Başkan Çebi, Adalet Sarayı Hizmet Binası, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Polis Okulu projelerini takip ettiklerini açıkladı. Yeni projelerin arasında 112 Acil Ambulans Helikopter Pisti ve Belediye ve Hükümet Konağı Hizmet Projesi yer alıyor. Helikopter pistinin tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Recep Çebi, yeni hizmet binasının yapılacağı yerin tapusunu aldıklarını ve yapımına bir an önce başlayacaklarını ifade etti.
 
Araklı’da birçok projenin hayata geçirildiğini söyleyen Başkan Çebi ilerleyen günlerde sosyal ve kültürel faaliyetlerin artmasına yönelik çalışmaların olacağını kaydederek, Kültür Sarayı projesi üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Eski Kültür Merkezi yerine yepyeni ve çok daha modern bir proje düşünülüyor. İlerleyen günlerde projeyle ilgili detaylar ortaya çıkacak. Belediye Başkanı Recep Çebi projelerin hayata geçirilmesini sağlayan İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Yeni Bir Dernek Kuruluyor
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın başarılı isimlerinden biri de Erhan Eroğlu’dur. Göreve başladığı günden bugüne birçok projeyi Trabzon’a kazandırarak önemli başarıya imza attı. Eroğlu çok sevdiği şehri Trabzon için her zaman elini taşın altına koymak isten bir isimdir. Bugünler de de yeni bir dernek kurduğunu duyduk. Kurulacak olan derneğin ismi ise Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği. Şu sıralar yönetim kurulu oluşturuluyor. Erhan Eroğlu ve yeni kurulacak dernek yönetimine şimdiden başarılar diliyoruz.
 
‘Sorumluluk almaya hazırız’
 

TTSO Başkan adaylığı için ismi gündemde olan TTSO Meclis üyesi İşadamı Ekrem Çapkınoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Çapkınoğlu açıklamasında kişilerin değil Trabzon’un menfaatlerinin önemli olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: Artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor.
 
TTSO’ya taze kanın gelmesi gerekiyor. Meclise girmelerine rağmen, yıllarca hiç söz almayan, katkı sağlamayan isimlerin yeniden aynı göreve talip olduklarını görüyoruz.  TTSO’nun ne yazık ki, binlerce üyesi olmasına rağmen 3-5 kişinin aldığı kararlar ve yaptıkları ticaret ile yönetildiğini belirten Çapkınoğlu, ‘TTSO’nun kabuğunu kırması gerekiyor.  Şehrin kazanacağı, istihdamın artacağı, şehirle ticaret dünyasının iç içe olduğu bir zeminin oluşması gerekiyor. 
 
Bizler bu sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu belirttik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bugüne kadar odaya hizmetleri olan herkese teşekkür ediyorum, etmeyenleri ise daha çok sorumluluk almaya davet ediyorum.  Kazanıp kazanmamak, bir koltuk sahibi olmak değil mesele, mesele şehrin en büyük STK’sı olan TTSO’nun şehirle entegre çalışıp, şehrin önceliklerini belirleyip o şekilde yönetilip yönlendirilmesi”
 
Ortahisar'da Komisyonlar Belli Oldu
 
Ortahisar Belediyesi'nin nisan ayının ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Yoğun bir gündem maddesiyle toplanan Ortahisar Belediye Meclisi'nde Başkan Genç mart ayı faaliyetleriyle ilgili kısa bir sunum yaptı. Meclise gündem maddesi olarak gelen Encümen üyeliğine aday gösterilen Mustafa Dinçer, Aslıhan Bezirganoğlu Temren ve Aydın Gürsoy oy çokluğuyla seçildi. Encümen üyesi seçiminden sonra meclis komisyonları için seçim yapıldı. Sırayla İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Kültür-Çevre-Temizlik ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu'na üye seçimi yapıldı.
 
