygılar sunarım. Elde birlik, dilde birlik, gönül de birlik Bayburtluya da bu yakışır” dedi.
Editör: TE Bilisim