Altunbaş, Eğitimini 1990’da Ankara üniversitesi siyasal Bilgiler fakültesi iktisat bölümünde tamamlamış. Üniversitede okuyan öğrenciler ders notu tutarlar. Yazısı güzel olanları ise okulun son günlerinde okul önlerindeki büfeler veya kantinlere satarlar. Çok cuzi de olsa birkaç kuruş alırlar. 

Temel’de sınıfta tuttuğu ders notlarını temize geçip sonunda ayrılırken bir başkası yararlansın diye teslim etmiş. Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Av. Şeref Malkoç’un öncülüğünü ettiği Ombudsmanlık sempozyumuna giderken okuluna da uğramış. Ve doğruca kantine gitmiş. Kendisini tanıtmış ve ’25 yıl önce ders notlarımı buraya bıraktım’ demiş. Ve oradaki görevli ‘İşte o ders notların diyerek çıkarıp vermiş. Temel Altunbaş ne yapsın. Duygulanmış, okul yıllarına gitmiş. O yıllar. Okul yılları gerçekten unutulmaz yıllardır.

Teşkilatlar Ona Teslim 

Muzaffer Göktaş. Siyasette çözümlemeleri iyi yapar, ancak öne çıkmayı sevmez. Ahmet Metin Genç’in hem parti içinde Dursun Hüroğlu ile yarışında hemde Ali Rıza Akdeniz’le yarışında en büyük desteği veren isimdi. Halen bu desteği devam etmektedir. Muzaffer Göktaş’ın oğlu Avukat Sinan Göktaş da siyasette yükseliyor. Ankara’da Genel merkezde Gençlik kollarında Teşkilat Başkanı. Önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelecek olan Göktaş referandum öncesinde gençliği toplayacak ve son talimatları verecek.

Cemiyetten Kadına Saygı

‘8 Mart, 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan bir kararla, ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaktadır. Toplumsal hayatımızda kadın - erkek eşitliğini ilke edinen bir anlayışın ürünü olarak ortaya çıkan bu anlamlı günde, tüm kadınlarımızın gerek iş gerek özel yaşamlarında yaşadıkları zorlukların bilincinde olarak kutlama mesajları yayınlamanın önemine dikkat çekmek istiyoruz.

 Ülkemizde kadına şiddet olaylarının her geçen gün artan bir seyir izlemesi, dikkatlerin ister istemez bu noktaya çevrilmesi gerekliliğini zorunlu hale getirmektedir. Bu yönde verilen mesajların sadece temenniden öteye geçmemesi, tedbir ve insani sorumluluk adına duyarlı adımlar atılmaması maalesef problemlerin ortadan kaldırılmasının önünde de en büyük engel olarak durmaktadır. 

Bütün insanlığın, kısacası hepimizin varlık sebebi olan kadınlarımızın hem sosyal hem de çalışma hayatlarında uğradıkları her türlü baskı, şiddet, mobbing ve benzeri uygulamaların bir an önce sonlandırılması dileğiyle, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, saygılarımızı sunarız.’

Yomra Ve Arsin Başkanlarını Kutladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon mitinglerine devam ediyor. İlk gün Akçaabatta salon toplantısı gerçekleştirildi, ardından da Yomra ve Arsin mitingleri yapıldı. Bakan Süleyman Soylu hem Yomra’da hem de Arsin’de coşkuyla karşılandı. Başkan Yomra ve Arsin Belediye Başkanları İbrahim Sağıroğlu ve Dr. Erdem Şen’e teşekkür ederek, ‘En yüksek evet oyunu bu iki ilçeden bekliyorum’ dedi. Soylu’nun gönlünde bu iki ismin de yolu açık. 

Sancak Beğendi

Trabzon Köprübaşı Belediye eski Başkanı Rasim Sancak TAKA Gazetesi’nin yeni ofisini ziyaret etti. Ofisi çok beğenen Sancak, ‘TAKA Gazetesi bu bölgeye büyük hizmetler verdi. 15. yaşını bitirecek ve 16.yaşına girecek. Nice başarılara diyorum’ dedi. 
                
Taka Bölgenin Sesi

Yard.Doçent Doktor KTÜ Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Halit Suiçmez  ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz, gazetemizi yeni yerimizde ziyaret ettiler. Yaptıkları açıklamada "Taka Gazetesi Bölgenin sesi. Bölge insanımızın haber kaynağı, sosyal ve kültürel gelişmesinde önemli etkenlerden birisidir. Başarılarının devamını diliyoruz." dediler.
 
Editör: TE Bilisim