Yazıcı uçakla Trabzon’a gelirken aynı koltukta bulunan ve Fahri Kasırga’nın oğlunun düğününden dönen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, RTEÜ  rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu aynı karede fotoğrafladı ve Trabzon’a kadar sohbet etti.

Yeşilay Başkanından Çok Önemli Uyarı

Son dönemlerde sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu iddiasıyla elektronik sigaranın kullanımı oldukça yaygınlaştı. E-sigaranın bağımlılık yapıcı bir tütün ürünü olduğunu, içerisinde kanserojen madde barındırdığını, ciddi sağlık problemlerine yol açtığını belirten Yeşilay uzmanları uyarıyor:

Elektronik sigara masum değil, zehir saçıyor. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, özellikle ürünü pazarlayan tütün endüstrisinin ana hedef kitlesinin gençler olduğunu ve gençler arasında da e-sigaranın çok süratli ve endişe verici şekilde yaygınlaştığını belirtti.

E-sigaranın kanserojen ve bağımlılık yapıcı maddeler içerdiğini söyleyen Boz; “Elektronik sigaralar solunum sistemi üzerine olumsuz etkileri olan kimyasal maddelerdir. Bu kimyasalları soluyan ikinci şahıslar sigara gibi pasif içici olmaktadırlar. Ayrıca, e-sigara kullananların sigara ve diğer tütün ürünlerine geçişi daha kolay olmaktadır. İnternet ortamında sağlığı desteklediği yönünde reklamların yasaklanması, ünlülerin ürün hakkında reklam ve destek vermelerinin engellenmelidir” dedi.

Sokaklar Kimsenin Değil

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır’ın basın açıklamasında bulundu. Çakır açıklamasında; “Milletvekilimiz Haluk Pekşen, çalışma ziyaretleri için İlimize geldiğinde Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Maraş Caddesi’nin orta yerine, hem yaya geçişini hem de trafik akışını engelleyecek şekilde park etmiş olan Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu makam aracını görmüştür. Bu durumu kayıt altına alarak sosyal medyada paylaşması sonrasında olay yerine gelen Kaymakam Numan Hatipoğlu Milletvekilimizle tartışmaya girmiştir. Şunu da belirtmek gerekir ki, Trabzon’un hiçbir sokağı kimsenin değildir.

Buradaki her sokak bütün Trabzonlulara hatta bu ülkenin vatandaşı olan herkese aittir. Yaşanan bu hadisenin ardından konuyla hiç alakası olmamasına rağmen bir açıklama yapan Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş’a da açıklamanın içeriğine girmeden kısa bir cevap vermek zaruri olmuştur. Sayın Selami Durmuş, siz görev alanınıza giren meselelere çözüm üretmeye çalışın, mesela her gün tebliğ edilen icra takiplerinden rahatsız olun, muhtarlığını yaptığınız insanların bu duruma nasıl geldiğini düşünün. Yüz yüze baktığınız insanların evlerine icra takibi geldiğinde bu kadar çaba gösterin. Mesela burnunuzun dibinde halkı zehirleyen asfalt şantiyesinin halk sağlığına olumsuz etkilerini gündeme getirmenizi bekliyoruz” dedi.

Elektrik Verilemeyecek

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. yazılı açıklama yaparak Trabzon'un merkez ilçesi ortahisar, Sürmene ve Köprübaşı'nda 23 Temmuz ile 31 Temmuz tarihleri arasında çeşitli yerlerde elektrik kesileceğini duyurdu.  Yapılan açıklamaya göre Trabzon'da; - 23 Temmuz Pazar günü 08.00-15.00 saatleri arasında Ortahisar’a bağlı Karlık ve Tosköy Mahalleleri’ne yatırım tesislerinin devreye alınma çalışması,  - 24 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 26 Temmuz Çarşamba gününe kadar 08.00-15.00 saatleri arasında Sürmene’ye bağlı Orta Mahalle Ciğaran Mevkii’ne yatırım tesislerinin devreye alınması çalışması nedeniyle  - 27 Temmuz Perşembe günü başlayıp 31 Temmuz Pazartesi tarihine kadar 09.00-16.00 saatleri arasında Köprübaşı’na bağlı Vizara HES ve Açma HES’e dağıtım sistemine bağlantı çalışması nedeniyle elektrik verilmeyecek. 

Trabzon’da Trafik Lambalarına Tepki

Trabzon’da Moloz kavşağında vatandaşlar trafikte yayaların geçmesi için yanan trafik lambalarının saniyesinin az olmasından şikayetçi. Sadece 9 saniye yanan lambaların bir anda yeşil yanması hem kaza riskini artırıyor hem de vatandaşların tepkisini çekiyor. İnsanlar iki şeritten 9 saniyede geçemedikleri için ve yeşil ışık yandıktan sonra araçların bir anda hareket ederek  yayaları beklememesi  hem kaza riskini artırıyor hem de araç sahipleri ve yayalar arasında tartışmaya sebep oluyor. Bu durumdan rahatsız olan Trabzon halkı Ortahisar Belediyesi tarafından gereğinin yapılmasını istedi.

Oflu Hoca Geri Döndü

Türk Sinemasının sevilen yapımcı ve yönetmeni Adem Kılıç'tan hayranlarını sevindiren mesaj geldi. Trabzon'da çekilen ve komedi filmlerinin unutulmazlar arasına giren Oflu Hoca serisinin 3'ncüsünün senaryosu tamamlandı. Sosyal Medya'da Üçgen Yapım Evinin koordinatörü Emin Albayrak'ın paylaştığı senaryo sonrasında filmi merakla bekleyen izleyicilerden özlenen film yorumları geldiği görüldü. Adem Kılıç Oflu Hoca 3'ün hem yapımcısı hemde Yönetmen koltuğuna otururken senaryo tecrübeli senarist Yılmaz Okumuş'un kaleminden çıktı. Çetin Altay, Ahmet Varlı, Seymen Aydın gibi oyuncuların ise; yeni filmde rol alması bekleniyor. Öte yandan; Üçgen Yapım Evinin son dönemlerde çekmiş olduğu filmler ile birlikte kendisinden bahsettirir olması ve Karadeniz Bölgesinin turizmine katkı sağlaması da dikkat çekiyor.

Vefa Ziyareti

Yeni görev yeri Afyon Bolvadin olan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret etti. Başkan Türkmen, Akçaabat’ta 1 yılını geçiren Mustafa Sever’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başsavcı’ya yeni görev yerinde başarılar diledi.

Hacıhasanoğlu Terfi Etti

Akçaabat Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu terfi ederek 2. sınıf emniyet müdürü oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) tayin ve terfileri açıklamasının ardından Trabzon Emniyetinde rütbe alan isimler belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Yüksek Değerlendirme Kurulu (YDK) ve Merkez Değerlendirme Kurulu (MDK) kararlarıyla rütbe alan 11 personelin dışında ise; 1 emniyet amiri emekliye sevk edildi. Akçaabat Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, 3'ncü sınıf emniyet müdürlüğünden 2'nci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti. Akçaabat Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu’nu tebrik ediyoruz.
Editör: TE Bilisim