Ağaoğlu Tebrik Etti
 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Liselere Girişi Sınavı’nda 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi olan Trabzonlu Ayşe Zeynep Çifci’yi ağırladı. Ağaoğlu, sınavda gösterdiği başarı için Çifci’yi tebrik etti. Ziyaretin ardından Çifci’nin akrabaları Sümeyye İpek Çifci, Hasan Tiryaki, Çetin Tiryaki ve Emrah Kaya ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkanımız Ağaoğlu, Ayşe Zeynep Çifci’ye de adının yazılı olduğu formamızdan hediye etti.
 
Genç, Tekrarladı
 
Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal medya hesabından Trabzonspor'un 2010-11 sezonu kadrosunu paylaşarak, "Gönülden yüksek bir sesle haykırıyor ve gururla diyoruz ki, alın teri ve emeğin karşılığında alınan 82 helal puanla 2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu Trabzonspor'dur" ifadelerini kullandı.
 
THY Ne Zaman Geliyor?
 
Türk Hava Yolları’nın yeni uçağı ‘Rüya’ için Eren Bülbül isminin verilmesi isteği üzerine yetkililer talebe karşı kayırsız kalmayarak uçağa Bülbül’ün memleketi olan ‘Maçka’ ismini verdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından THY önemli bir karar alarak Eren Bülbül’ün mezarını ziyaret edeceklerini açıkladı. Ziyarette Altyapı ve Ulaştırma Baklanı Cahit Turan, milletvekilleri, THY’nin üst düzey yönetim kadrosu ile yüzlerce sanatçının yer alacağı toplamda 300 kişilik kafilenin Pazartesi günü Trabzon’a geleceği ifade edildi.
 
1 Ayda 50 Bin Kişi
 
Sümela Manastırı'nda ziyaretçi akını yaşanıyor. Restorasyon çalışmaları nedeniyle 22 Eylül 2015 tarihinden itibaren 3,5 yılı aşkın süredir ziyarete kapalı olan Sümela Manastırı’nın bir bölümünün 25 Mayıs’ta ziyarete açılmasının ardından son 1 ayda yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti.
 
Direk Uçuş İsteği

Almanya’nın Baden Wüttenberg Eyaletinde yaşayan ve kurdukları dernekler ile büyük bir hemşehri dayanışması sergileyen Giresun ve Ordu sivil toplum örgütleri ortak bir dilekçe ile Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı M.İlker Aycı’dan Ordu-Giresun Stuttgart direk uçuşu talep etti.

Sanatçı Değişti
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bu yıl 29. sunu düzenleyecek olduğumuz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali hazırlıkları tamamlandı. Ancak konser verecek sanatçılardan biri “3 Temmuz Süreci” ile ilgili şahsi twitter hesabından bir açıklama yapmış, bu açıklama halkımızda büyük tepkiye yol açmıştır. Trabzonspor bizim kırmızı çizgimizdir. Bende iyi bir Trabzonspor taraftarıyım. Sanata saygımız sonsuzdur. Herhangi bir olumsuzluğu mahal vermemek için istişarelerde bulunduk. Açıklamayı yapan sanatçı değiştirilmiştir. Konuyla alakalı gerekli düzenleme yapılacaktır.

Kaya’dan Çağrı
 
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “AKP Hükûmetinin "kaldırdık" dediği taşeron çalışma düzeni işçilerimizi maalesef mağdur etmeye devam ediyor. Karayolları 10. Bölge Müdürlüğünde taşeron olarak çalışan 100'e yakın şoför kardeşimiz, ödenek olmadığı gerekçesiyle nisan ayından bu yana maaşlarını alamıyorlar. Sadece Trabzon'da değil, bir çok bölgede aynı sıkıntının yaşandığını biliyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yetkililerine çağrıda bulunuyoruz: İşçi kardeşlerimizin alın teriyle hak ettikleri maaşları bir an önce ödenmelidir ve bundan sonra maaşları gecikme yaşanmaksızın kendilerine ödenecek tedbirler alınmalıdır ve en önemlisi de artık bu işçilerimize kadro hakları verilmelidir dedi.
 
Canalioğlu’nun Acısı

CHP Trabzon Belediyesi Eski başkanı ve eski Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun 19 yaşındaki yeğeni kaza sonucu vefat etti. Canalioğlu bu acıyı sosyal medyada şöyle duyurdu, “Şair diyor ki:Nasıl ölür insanlar yaşamak bu kadar Güzel iken. Yeğenimin (Ablamın en küçük kızı)oğlunu 19 yaşında elim bir kaza sonucunda kaybettik. Acımız çok büyük.” Mekanı cennet olsun.

Ceza Yağdı
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Fuhuşla Mücadele kapsamında çalışma yaptı. Fuhuşla mücade kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle bir çok işletmeye ceza yağdı. Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonunca, Çömlekçi Mahallesi ve Taşbaşı Mevkiinde faaliyet gösteren Otel ve Restoranlarda yapılan denetim ve kontrollerde, "Fuhuşa teşvik ve aracılık" suçlarından 1 Otel, 1 Cafe ve 6 Restorant'a, 90'ar gün kapatma cezası verildi.
Editör: TE Bilisim