Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 16 Ağustos Perşembe günü yabancı yatırımcılarla telekonferans yoluyla görüşeceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgiye göre, 16 Ağustos'taki söz konusu telekonferans, Türkiye saatiyle 16.00'da, New York saatiyle 09.00'da yapılacak. Yabancı yatırımcılarla ilk telekonferans görüşmesini gerçekleştirecek Albayrak, son ekonomik gelişmeler sonrasında küresel yatırımcılara mesajlarını doğrudan iletecek. Telekonferansa, ABD, Avrupa ve Ortadoğu'daki yatırımcılar başta olmak üzere dünya genelinde 750-1000 katılımcının iştirak etmesi bekleniyor.
 
Çapkınoğlu da ‘Meydan Okuyoruz’ Dedi!
 
Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararı ülkede olduğu gibi Trabzon’da da büyük tepki çekti. Vatandaşlar ellerindeki imkanlar dahilinde ABD’ye ve bu ekonomik savaşa karşı devletinin yanında yer aldı. İş adamın Ekrem Çapkınoğlu’da çığ gibi büyüyen tepkiye mağazasındaki yerli ürünleri zamsız satarak destek verdi. İş Ekrem Çapkınoğlu, sosyal medya adresinden paylaştığı mesajında, “Çapkınoğlu Vestel mağazalarımızda, dolara meydan okuyoruz. Yüzde yüz yerli bütün ürünleri zamsız fiyatlarla” dedi.
 
Mandıralı sonunda isyan etti!..
 
ABD’ye tepkiler dinmezken, Türkiye içerisinde de ‘ahlaksız troller’ tarafından açılan sosyal medya hesapları üzerinden spekülasyon ortamı oluşturulmuştu. Hatırlanacağı üzere İçişleri Bakanlığı bu sosyal medya hesapları üzerinde inceleme başlatmıştı. Sosyal medyada oluşturulan spekülatif havaya isyan eden Trabzonlu iş adamı ve siyasetçi Engin Mandıralı, “Kim bu vatanda ihanet ederse, bilsin ki bedelini misliyle öder. Ve bu durumu fırsata çevirmeye çalışanlar, sosyal medya dahil kriz çığırtkanlığı yapan hainlerdir. Unutmayın ki Türkiye’ye Cumhuriyeti, güçlüdür ve dimdik ayaktadır. Kim devletimizin zararına dış güçlerin, borazanlığını ve felaket tellallığına soyunuyorsa, soysuz ve şeref yoksunudur. Yaşasın büyük Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerini kullandı.
 
Parayı Verdi Herkesi Davet Etti
 
AK Parti Trabzon İl Yöneticisi ve iş adamı Fahri Coşkun, 1 aylık emekli maaşını devlete teslim edeceğini açıklayarak milletvekili ve belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Coşkun, “Önemli olan 1 aylık maaşı vermek değil burada önemli olan farkındalık yaratmak, bir kampanyanın önünü açmak. Burada milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız sadece 1 aylık maaşlarını devlete bağışlamasını istiyorum. Bu zor günlerimizde herkesi sırt sırta vermeye davet ediyorum” dedi. Coşkun’un ardından bazı emekli vatandaşlarında 1 aylık maaşlarını devlete bırakacağı öğrenildi.
 
Gurbetçi Mustafa’nın Fiyat İsyanı
 
Yaz tatilini geçirmek için yurt dışından memleketi Trabzon’a gelen Mustafa Kaya isimli vatandaş uygulanan fahiş fiyatlara isyan etti. Kaya, “Sultan Murat Yaylası’nda karnımızı doyurmak için bir et lokantasına girdik. Ödediğimiz para ile yediğimiz et aynı değil. Üç kilo et söyledik bir kilo et yedik. Üç kilo parası ödedik. Fatura yok post makinesi yok, tartı yok, hizmet sıfır. Ama vergisi ödenmeyen haksız kazanç milyonlarla tarif edilir. Şehitlerin gölgesinde haksız kazanç elden esnafların fırsatçı tutumlarının kontrolü yok mudur? Buradan devletin bütün yetkililerine sesleniyorum burada kazanılan para, yapılan soygunun vergisi ödeniyor mu? Bir kilo et yüz TL. Günde bir ton et satılıyor  bir buçuk ton parası alınıyor. Yetkililere sesleniyorum, vatandaş göz göre göre soyuluyor” dedi.

 ‘Dünden Bugüne Akçaabat’
 
Uluslar arası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak. Sempozyumda 106 bildiri sunulacak. Trabzon’un kültür-sanat ve turizm şehri Akçaabat ilçesinde uluslararası ‘Dünden bugüne Akçaabat’ Sempozyumu’nun hazırlıkları sürüyor. Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi, dinler tarihi, etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji, sosyal antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konuları kapsayacak sempozyuma sunulacak bildiriler belirlendi. Düzenleme kurulunun yaptığı değerlendirme sonucunda 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda, gönderilen bildirilerden 106’sının sunumu kabul edildi.
 
Sevindiren Uygulama

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Whatsap ihbar ve öneri hattını uygulamaya koydu. Türkçe, Arapça ve İngilizce dilleri ile hazırlanan sticırlar Trabzon’da ki sokaklara yapıştırıldı. Oda başkanı Ömer Hakan Usta, oluşturulan ihbar ve öneri hattına vatandaşların Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ‘M’, ‘D’ ve ‘T’ plakalarla ilgili olumlu veya olumsuz düşüncelerini aktarabileceklerini  ifade ederek, “Odamız bünyesinde oluşturulan ekiple birlikte 0552 061 6100 numaralı whatsap ihbar hattını kurduk. Vatandaşlarımız bütün dilek ve şikayetleriniwhatsaptan iletebilirler. Sorunlar anında çözüme kavuşturularak vatandaşlarımıza dönüş sağlanacaktır” dedi.
 
 ‘Ülkemize sahip çıkalım’
 
Türk-iş Trabzon İl temsilcisi ve Yol-iş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli,  ABD’nin tutumu ve sonrası meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaparak “İktidarı ve muhalefeti, sivil toplum örgütleri hepsi birlikte davranmak durumundadır. Gün, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür” dedi.
 
Gedikli,“Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletiyle bütün tehdit, baskı ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içindedir. Gün, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür. İktidarı ve muhalefeti, sivil toplum örgütleri hepsi birlikte, doğrudan doğruya bağımsızlığımıza ve milli bütünlüğümüze yönelik bu saldırıya karşı çıkmaktadır. Geçmişte “istiklal savaşını” zaferle sonuçlandıran Türkiye Cumhuriyeti, siyasal ve ekonomik bağımsızlığını korumanın mücadelesini kararlılıkla verecektir. Bu tavır, ülkenin toprağını, emeğini savunmaktır, yurtseverliğin gereğidir. TÜRK-İŞ olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye hazır olduğumuzu herkese duyurmak istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim