Belediye yetkilileri ile görüştüğümüzde Ekim’in araç alımı ile ilgili bir isteğinin olmadığı, konunun belediye meclisinde oy birliği ile alındığı ifade edildi.

Belediyeden bir yetkili, şu anda kullanılan makam aracının 2006 model araç olduğunu ifade ederek, “Şu anki makam aracımız kapatılan belediyelerden gelen bir araç. Araç ekonomik ömrünü doldurdu. Sık sık da arıza verdiği için belediye başkanımıza araç alınması için konu gündeme geldi. tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi. Belediye başkanımız da makam aracı alınması yerine paranın ilçenin hizmetinde kullanılmasını istiyor” dedi.
 
Cora’dan Trabzonspor Ç.Rizespor Yorumu
 
Trabzonspor ile Çaykur Rizespor hafta sonu çok önemli bir karşılaşmaya çıktı. Doğu Karadeniz’i etkisi altına alan yoğun yağmur altında iki takım da başarılı bir müsabaka çıkardı.

İlk golü Çaykur Rizespor bulmasına rağmen kazanan taraf Trabzonspor oldu. Herkes sadece Bordo-Mavili takım yönünden bakarak yorum yaparken AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora karşılaşmanın ardından iki komşu ilin dost takımları arasında oynanan müsabakaya farklı bir yorum getirdi. Cora mesajında şu ifadeleri kullandı: “İki kardeş şehir. İki dost takım. Kıyasıya mücadele. Kazanan Trabzonspor. Tebrikler Fırtına.” Cora’nın bu yorumu takdirle karşılandı.
 
 “Sokağımıza aydınlatma lambası istiyoruz”
 

Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi Karanfil Sokakta yaşayan vatandaşlar sokakta aydınlatma lambası olmadığını söyleyerek yetkililerden yardım istediler. Akşamları evlerine gitmek isteyen vatandaşlar sokakta tedirginlik yaşıyorlar.  Geç saatlerde sokağa çıkmaktan endişe duyduklarını belirten vatandaşlar sorunun çözülmesini isteyerek aydınlatma lambası takılmasını istediler.
 
Bayhan'da Saral Dedi
 
Popstar sanatçı Bayhan Gürhan Trabzon'da gayrimenkul sektörünün lider firmalarından Saral Gayrimenkul dedi.

Saral Gayrimenkul CEO'su Semih Sarıalioğlu'nun davetlisi olarak kente gelen Gürhan, Sarıalioğlu ile Trabzon'u gezdi. Popstar Bayhan Gürhan, Saral Gayrimenkul sloganı olan 'Herkes satarken alan, herkes alırken satan olursanız kazanırsınız' sözünü Semih Sarıalioğlu ile birlikte söyledi. Sarıalioğlu, gayrimenkulde kazanmak için Saral Gayrimenkulün Trabzon'da bir numara olduğunu ifade ederek, "Bizimle çalışan kişi kendisine kazandırır" dedi.
 
Büyükşehirden Bebekli Annelere Büyük Kolaylık
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde konuşlandırdığı emzirme ve bebek bakım kabinleriyle, bebekleriyle dışarıya çıkan annelere yönelik önemli bir hizmete imza attı. Bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için yer konusunda dış mekânlarda sıkıntı yaşayan annelerin bu sorununa çözüm üreten büyükşehir belediyesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası’nda kentin yoğun bölgelerine iki ayrı kabin yerleştirdi.

İçerisinde; bebek emzirme koltuğu ve bez değiştirme masası bulunan kabinler, günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere bebekleriyle birlikte çarşıya çıkan annelerin işini hayli kolaylaştıracak materyallerin yanı sıra, her bir bebek için 12 saatte bir olacak şekilde bebek bezi de sağlıyor.  15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı (Meydan Parkı) içerisinde ve Mumhane önünde konuşlandırılan kabinlere girişler, anne-bebek güvenliği düşünülerek hazırlanan kişiye özel kartlarla yapılıyor. Talep eden anneler, kendi ve bebeklerinin kimliğiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bordo Mavi Masa’ya başvurarak ücretsiz kartlarını anında alabiliyor.  Geçerlilik süresi çocuğun doğumundan itibaren 3 yıl olan kartlarla girilen kabinlerin kapıları, anne ve bebeği içeriye girdikten sonra otomatik olarak kapanıyor ve dışarıdan açılamıyor. Ortalama kullanım süresi 20 dakika olan Bebek Bakım ve Emzirme Kabini 07:00 – 00.00 saatleri arasında hizmet verirken, kabini kirli bırakan anneler bir daha hizmetten faydalanamıyor.
 
Başarılarla İsim Yapmıştır
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin görevden alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şükür’ün, Ortahisar’ı kuran, çok başarılı bir milli eğitim müdürü olduğunu ifade eden Kuvvetli, “Dolayısıyla bu müdürümüzün normalde görevine devam etmesi gerek. İcraatlarıyla, yaptığı çalışmalarıyla, başarılarıyla görevini sürdürmesi lazımdı. Ama edindiğimiz bilgiye göre, Eğitim Bir Sen ile ilgili olan çekişmeleri gibi gözüküyor. İç çekişmelerden dolayı bu milli eğitim müdürünü görevden aldılar” dedi. Kuvvetli, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şükür Köse müdürümüz, Trabzon’da bu zamana kadar yaptığı başarılarla isim yapmıştır. Ben siyasi görüşü nedir bilmiyorum ama milli eğitim camiasında bilinen, sevilen ve başarılı bir müdür olduğu için görevine devam etmesinden yanayım. Çünkü bugüne kadar Trabzon’da Ortahisar’ı kurma aşamasındaki çalışmaları, Trabzon’da eğitimdeki başarısı, özellikle üniversite sınavlarında ve ortaöğretim sınavındaki başarılarla isim yapmıştır. İç çekişmelere bu tür insanlar heba edilmemeli. Görevine iadesi konusunda verilecek bir karar isabetli olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Hayvanlarımızı Birlikte Koruyacağız
 
Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Giresun Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe hayvanseverler ve çocuklar katıldı. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı’na stant kuruldu. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ziyaret ettiği stant da hayvanseverlere mama ve mama kabı dağıtımı yapıldı. Çocuklar ve vatandaşlar ile bir süre zaman geçiren Belediye Başkanı Şenlikoğlu, hayvanların korunması ve sağlıklı bir çevrede denge içinde yaşaması için mücadele etmeliyiz diyerek günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Şenlikoğlu yapmış olduğu açıklamasında şunları ifade etti; “Giresun Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayvanlar bizim hayatımızın bir parçasıdır. Bizler onlarla birlikte yaşıyoruz. Onlarla birlikte nefes alıyoruz. Hayvanlara karşı sevgimizi uyandırmak ve onları koruyarak haklarına saygı duyulmasını sağlamak için üzerimize düşen görevler var. Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, merhamet, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları gelişmesine katkı sağlar. Biz insanlar onların da bir can taşıdığını unutmamalıyız.”
Editör: TE Bilisim