Kalınçam Okulu Taşınıyor
 
Trabzon'un Tonya ilçesinde, öğrenci mev­cudunun azlığı nedeniyle Kalın­çam Mahallesi'nde de okullar kapanıyor. Kapanacak olan ilkokul ve or­taokuldaki öğrenciler, ilçe merkezi­ne taşınacak. Kalınçam’da öğrenci sayısının 15’e, öğretmen kadrosunun bire düştüğü öğrenil­di. Kaymakamlı­ğın, İlçe Milli Eği­tim Müdürlüğünü mahalle muhtarı ve velilerin mutabakatı ile böyle bir karar alındığı öğrenildi. Eğiti­min kalitesi ve ekonomik açıdan ilkokul kısmının Ş. Ayhan Güner İlkokulu’na, orta­okul kısmının Fe­ride-Ahmet Şener Ortaokulu’na taşı­nacağı bildirildi.
 
Bakanlık onayı ile kapanmanın gerçekleşeceğini belirten yetkili­ler, önümüzde­ki günlerde Ba­kanlık karanının beklendiğini ifade ettiler. 2017-2018 öğretim yılın­da Kalınçam İlkokulu/Or­taokulu eğitim-öğretime kapanacak. Okul binası için Tonya Öğretmenevi’ne bağlı sosyal tesis olarak planlan­ması düşünülü­yor. Kalınçam’da ilk kez ilkokul 1954 yılında açıl­dı. Köydeki öğren­ci sayısının artışı nedeniyle Pınar ve Yeşilçam adıy­la iki ilkokul daha hizmete girmiş, 1985’te de ortao­kul hizmete girdi. 1992 yılında öğrenci azlığı ne­deniyle Pınar ve Yeşilçam ilkokul­ları kapatılarak öğrenciler Kalın­çam İlkokulu’na taşındı. 1989’da iki katlı ve sekiz derslikli yeni bir okul binası hiz­mete girdi. Bir süre sekiz yıllık ilköğretim okulu olarak eğitimin öğretimin sürdürülmesinin ardından 4+4+4 uygulaması ile ilk ve ortaokul aynı binada ayrı ayrı hizmet verdi.
 
Vakfıkebir’de Operasyonlar Sıklaştı
 
Vakfıkebir’de yaşanan bazı üzücü olayların ardından emniyet birimleri tedbirleri artırdı. Son birkaç günde yapılan operasyonlarla suçlulara göz açtırılmıyor. Polis ve jandarma ekipleri devriye sayınını artırdı. Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’da düzenlediği basın toplantısında ilçenin huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceklerini ifade ederek net mesajlar vermişti.
 
46 Yıl Sonra Öğrencilerine Veda Etti
 
Tonya İlçesine bağlı Karaağaçlı İlkoku­lu/ Ortaokulu Müdü­rü Muhammet İkinci emekliye ayrıldı.46 yıl dokuz ay görev yapan İkinci, Sürmene ilçesinde göreve başladı. Daha sonra Tonya’ya atan­dı. Karaağaçlı İlko­kulu öğretmeni iken Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcılığına görevlendirildi.
 
 Ar­dından Feride-Ahmet Şener Ortaokulu Müdürlüğünde bulundu. Yedi yıl Karaağaçlı İlkokulu/Ortaokulu Müdürü olarak gö­rev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı.Evli ve üç çocuk babası olan İkinci, “46 yılı geride bırak­tım. Benim için asıl olan öğretmenlikti bu süre boyunca. Yöneti­cilik ikinci planda ka­lır. Öğrencilerime hep bağlı oldum. Yarım asırda gördüğüm şu:
 
Göreve başladığımda yaşadığımız sıkıntılar, bugün de devam edi­yor. Eğitimde olmasa da öğretimde biraz yol alındı diye düşünüyorum. Yeniden başlasam yine öğret­menliği seçerdim.” diye konuştu.
 
