Dün Belediye Başkan yardımcısı Burhan Akyıldız’la sohet ettik. Akyıldız, ‘10 yıldır halkımızın yanındayız. Onlara hizmetin en güzelini vermeye gayret ediyoruz ve vatandaşlarımız da bize hep destek oluyorlar. Şimdi yeni bir 5 yıla girdik. Allah sağlık verirse 5 yılın sonunda Araklı’nın tüm sorunlarını çözeceğiz. Biz bunun için varız. Araklı Belediyesi ve bizler halka hizmet hakka hizmettir diyerek yol alıyoruz’ dedi.
 
Akyıldız, 15 Mayıs tarihinde Ankara’da Araklı Platformunun vereceği iftar yemeğine ekip olarak katılacaklarını da söyleyerek, ‘Siyaset, iş dünyası ve bürokasiyi bir araya getirecek buluşmaya güç vereceğiz’ ifadelerini kullandı.
 
Mehmet Akif Ersoy’da Ramazan Sohbeti
 
Trabzon’da Ramazan akşamları farklı bir güzeldir. Hakkı Turan, Mustafa Bülbül, Orhan Kaplan, Osman Kaplan, İbrahim Alkış, Ahmet Satıroğlu, Birol Satıroğlu, Metin Turhal ve Hasan Turhal’dan oluşan arkadaş grubu ramazan boyunca her akşam başka bir camide teravihlerini kılıyorlar.

Önceki akşam Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camiinde TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’un misafiri olan grup teravih sonrasında güzel bir sohbet yaptı ve hasbihal oldular iftar sonrasının güzelliğini yaşadılar.
 
Geçmiş Olsun Başkan
 
Trabzon’un Araklı AK Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık ile Medikal Park Karadeniz Hastanesinde karşılaştık. Kulak Burun boğaz servisinde Fevzi Binboğa’ya muayene olmaya gelmişti. Seçim sürecinde yoğun çalışan ve solunum yolu enfeksiyonuna yakalanan Başkan ilaçları aldı ve Araklı’ya geçti. Siyasetçilere dinlenmek yok.
 
Başkonsolos’tan TGC’ye Ziyaret
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden , Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarette TGC Başkanı Ersen Küçük, Başkan Yardımcıları Hakan Yoloğlu, Ahmet Kamburoğlu ve Genel Sekreter Ayşegül Özdoğan Yıldırım hazır bulundu.
 
KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, “Trabzon’dan Kıbrıs’a direkt uçuş yok. Maalesef bunun eksikliğini yaşıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı’nda 2017 yılında direkt sefer vardı fakat kaldırıldı. Bu biraz tezat oldu. Konsolosluk kuruldu, seferler kaldırıldı. Artık aktarmalı gidip geliyoruz. Yaklaşık 25 bin Karadeniz vatandaşı Kıbrıs’ta yaşıyor, az değil. Aktarmalı uçuşlarda hem bilet fiyatı yüksek hem zaman açısından sıkıntı oluyor. Benim bir gidip gelmem iki günümü alıyor. Ulaştırma Bakanımız nezdinde direkt hatlarla ilgili girişimler yapıldı ama bizi aşan durumlar da oluyor. İnşallah Trabzon’dan direkt sefer konulur. Biz Trabzon’dan olmasını Ordu’ya göre daha doğru buluyoruz. Çünkü Kıbrıs’ta bulunan Karadeniz nüfusunun çoğunluğu Çaykara ve Araklı tarafından”  şeklinde konuştu. TGC Başkanı Ersen Küçük’de Gazeteciler Cemiyet olarak her zaman yanında olduklarını ifade ederek en  kısa zamanda iadeyi ziyarette bulanacaklarını söyledi.
 
Öztürk’ten Ziyaret
 
‘Her yönüyle Trabzon platformu’ Başkanı Köksal Öztürk ziyaretlerine devam ediyor. Öztürk bu kez Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı hemşehrimiz Murat Yiğiter’i ziyaret etti ve bir süre sohbet etti. Öztürk, ‘Türkiye’nin neresinde olursa olsun adalet dağıtan hemşehrilerimi unutmayacağım’ dedi.

 
OSB'den Turizme Destek
 
Trabzon Ticaret Borsası tarafından “3T.Tarım -Ticaret-Turizm” başlıkları altında düzenlenen toplantıların 5’incisi ‘4 Mevsim Trabzon Turizmi’ başlığı altında TTB Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  

Trabzon Ticaret Borsası'nın “3T. Tarım -Ticaret-Turizm” sloganı ile düzenlediği turizmle ilgili foruma katılan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi,  forumda ortaya konan farklı görüş ve önerilerin dikkate değer olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Arap turistlere Türk fındığının tanıtımına yönelik görüş ve çalışmaları nedeniyle, oto kiralama işletmecisi ve aynı zamanda Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Özer Bayraktar'a teşekkür plaketi takdim etti.
 
Zabıtadan Denetim
 

Akçaabat Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçemizde faaliyet gösteren fırınları denetledi. Yapılan denetimlerde ekmeklerin pidelerin sağlığa uygun bir ortamda üretilip üretilmediğinin ve genel temizlik koşullarının yanı sıra gramajların standartlara uygun olup olmadığı ve fiyat tarifeleri kontrol edildi. Zabıta ekipleri, bu tür denetimleri ilçede periyodik olarak gerçekleştirdiklerini, Ramazan Ayı nedeniyle denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek vatandaşların sağlıksız gıda ürünlerinden uzak tutulması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını vurguladılar.
Editör: TE Bilisim