Silah arkadaşları ve Afrin Komutanı olan Zakai Aksakallı Paşa Kara Harp Okulu’ndan arkadaşı olan Beyazıt Akyüz’ü acılı günüde yalnız bırakmadı. Törene; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekil Salih Cora, CHP Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kıbrıs Barış Gücü Komutanı  Osman Akyıldız katıldı. Of’un sevilen siması olan Akyüz göz yaşlarıyla doğduğu  yukarı kışlacık mahallesinde toprağa verildi.

Vergi Dairesi’nden Askon’a Ziyaret

Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Selahattin Atabek ve heyeti Vergi Haftası nedeni ile Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği  (ASKON)’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Grup Müdürü Selahattin Atabek; ASKON Daha önce bizleri makamımızda ziyaret etmişlerdi.

Bizlerde Vergi Haftası münasebeti ile bu ziyareti gerçekleştirdik. Konuşmasında, kayıt dışı ekonomiye de değinen Sayın Atabek, kayıt dışı ekonomiyi bizler de çok önemsiyoruz. Bu konuyu hep takip ediyoruz. Sizlerden ricamız sahadaki sıkıntıları bizlere ulaştırın. Eğer sıkıntılar bizlere ulaşırsa bizler de ona göre yönleniriz.  Vergilerimizi tam ve zamanında ödememiz lazım. Devlet ne kadar güçlü olursa, diğer organizmalar da o kadar güçlü olur. Esnafın, İş Adamının, Ticaretçinin ödemelerinde vergi en alt sırada yer alıyor. Bunu bizler birinci sıraya çıkarmalıyız. Devlete borcu olan mükelleflerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Her konuda çözüme varız. Bu konu da mükelleflerimizi yormuyoruz” dedi.

“Çalışmalar kararlılıkla sürecek”

Artvin Valisi Yılmaz Doruk,  1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla Yeşilay Derneği Artvin Şube Başkanı Tuncer Başer ve yönetim kurulu üyesi Şenol Çiftçioğlu’nu makamında kabul etti. 

Ziyarette, Yeşilay Derneği Artvin Şube Başkanı Tuncer Başer, “Yeşilay Haftası” dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Vali Doruk’a bilgi vererek, zararlı alışkanlıklarla mücadele ve toplumu bilinçlendirme konusundaki çalışmalarına desteklerinden dolayı da teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doruk sağlıklı bir toplumun oluşmasında çocuklar ve gençler başta olmak üzere bütün bireylerin öncelikle zararlı maddelere ulaşmasının önlenmesi gerektiğini söyledi. Vali Doruk, bu hususta kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalıştığını ve bu konuyla alakalı çalışmaların da kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

Trabzon'da "Karadeniz Kariyer Fuarı" Düzenlenecek

Trabzon'da, "Karadeniz Kariyer Fuarı" organize edilecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ev sahipliğinde, 11-12 Mart'ta düzenlenecek fuarın paydaşları arasında Amasya, Artvin Çoruh, Avrasya, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ondokuz Mayıs, Ordu, Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Gaziosmanpaşa ile Trabzon Üniversitesi yer alıyor. 

Şenol Güneş Spor Kompleksinde 11 Mart Pazartesi saat 10.00'da açılışı yapılacak fuarda stant açmak için 112 firma ve kurumun müracaat ettiği, yoğun istek üzerine firma kayıtlarının sürdüğü öğrenildi. Katılımcılar stantları ziyaret edebilecek, kurum ve firmaların yetkilileri ile görüşebilecekler.

Aktaş Seçim Kurullarını Ziyaret Etti

Giresun Emniyet Müdürü Fahri Aktaş'ın, il ve ilçe seçim kurullarını ziyaret ettiği bildirildi. Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Aktaş'ın, İl Seçim Kurulu Başkan Vekili Göksel Sert ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erdi Özmen'i ziyaret ederek bir süre görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Aktaş'ın ziyaretlerde seçim kurulu başkanlarıyla seçim sürecinde alınacak tedbirlerin yanı sıra YSK kararlarının uygulanmasına yönelik değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi.

Şehit Verdi’nin Adı Yaşayacak

Rize'nin batı girişi niteliğinde olan İyidere ilçesinde eski güreş eğitim merkezinin yerine ve sahil yolu kenarına 11 Aralık 2018 günü makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi adına Bölge Trafik Merkezi yapılması kararlaştırıldı. Rize Valisi Kemal Çeber, "Rahmetli şehidimiz bu binayı çok önemsiyordu. Rize’ye geldiğimin ilk ayı içinde 2 kez beni oraya götürerek bu yatırımın önemini anlattı. Ahde vefa ve özellikle şehide hürmet ve vefa bizim kültürümüzün şiarındandır. Kadirşinas Rizeli hemşehrileriminde böyle bir istek ve beklentisi vardı diyerek, Şehit Altuğ Verdi'nin isminin yaşatılacağı Bölge Trafik Merkezi Proje Çizim İhalesi’nin 7 Mart tarihinde yapılacağını, çizimin yaklaşık 3 ay içinde tamamlanmasının öngörüldüğü ve akabinde binanın yapım ihalesine çıkılacağını söyledi. Destekleri için İçişleri Bakanımıza teşekkür ederek, Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.

Akçaabat’ta Bir Dönem Sona Eriyor

Akçaabat’ta bir dönem sona eriyor. Akçaabat’ta 25 Yıldır Belediye Başkanlığı ve aynı zamanda Belediye Meclisi Başkanlığını yapan Şefik Türkmen bu hafta son kez meclise başkanlık ediyor.

Akçaabat belediye Meclis üyeleri de Başkan şefik Türkmen’e 25 yıl hizmetinden dolayı bir plaket takdim etti. Plaketi Belediye Meclisi Adına Erhan Nadir Başkan Şefik Türkmen’e verirken duygusal anlarda yaşandı. Başkan Türkmen “Birlikte Akçaabat’a güzel hizmetler kazandırdık. Yapılan her işin arkasında meclis üyelerimiz var. Dostane bir meclis dönemi yaşadık. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim