Game Center Takımlar halinde şampiyonaların düzenlendiği arena haline gelmiş. Hijyene, internet güvenliğine de önem veren işletmeciler, ‘Her şey müşterilerimize kusursuz hizmet için. Müşterilerimiz bizden vazgeçmiyor’ dediler.

ANKA Game Center Türkiye’nin en büyük ikinci salonu konumunda. Salonun Müdürü Arda Cantürk de Trabzon’da yaşayan asker arkadaşı İskender Naipoğlu’na Politik Kulis aracılığı ile selam ve sevgilerini gönderiyor.
 
Salih Cora Saha Komiserlerini Ağırladı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Türkiye Saha Komiserleri Derneği temsilcilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ağırladı.

Özellikle amatör müsabakalarda babacan tavırları ile bir çok meseleyi sulh ile çözen yerel dengeleri hassasiyetle gözeten saha komiserlerimizin yerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Milletvekili Salih Cora, “Bu minvalde saha komiserlerinin sorunlarını karşılıklı konuştuk. Mecliste görüşülmekte olan yasa ile taleplerinin karşılanacağını kendilerine bildirdik. Ziyaretlerinden ziyadesiyle memnun oldum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
 
Borsada Fındık
 
Ticaret borsalarında Ağustos 2018 - Mayıs 2019 döneminde yaklaşık 314 bin ton fındığın işlem gördüğü bildirildi. 

Giresun Ticaret Borsasından yapılan açıklamada, fındık üretilen bölgelerdeki 21 ticaret borsasında, 1 Ağustos 2018 - 31 Mayıs 2019 döneminde gerçekleştirilen fındık satış işlemlerine ilişkin bilgi verildi.  Buna göre söz konusu dönemde borsalarda 313 bin 697 ton fındık işlem gördü, en fazla işlem 84 bin 853 tonla Ordu'da yapıldı. Ordu'yu 80 bin 565 tonla Sakarya, 32 bin 194 tonla Giresun ticaret borsaları izledi.
 
Örs’ten Futbol Ve İktidar Yorumu
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "İktidar, kulüpleri ve tribünleri kontrol altına almak niyetindedir" dedi. TBMM'de Sporda Şiddetin Önlenmesine dair Kanun teklifinin görüşmelerinde İYİ Parti adına Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, MHP Grubu adına eski futbolcu Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti adına eski Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve CHP Grubu adına Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak kanunun geneli üzerinde konuşma yaparken gündeme İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr.Hüseyin Örs’ün açıklamaları damga vurdu.

Bu yasa teklifi ile siyasi iktidarın, tribünleri kontrol altına almak niyetinde olduğunu söyleyen Örs; “Siyasi iktidar, tribünleri, yani toplumsal algıyı kontrol altına almak niyetindedir. Ne yazık ki, bugün Türkiye'yi idare edenler sporu siyasi iktidarın mevzi kuvvetlendirme mecrası olarak görmektedirler. Bu çok büyük bir yanlıştır, bu, sporla gelişmeyi bekleyen gençlerimize yapılmış bir haksızlıktır.” dedi.
 
Karpuzoğlu'ndan İyi Haber
 
Yılların Telekom'cusu Abidin Karpuzoğlu, Kaşüstü Devlet Hastanesinde önemli bir operasyon geçirdi.

Başarılı bir ameliyatın ardından kendisini hayli iyi hisseden Abidin Karpuzoğlu, Türk Telekom'un efsane olmuş şebeke Amirlerindendi. Bir süre önce emekli olan Abidin Karpuzoğlu’nun tekrar sağlığına kavuşmasın diliyoruz.
 
Genç Asaleten Atandı
 

Ülkemizin en eski borsalarından olup, 1926 yılında kurulmuş olan Trabzon Ticaret Borsası’nın Genel Sekreterliğine Nazlı Genç, asaleten atandı. Yaklaşık 4 aydır vekaleten sürdürdüğü göreve Genç’in asaleten ataması borsa meclisinin son yaptığı toplantıda gerçekleştirildi. Nazlı Genç, borsada daha önce 5 yıl proje uzmanı olarak görev yapmıştı. Başkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan ve Trabzon ABİGEM ile 2011’de yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda 2 yıl süreyle Dış İlişkiler Direktör Yardımcılığı da yapan Nazlı Genç, ileri derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve İspanyolca biliyor.
 
Örnek Davranış


 
Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri İlçemizin temizliğini yaparken çöplere veya kuytu yerlere bırakılan kitapları toplayarak Müdürlük şantiyesinde mini kütüphane oluşturdu. Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Kitapların toplanmasından, kütüphanenin okunmasına kadar geçen emeği geçen duyarlı çalışanlarımıza teşekkür ediyor, onları kutluyorum” dedi.
 
Ortahisar’dan Açıklama
 
Ortahisar Belediyesi Basın Birimi olarak, 05.07.2019 tarihli yerel bir gazetede yer alan ve bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inandığımız “Vizyon Proje Çöktü” başlıklı haberle ilgili açıklamamızdır:
Geçtiğimiz aylarda geçici kabulü yapılan Pelitli Kentsel Dönüşüm projemizle ilgili görülen eksiklikler gerek belediyemiz ve gerekse TOKİ tarafından yüklenici firmaya iletilmiş ve yüklenici firma da bu eksikliklerin büyük bir kısmını tamamlamıştır. Kaldı ki işin kesin kabulü de henüz yapılmamıştır. Bilindiği üzere kesin kabule kadarki işle ilgili görülen aksaklıklar müteahhit tarafından giderilmek zorundadır. Yapım işlerinde geçici kabulle kesin kabul arasındaki bir yıllık süre de tam da bu amaç içindir. Geçtiğimiz hafta ilçemizde meydana gelen yoğun yağış sebebi ile, her yapım işinde olabileceği gibi ufak tefek aksilikler yaşanmıştır.
 
Dilatasyon derzlerinden ve açıkta olan merdiven kenarlarından, söz konusu dükkânlara su sızmış ve durum hemen yapımcı firmaya iletilmiştir. Hatta yaşanılan bu durum iş yeri sahipleri ile istişare edilmiştir. İş yeri sahiplerinin de talepleri doğrultusunda eksiklikler müteahhit firma tarafından giderilecektir. Haberde bahsedildiği gibi 2 aylık bir süreç söz konusu değildir. Daha kısa bir sürede (10 gün içerisinde) bahsedilen durum giderilmiş olacaktır.
 
Haberde yer aldığı şekliyle aktarılan bilgiler gerçeklik taşımamakla birlikte, hem Ortahisar Belediyemizin hem TOKİ’nin hem de yapımcı firmanın bugüne kadarki çalışmaları ve emekleri göz ardı edilmektedir. Yaşanan küçük bir sorunun büyütülerek, sanki tüm çalışmalara yansıdığı izlenimini vermek doğru değildir. Bu yaklaşım, burada gerçekleşen emekleri yok saymak ve bu hizmetlere imza atanları töhmet altında bırakmak demektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Editör: TE Bilisim