Kalp sorunu ve buna bağlı çeşitli rahatsızlıkları bulunan Asiye Boz Trabzon’da rahatsızlandı ve KTÜ Farabi Hastanesi 7.katta tedavi altına alındı. Evlatlarının yoğun ilgi gösterdiği anne Asiye Boz’un sağlık durumunun iyiye gitmesi Boz ailesini mutlu etti. Anne Asiye Boz’a Allah’tan şifa dilerken evlatlarına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Seçime 13 Parti Katılıyor
 
Yüksek Seçim Kurulu 80’in üzerindeki partiden seçime katılacak olan parti sayısını 13 olarak açıkladı. İşte o partiler: Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi,  Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi,  Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi.
 
Akgün Ve Çağlayan’ın Acı Günü
 
İletişim Başkanlığı Trabzon şubesi çalışanlarından, TGC Üyesi Nilüfer Akgün'ün ağabeyi, Özer Çağlayan'ın kayınbiraderi Metin Tunçkıran vefat etti. Cenaze Ankara’da defnedildi. Merhuma Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 
İhtiyaroğlu Ağlattı
 
Cumhuriyet mahallesi eski muhtarı Fahri İhtiyaroğlu sevenlerini üzdü. Önceki gün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski muhtarın cenaze törenine iş ve siyaset dünyasından çok kişi katıldı. İş adamı Sebahattin İhtiyaroğlu’nun ağabeyi olan İhtiyaroğlu’na Allah’tan rahmet dileklerimizi iletiyoruz.
 
Gelecek Vaat Eden İsim
 
Trabzon’da siyasetin her kademesinde olan bir isimdir. Mehmet Karaoğlu AK Parti’de uzun yıllar gençlik kolları başkanlığı yaptı. Ardından belediye meclis üyeliği. Teşkilatları hep diri tuttu. Yeri geldi direğe çıktı bayrak astı, yeri geldi ayağına çizme giyip miting alanlarını organize etti. Verilen görevden kaçmadı. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun en yakınında ki isim. Yine yeniden ekibini diri tutuyor. Her çalışmaya onla birlikte katılıyor.
 
“Benim Derdim Türk Devleti”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım: “Namert insan bolluğu olduğu için yazmayı ihtiyaç gördüm, ben Genel Başkanımı, 24 senedir sevdim ve kendisine sonsuz sevgim ve saygım vardır, benim kendisinden görevde bulunduğum İl Başkanlığı da dahil, maddi, manevi, makam ve mevki hiç bir dünyalık beklentim yoktur, bunu toplum köşeme çekilmek hasıl olduğu zaman çok iyi anlayacaktır. Benim derdim, yaşamasını istediğimiz Türk devletidir, Çin’de zulüm gören Uygur Türkleri’dir, Yemen’de açlıktan çöpün yanında düşen bebektir, soğuktan sokaklarda aç kalmış, Müslüman bir toplumda insanların görev almadığı perişan hayvanlara karşı gereğini yapmayan bir toplum ve bu konularda kendisini sorumlu hissetmeyen diyanettir. Ben buyum, şahsım sadece istiklâl harbinde Karadeniz Bölgesi’nde ki Ermeni ve Rus savaşlarına karşı ordumuzu yöneten, ismini gururla taşıdığım Bekir Sıtkı komutanın torunuyum. Niye bunları yazdın diyeceklere de diyorum ki, benim hem gurur duyacak bir neslim, hem övünecek 3 hilal aşkım, hem de insanların yakalamak için birbirini yediği dünyalıkları, ayaklarımın altına almış gerçek ülkücü ahlakım vardır. Gerisi de sadece teferruattır ve bom boştur. Benim bu güzel fikirlerle donatılmama vesile olan Allah'ıma hamdolsun, peşinden gittiğim kutsal davam Varolsun” ifadelerini kullandı.
 
KTÜ’ye Akdemisyen Alınacak
 
Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 5'i profesör 41 akademisyen alınacak. KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesinde 3, Adli Bilimler Enstitüsü ile Fen Fakültesinde ise 1'er profesör görevlendirilecek. Tıp Fakültesine 1 doçent, Mimarlık ile Tıp Fakültesine ise 1'er doktor öğretim üyesi atanacak. Mühendislik Fakültesinde 5, Of Teknoloji Fakültesinde 3, Sağlık Bilimleri Fakültesinde 2, Fen, Edebiyat, Mimarlık, Orman, Tıp, Sürmene Deniz Bilimleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde ise 1'er araştırma görevlisi görevlendirilecek.  Trabzon Meslek Yüksekokuluna 6, Arsin Meslek Yüksekokuluna 1 öğretim görevlisi atanacak. Ayrıca, Rektörlük örgütüne Farabi Hastanesi'nde görevlendirilmek üzere 5, Merkez Laboratuvarı'nda görevlendirilmek üzere 3, Beden Eğitimi Bölümünde görevlendirilmek üzere de 1 öğretim görevlisi alınacak.  Bazı kadrolara başvurular 14 Ocak, bazılarına ise 15 Ocak'a kadar yapılabilecek.
 
Sağlık Çalışanlarının 2019 Beklentisi
 
 Türk Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, 2019'un ek zam başta olmak üzere taleplerin karşılandığı, beklentilerin yerine getirildiği bir yıl olmasını diledi. Ekiz, yaptığı yazılı açıklamada, 2018'in sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanamadığını, ekonomik kayıpların kendisini fazlasıyla hissettirdiği bir yıl olduğunu öne sürdü. Yeni yıldan önemli beklentileri olduğunu belirten Ekiz, "Umarız ki 2019 yılı, ek zam başta olmak üzere taleplerin karşılandığı, beklentilerin yerine getirildiği bir yıl olur. 2019 yılının devletin verdiği görevle milletine hizmet eden kamu çalışanları için iyi ve önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.
Ekiz, Türk Sağlık Sen olarak yılmadan mücadelelerini sürdüreceklerine ifade ederek, şunları kaydetti:

"2019'da da hak bildiğimiz yolda çalışanın her zaman yanında olacağız. Nerede bir haksızlık varsa karşısında duracak, mağduriyetlerin sonlanması ve çalışanların hak ettiklerini alması için elimizden geleni yapacağız. Bu şanlı mücadelemizde de tüm çalışanlardan bize destek olmalarını bekliyoruz. Gücünüz gücümüze güç katacak, azmimizi daha da artıracaktır diyoruz."
Editör: TE Bilisim