Ak Parti'de Anket Başladı
 
Adalet ve Kalkınma Partisi'nde ilçelerde seçim heyecanı başladı. AK Parti Trabzon özelinde, ilçe başkanları ile ilgili olarak belirlenecek süreç başladı. Teşkilat mensuplarına yönelik anket çalışmasına başlandı. Teşkilat mensuplarına dağıtılan anket sorularına alınacak cevap sonrası diğer yöntemlere başvurulacak. Teşkilat mensuplarına dağıtılan anketlerde, ilçe başkanının performansı, başarısı, yeniden aday olmasını istiyor musunuz gibi sorular soruluyor. Ak Parti kurmayları bu anket sonuçları ile belli bir kanaatin oluşacağını ama kesinlikle bu anketten çıkan sonuçlarla yetinilmeyeceğini belirttiler. Anketin bazı çapraz uygulamalar ile güvenirliliği sağlamlaştırılacak. Partinin kanaat önderlerine, STK’lara ve halka da ilçe başkanının belirlenmesi konusunda fikirleri sorulacak.
 
Bahçeli’nin Trabzon’dan Misafirleri Vardı
 
Trabzon’da ticarete devam eden Abdullah Özer’i artık tanımayan yoktur. Yakın zamanda Tunceli Pülümür’de teröristlerin silahlı saldırısına uğrayan Özer Şırnak Kato Dağına astığı Türk Bayrağıyla da başta Trabzon olmak üzere ülkemizin dört bir tarafından desteklenmişti. Özer bu sefer Ankara’ya çıkarmada bulundu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.
 
Özer’e ziyarette yakın arkadaşları Akın Yalçın ve Ayaz Tatar da eşlik etti. AK Parti Trabzon eski İl Yöneticisi olan Özer, Bahçeli’ye 80 numaralı Trabzonspor forması da hediye ederek vatansever ve milliyetçi duruşlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Bahçeli’nin de bu ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğu öğrenilirken Özer’in Tunceli ve Şırnak’ta asmış olduğu Türk Bayraklarının önemine vurgu yaptı. Ziyaret sonrası Özer ve beraberindekiler Bahçeli’yle hatıra fotoğrafı çektirdi. Özer ziyaretle alakalı “Mevzu vatan, bayrak ve devlet olunca siyaset üstü davranarak gönülleri fetheden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ettik, misafirperverliği için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Duygulandıran Yazı
 
Trabzonlu şehit Mustafa Küçük’ün oğlu Selim Küçük, babasının şehit oluşunun ardından geçirdiği 2. Doğum gününde çok duygulandıran bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı: “Sonra tüm renkler solup gitti bayramlar anlamını yitirdi sığınacak bir kapı öpecek bir el... Koskoca bir dağ gitti yandığım yapayalnız kaldım koskoca kalabalık dünyada. Güzel yüzlü melek kalpli Aslan yürekli Babam, bugün sensiz geçen 2. doğum günüm. Yaşananlar mazide kaldı çocukluğumu özledim her gece eve gelişini beklemeyi özledim sesini duymayı...
 
Hatıralarınla ayakta durmaya çalışırken sensiz hayatın yarım yamalak olduğunu öğrendim, babasız çok daha güçlü olmam gerektiğini öğrendim herkese ve her şeye daha çok yetişmem gerektiğini öğrendim bu gidişin dönüşü yokmuş baba, daha dün gibi acımız dinmedi yangınımız sönmek bilmedi. Güzel Kalbin sana cennetten bir köşe olmuştur inşallah. Ruhuna El Fatiha.”

Eğlenceye Doyulacak
 
Çaykara’nın en eski yayla şenlikleri olar Tarihi 20 Ağustos Sultanmurat Yayla Ortası Şenlikleri yapılıyor. 19-20 Ağustos Cumartesi ve Pazar günleri iki gün sürecek şenlikler Çaykara Kaymakamlığı koordinasyonunda gerçekleşecek. Sultanmurat Yaylası ve çevresindeki yaylaların bağlı olduğu mahalle(köy) muhtarları ile bir toplantı yapan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı bazı zorunlu nedenlerle önceki yıllarda yapılamayan şenliklerin tarihi kimliğine uygun olarak bu yıl yapılacağını belirtti. Çaykara ve Dernekpazarı’na bağlı olan ve Sultanmurat Yaylası civarında yaylası bulunan 20 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda şenlik organizasyonu ile ilgili kararlar alındı.
 
Editör: TE Bilisim