Alemdar şöyle dedi: ‘Bizim Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey bürokratlarımız var. Onlar Kanuni Anadolu Lisesinin ne olduğunu bilmiyorlar mı? Bu okulun Trabzon eğitiminin lokomotifi olduğunu duymadılar mı? Nereye müdahale edecekler. Görevden alındıklarında Trabzon basınında medet umuyorlar. Yazıktır. Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz müdahale etsin de Trabzon eğitiminin lokomotifi yine saygın ve gençleri yarıştıran  okulu korusunlar.’
 
Ali Haydar’ın Acısı
 
Trabzon’lu iş adamı, İnşaat Mühendisi Ali Haydar Gedikli annesini kaybetti. Bir süredir tedavi gören anne Gedikli için Akçaabat Karaçam Mahallesinde tören yapıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Ali Haydar Gedikli ve tüm Gedikli ailesinin acılarını paylaşıyor ve annemize rahmet diliyoruz.
 
Basının Önünde
 
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 17 Nisan Salı günü(Bugün) 4 yıllık görev süresini değerlendirmek üzere saat 09.00'da Panagia Otel'de basın toplantısı yapıyor.
 
Bahadır’ın Kayınvalidesi Öldü
 
TAKA Gazetesi’nin yazarlarından Turan Bahadır’ın kayınvalidesi Hacer Bahadır 100 yıla yakın ömrünü tamamladı. Pazar günü Vakfıkebir Çamlık mahallesinden son yolculuğuna uğurlanan Hacer Bahadır‘a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve Başsağlığı diliyoruz.
 
Velioğlu Hayrat İlçe Başkanlığına
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda teşkilatlanma çalışmaları devam ediyor. İlçe Başkanlıkları teşkilatlanma çalışmaları hız kesmiyor. İyi Parti’de hayran ilçe Başkanlığı’na Kadem Velioğlu getirildi. Velioğlu’nu makamında ağırlayan İl Başkanı Hasan Saka görevinden başarılar diledi, hayırlı olmasını temenni etti.
 
 “Bu uygulama sonlandırılmalı”
 
CHP Ortahisar ilçe başkanı Ömer Hacısalihoğlunun Anadolu liseleri hakkında basın açıklaması yaptı. Hacısalihoğlu; “Milli eğitim bakanlığının 2018-2019 Eğitim öğretim yılı içerisinde Trabzon'da Sınavla öğrenci alacağını duyurduğu ''Nitelikli'' liseler arasında Trabzon'un iki güzide okulu olduğu her kesim tarafından kabul edilip her dönem gerek öğrencilerin gerekse velilerin gözdesi olmuş  yıllardır sınavla öğrenci kabul eden Kanuni Anadolu Lisesi ve Tevfik Serdar Anadolu Lisesinin yer almadığını görmek Trabzon kamuoyunda şaşkınlık yaratmış ve yıllardır sürekli tartıştığımız eğitim sisteminin tekrar sorgulanmasına yol açmıştır. Tevfik Serdar Anadolu lisesi Şehrimizin ikinci Anadolu Lisesi olarak kurulmuş olup 16 yıldır nitelikli öğrenci yetiştirmektedir. sadece Trabzon'un değil Kanuni Anadolu lisesi 2016 yılında Anadolu liseleri arasında Türkiye Genelinde 56. olmuş 2017 yılında ilk 50 içine girmiş Muhtemelen 2018 eğitim yılı sonunda bu başarısını aynı sıralamayla sürdürecek Karadeniz bölgesinin seçkin bir lisesidir.  Şehirlerin dinamikleri bir anlamda Hükümetlerin radarları ve onlara yol gösteren navigasyon cihazlarıdır şehrimizde hiç bir kesimden onay almayan aksine rahatsızlık yaratan bu uygulamanın bir an önce sonlandırılıp hatadan dönüleceğinden şüphemiz yoktur “ dedi.
 
Akçaabat Bir İlke İmza Atıyor
 
Japonya'nın geleneksel klasik çalgılarından 'koto' ile Japon sanaçı Atsuko Suetomi bir konser verecek. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali (UTEF) kapsamında Akçaabat Belediyesi işbirliği ile Japon sanatçı tarafından verilecek konser  bugün gerçekleşecek. Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek olan konser saat 19.da başlayacak. Programa video sunumuyla ve şiirleriyle Dr. Esin Esen ve Tolga Bare katılacak. Düzenlenecek olan etkinlik Akçaabat'ta bir ilk olacak.
 
Canikli’nin Programına Sis Engeli
 
Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin bugün katılacağı partisinin Giresun İl Gençlik Kolları Kongresi'ne sisten dolayı uçağı Ordu-Giresun Havalimanı'na inemeyeceği için Giresun programı iptal oldu.  Edinilen bilgiye göre, Bakan Canikli’nin Ankara’dan kalkacak olan uçağı bir süredir Karadeniz sahilinde etkili olan yoğun sis nedeniyle Ordu-Giresun Havaalanına inemeyeceği için Giresun programı iptal edildi. Yaşanan iptalin ardından Bakan Canikli, eski Başkan Habil Büyüktaş’ı ve yeni Başkan Mahmut Kılıç’ı arayarak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Editör: TE Bilisim