Bir Kez Daha Egzos

Daha önce Yıldızlı eski muhtarı Yaşar Ertem’in de sık, sık dile getirdiği gece geç saatlerdeki düğün konvoyları, egzos sesleri ile ilgili il Emniyet Müdürü Hakan Arıkan ve ekibi uyarıldı ve bu isimlere müsaade edilmemesi istendi.

Demir’den Ziyaret

Trabzon’un sevilen İl Müftüsü Kemarettin Demir TAKA Gazetesini ziyaret etti. Kadim dostu Mustafa hoca(İkram) ile birlikte ziyarete gelen Demir ağabeyini kaybeden Yusuf Turgut’a taziyelerini iletirken yeni ofis içinde hayırlı olsun dedi.

Cora Açığı Kapattı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, genç dinamik ve girişken kişiliği ile referandum çalışmalarında farkını hissettiren isimler arasında. Ankara’da mecliste yaşanan her gelişmede ön plana çıkan Cora Trabzon’da da seçim çalışmalarında adından söz ettiriyor. Vatandaşın nerede bir ihtiyacı var hemen telefona sarılıp derman arayan Cora’nın bu halini belki de ilk kez gördü herkes. Yer Düzköy İlçesi Alazlı Mahallesi. Cami imamı cenaze namazı nedeniyle komşu camiye gidince, Milletvekili Salih Cora bu kez avukatlık değil İmam Cüppesini giyip cemaatin önüne geçti ve öğle namazını kıldırdı. Cora bu hareketiyle ‘Milletvekili olarak her açığı kapatırız’ mesajı vermiş oldu. 

Başarılar Engin Nur

Trabzon’da uzun yıllar Halk Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Engin Nur Eğitim Sen’de bayrağı devraldı. Devir teslim töreninde Muhammet İkinci de hazır bulundu. İkinci, bayrağı Nur’a devretmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, ‘Eğitim-Sen’i en güzel şekilde temsil edecektir’ dedi.

Beşikdüzü’nün Çınarı Sağlığına Kavuştu

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinin yaşlı ve sevilen simalarından Gülyaşar Kılıç(86) gerdiği rahatsızlık nedeniyle Trabzon İmperial hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Uzman Doktor Nihat Cihanyurdu tarafından tedavi edilen Gülyaşar Kılıç sağlığına kavuşarak taburcu oldu. 

Kılıç, Hastanede yattığım süre içerisinde beni tedavi eden doktoruma ve dahiliye servisi personeline teşekkür ederim. Ziyaretime gelen dostlara şükranlarımı sunuyorum. Sağlığıma kavuştum, henüz kılıcı teslim etmedim. Bir an olsun bile yanımdan ayrılmayan çocuklarımdan Allah uzun ömürler versin” dedi.

Hüseyin Avni Aker’in Kızı Vefat Etti

Trabzon’un eski Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Hüseyin Avni Aker’in kızı Türkan Köseoğlu vefat etti. 89 yaşında hayata veda eden Türkan Köseoğlu’nun cenazesi 13 Mart Pazartesi (bugün) Ankara Karşıyaka Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerdeki mezarlığa defnedilecek.

KTÜ Değerlendirmesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ilk mezunlarından Osman Necip Sevinç, üniversiteyle ilgili değerlendirmede bulundu. Sevinç’in açıklaması şu şekilde, “Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulalı 60 yıl oldu. Bu Teknik üniversite Tıp, Hukuk, Dişcilik, Eczacılık gibi bölümler dahil edilerek, kuruluş amacından saptırıldı. 

İTÜ, ODTÜ gibi mühendis yetiştiren güzide teknik üniversitelerde böyle bir durum var mı? Trabzon'a ikinci devlet üniversitesi isterken, fonksiyonel Teknik Üniversitemizden TIP ve diğer mühendislik fakülteleri dışında kalan bölümlerin toplanacağı ikinci üniversitenin kurulması yönünde çalışalım. 

Çok büyük çoğunluğa sahip Tıp fakültesinin tahakkümünden, mühendislik fakülteleri kurtarılarak, Rektör seçimleri de meslek ayırımı yapılmadan daha objektif değerlendirilir ve yalnız mühendis yetiştiren diğer iki üniversitenin seviyesine ulaşılıp Trabzon ilimize teknik olarak gerçek katkı sağlanabilir. Bu benim düşüncem. Katılana da, katılmayana da saygılar. Ama benim bu Üniversitenin ilk mezunlarından olduğum ve bu birleşmelerin eğitim kalitesini ve idaresini büyüklük nedeni ile olumsuz etkilediğini bir düşünün lütfen.”

Skandal

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, Almanya ve Hollanda’nın tavrını eleştirdi. Ayyıldız’ın açıklamaları şu şekilde: “Almanya’nın Türk bakanlarımıza getirdiği yasağın ardından, Hollanda’nın da bu yönde tavır sergilemesi çok çirkin bir karardır. Hollanda hükümetinin anti ırkçı ve faşistlere yenik düşmesi ve uzun süredir var olan Türkiye-Hollanda ilişkilerine zarar vermesi utanç vericidir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmemesi diplomatik bir skandaldır. Bakanımıza yapılan hareketler diplomatik kurallara ve uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Sayın Bakan Kaya’ya destek için bölgeye giden Türk vatandaşlarımıza da yapılan saldırılar çok çirkindir. Demokrasi ile övünen Avrupa’nın demokrasi anlayışı bu mudur? Bu olay Hollanda tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Öncelikle Almanya, Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine bu anlayıştan bir an önce vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz.” 
 
Editör: TE Bilisim