İmar Komisyonu üyeliğine Faruk Kanca, Ufuk Hoş, Hatice Öztürk, Selahattin Çebi ve Fatih Göktaş oy çokluğuyla seçildi. Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu üyeliğine ise Ayşegül Yılmaz, Galip Hacıoğlu, Turan Terzi, Aydın Gürsoy, Ahmet Sarıalioğlu oy çokluğuyla seçildi. Plan Bütçe Komisyonu üyeliğine Hasan Yılmaz, H. İbrahim Aydın, Tahsin Bayrak, Abdulkadir Soytemiz ve Mehmet Karaoğlu oy çokluğuyla  seçildi. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyeliğine ise Havva Gümüş, Sezgin Yılmaz, Ahmet Yıldız, Aslıhan Bezirganoğlu Temren ve Nusret Onur oy çokluğuyla seçildi. Başkan Ahmet Metin Genç seçimlerden sonra yaptığı konuşmada komisyonlara seçilen üyeleri tebrik ederek, onlara görevlerinde başarılar diledi.
 
19 Mayıs Spor Salonu Yıkılıyor

Geçtiğimiz haftalarda yıkımı tamamlanan Avni Aker Stadyumunun ardından 19 Mayıs Kapalı Spor Salon’u içinde yıkım işlemleri başlıyor. TOKİ ile yapılan anlaşma gereğince Akyazı’daki spor kompleksinin inşaatının karşılığında Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim sahası ve 19 Mayıs Spor Salonu’nu üzerine barındıran arsa TOKİ’ye devredilmiş, stadyumun ve spor kompleksinin tamamlanmasının ardından Avni Aker Stadyumunun yıkımı geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı. Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu ihaleye çıkarıldı. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Binası yıkım işi açık arttırma usulü ile gerçekleştirilecek olan ihale 13 Nisan tarihinde Trabzon Valiliği’nde yapılacak.  Valilikten açıklanan ilanda “Trabzon İli Ortahisar İlçesi İnönü Mahallesinde 758 Ada 45 Parselde 11.357.887 metrekare alanda bulunan 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Binası yıkım işi ; yıkım enkazından çıkacak malzemeler karşılığında 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi gereğince açık teklif (açık arttırma) usulü ile yapılacaktır. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için ihale günü olan 13.04.2018 saat 10.00’a kadar istenilen belgelerle birlikte Yatırım İzleme Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.” ifadeleri yer aldı.
 
Proje Başvuruları Başladı
 
KTÜ TTO tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 6-8 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” etkinliği için başvurular başladı.
 
Başvurular 5 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek. “Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bitirme projelerinin sergilendiği bir etkinlik olarak ilk kez 2008 yılında gerçekleştirilmeye başlanmış, önce yılda iki defa daha sonra yılda bir kez sunulması ile 2015 yılına kadar her yıl düzenli olarak tekrarlanmış bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.
 
2015 yılı itibariyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (KTÜ TTO) tarafından düzenlenmeye devam eden “KTÜ TTO Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” etkinliği ile Ar-Ge ve inovasyon bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yeni Ar-Ge ortaklıkları başlatılmasının desteklenmesi amaçlanıyor. Ulusal alanda tüm kategorilerden teknoloji odaklı projelerle tüm proje fikri sahiplerinin başvurusuna açık olan “Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı” etkinliği bu yıl 6-8 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 13. "Düşünden Gerçeğine Proje Pazarı"nın son başvuru tarihi 5 Mayıs 2018 olarak belirlendi.
 
Tiyatro’nın Acı Kaybı

Türkiye'nin tiyatro, sinema ve dizilerden tanıdığı ünlü oyuncu Dursun Ali Sarıoğlu 81 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Sarıoğlu'nun daha önce baypass ameliyatı geçirdiği dün ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.  Dursun Ali Sarıoğlu kimdir? Rize'de 1936 yılında dünyaya gelen Dursun Ali Sarıoğlu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. TAKA Ailesi olarak Sarıoğlu’nun ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
Editör: TE Bilisim