Ankara’ya çağrılan isimler,  “Kerem Altuncu, Muammer Tosun, Osman Çelik, Gökhan İskenderoğlu, Enes Baştürk, Türker Güner, Hasan Basri Şahin, Sultan Varlık ve Bukeyir Çakmak’ olarak ifade edildi. Hatırlanacağı üzere AK Parti Trabzon Kolları Başkanı Halim Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yeni kongrede oluşturulacak kadronun rahat çalışması için görevini bırakmış, yerine gelecek isim ise merakla bekleniyordu. AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez dün 9 ismi Ankara'ya görüşmeye çağırdı. Bu isimlerden bazıları görüş almak bazıları ise göreve getirilmek amacıyla Ankara'ya çağrılmış. Edinilen bilgilere göre atanacak kişinin 30 yaş altı olacağı ve kongrede de tek aday olarak seçime girip göreve devam edeceği ifade ediliyor. Görüşmeler bugün saat 10.00'da başlayacak ve yeni Gençlik Kolları Başkanı yakın zamanda kamuoyuna duyurulacak.

Bu Bir Bayrak Değişimi

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk kongreye aday olan partililere daha iyi bir ortam sağlamak gerekçesiyle başkanlık görevinden istifa etti. Çelenk istifasını şu sözlerle duyurdu; “Bir buçuk yıla yakın süreden beri yürütmekte olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı görevimi, İl Başkanımızla yaptığım görüşme ve istişareden sonra, kongrede aday olacak arkadaşlarıma daha iyi çalışma ortamı sağlamak için bugün itibari ile ilçe başkanlığı görevimi sonlandırıyorum. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Olağan kongrede. Yeni seçilecek olan Ortahisar İlçe Yönetiminin yanında olacağımın, elimden gelen desteği kendilerine vereceğimin bilinmesini isterim.  Bu bayrak değişiminde partiyi daha iyi yerlere taşıyacaklarına inanıyorum. Yeni seçilecek olan arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.”

Hafriyat Kamyonlarına İsyan Ettiler

Trabzon Havalimanı karşısında faciadan dönüldü. Dikkatsiz ve denetimsiz şekilde sahil yoluna çıkan taş kamyonlarından bir tanesi aniden arkasındaki yükü yola saçtı. Bu sırada arkadan gelen yoğun trafik büyük toprak ve kaya parçaların içine daldı. Bir araç devrilmekten son anda kurtulabildi. Seyir halindeyken şok yaşayan sürücüler, “Böyle bir rezalet olamaz! Bunların trafiğe çıkmasına böyle emniyetsiz şekilde kimler müsaade ediyorlarsa canı tehlikeye atıyorlar” diyerek isyan ettiler. Çevreden olayı görerek yardıma gelen vatandaşlar sürücülerle yolu temizlemeye çalıştılar. Olaya şahit olan ve hemen karlısında oto kiralaması bulunan Hakan Bayraktar da "çok büyük tehlikeden dönüldü" dedi. 

Gemici Misafirlerini Ağırladı

Kocaeli’de yaşayan Trabzon Beşikdüzülü hemşehrimiz Nurettin Gemici, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan ve işadamı Ahmet Tabanlı’yı işyerinde ağırladı.  Beşikdüzü’nde doğup büyüyen ve eğitim için gurbete çıktıktan sonra uzun süre bankacılık yapan, emekli olmasının ardından ise Kocaeli’ne yerleşen ve Nurettin Gemici Sigorta Şirketini kuran Gemici, özellikle hayırsever kimliği ile tanınıyor. Nurettin Gemici müftü Doğan'a ziyaretinden ötürü teşekkür etti. Güncel sorunlar üzerine yapılan keyifli bir sohbetin ardından en kısa sürede tekrar görüşmek üzere sözleştikten sonra vedalaşıldı.

Ücretlere Güncelleme Geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulaşım tarifesi 4 yıl aradan sonra ilk kez güncellendi. Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin yeni ücret tarifesi 5 Ağustos Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Buna göre şehir içi ulaşımda tam bilet 1 TL 40 Kuruş, indirimli bilet 1 TL oldu.

Aspb’nin Trabzon’da Yaylası Var 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, kurumlarına devredilen yayladan bahsederek müjdeyi verdi. Kurt sosyal medya hesabından paylaştığı yayla evi fotoğraflarına şu sözleri ekledi: “Türk kültürünün yansıması olan yaylacılıktan kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı, çocuklarımızı ve il dışından gelecekleri yararlandırma maksadıyla Beypınarı Şirinler Yayla evleri devralınmıştır. Sayın Bakanımıza, Valimize, Düzköy ilçe yetkililerimize teşekkür ederiz. Artık Trabzon Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğünün bir yaylası vardır. Hedef Engelsiz Yaşam Merkezi ve yeni hedefler.” 

Yomra Bir Değerini Kaybetti

Yomra Belediyesi’nde üç dönem meclis üyeliği yapmış Abdulbaki Köse hayata gözlerini yumdu. Köse’nin cenazesi dün Namık Kemal Mahallesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu üzüntüsünü şu şekilde dile getirdi. “Birlikte çalışma fırsatı bulduğum, belediyemizde 3 dönem meclis üyeliği görevinde bulanan kıymetli abim Abdulbaki Köse rahmeti rahmana kavuşmuştur. Başımız sağ olsun”
 
Editör: TE Bilisim