2002’den bu yana da hiç ayrılmadılar. Böyle uzun süren dostluklara hemde bir siyasi partide hem de o parti iktidardan hiç uzaklaşmamışsa, hele Trabzon’da şahit olmak zordur. Ama bu üçlü, bu zoru başardı ve aralarındaki sıkı siyasi dostluğa zeval vermediler. Anca beraber kanca beraber çalıştılar. 

Ali Ayvazoğlu, Kültür Turizm İl Müdürü oldu. Ufuk Hoş ve Ali Faik Hacıoğlu, Ayvazoğlu’nun koltuğunda başarılı olması için elinden gelen bütün desteği veriyorlar. Siyasi ve fikri açıdan. 

Çakıcı’dan Ramazan Mesajı

Bolu F Tipi Cezaevinde kalmakta olan Ünlü Kabadayı Alattin Çakıcı, onbir ayın sultanı mübarek Ramazan dolayısıyla bir açıklamada bulundu, İslam Dünyası’nın Ramazan ayını tebrik etti ve Siyonist üst akla da dikkat çekti. Çakıcı, “Türk İslam Alemi’ne saygılarımla arz ederim” diye başlayan açıklamasında şunları söyledi: 

“Onbir ayın Sultanı, rahmet ayı Ramazan-ı Şerif’in ülkemiz ve tüm İslam coğrafyasına hayırlara vesile olmasını dilerken, Ortadoğu ve İslam Dünyasını kaosa çevirip kan gölüne çeviren Siyonist Avrupa Birliği’ni, okyanus ötesini ve insanlığını yitirmiş sözde demokrasi, temel insan hak ve özgürlüklerini, din ve vicdan hürriyetini, sosyal adalet ve sosyal devlet kavramını ağzından düşürmeyen, İslam’ın ve insanlığın düşmanı günümüz Firavunları, her Ramazan’da ateşkes yerine aç-susuz oruç tutan, tek sahipleri olan Malik El Mülk’e sığınan, her an sahipleri olan El Hak’kın adaletinin tecelli etmesini İsm-i Azam’dan niyaz eder, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki mümin kardeşlerimin ve İslam Dünyasının ramazını tebrik ederim’ dedi.

Köksal’a Alkış

Trabzonspor sevgisi böyle bir şey. Yer mekan kişi kurum farketmez dünyanın her yerinde ülkemin her köşesinde tarifi olmayan sevdaluk bu olsa gerek. Hani derler ya yaşanılmaz anlatılır diye, böyle diyor Mustafa Kara komutanım ve ekliyor: Trabzonspor bir sevdadır, tutkudur, aşktır.

Benim gönlümde olan bu aşkı gittiğim her yerde minik kalplere aşılamayı bir görev bildim, bu sefer bu görevi Erzurum /Hınıs’ın masum minik kalplerine aşılamak istedim ve bize  bu formaları bir ricamız ile gönderen başkanımız Göksal Purtuloğlu’na teşekkürler.  Ne diyelim böyle güzel dilek olunca akan sular durur 10 değil, 10 bin forma feda olsun 

İlk Kazma Vuruluyor

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediyenin yeni hizmet binasının temelinin 2 Haziran Cuma günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla atılacağını söyledi. Kaymakamlık binası ile belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Projesi'nin Ortahisar'ın yeni cazibe merkezi olacağını belirten Başkan Genç, "Pazarkapı'ya Ortahisar kimliğini ortaya koyacak yeni bir yaşam alanı inşa ediyoruz.

Yeşil alanları, konut ve ticaret alanları, sosyal donatı alanları ve meydanıyla çok güzel bir proje olacak. Burada hayatın 24 saat canlı olduğu, insanların günün her saatinde istifade edebileceği bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da katılımıyla yeni hizmet binamızın temelini atacağız." ifadelerine yer verdi. 

Göngör’ün Mesajı

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün şehitler için başsağlığı mesajı yayınladı. Güngör, “Şırnak'taki helikopter kazasında 13 askerimizin şehit olması bizleri fazlasıyla kedere boğmuştur.

Hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Halkımıza sabırlar diliyorum.

Bu akşam İftar Soframız’da şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okutulacaktır.”

Birim Fiyatları Belirlendi

Akçaabat Belediyesince esaslı ve derinlemesine yapılan çalışma sonucunda edinilen tecrübeler doğrultusunda, ilçe genelindeki 73 mahallenin 2018 yılı asgari ölçüde arsa M2 birim fiyatları belirlendi. 1986 yılında emlak vergilerini belirleme görevi Belediyelere devredildi. Bunu takip eden süreçte her dört yılda bir arsa M2 birim fiyatları oluşturulan komisyon nezdinde belirleniyor. Oluşturulan komisyonda; Belediye Başkanı ya da Belediye Başkanı’nın yetkilendirdiği bir kişi, Belediye içeresinden yetkili bir kişi, Vergi Dairesi’nden yetkili iki kişi, Tapu Sicil Müdürlüğü’nden yetkili bir kişi, Ticaret Odası’ndan yetkili bir kişi ve ilgili mahalle muhtarı yer alıyor. Yapılan çalışma sonucunda mahalleler arasında var olan uçurum derecesindeki fiyat farkı dengelenmiş oluyor. Arsa M2 birim fiyatları belirlenirken esas alınan genel kriterlerin arasında gelişmişlik düzeyi, ulaşım ağı, turizm ve ticaret potansiyeli gösterilibilir.

 ‘Üzüntüye boğdu’

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Şırnak'ta yaşanan ve 13 Askerin Şehit olduğu helikopter kazasının ardından yaptığı açıklamada "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda Şehit olan kahraman Askerlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Kadro İlanı İptal
 
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadro ilanının iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi. 
 
Editör: TE Bilisim