Tüm mahallelere asfalt verilirken Işıklı mahallesi Bayramoğlu mahallesi Rizeliler mevkiinde de asflatlamanın başlaması büyük mutluluk yarattı. Bölgeye Büyükşehir ve Arsin Belediyesi iş makinelerini yığarken asfaltlamanın bir süre daha devam edeceği bilgisi verildi.
 
Eroğlu’ndan Mesaj Var
 
MHP’nin önemli isimlerinden Avukat İlyas Eroğlu seçimlere bir gün kala TAKA Gazetesine değerlendirme yaptı. Eroğlu, ‘Ben nerede olursam olayım. Listede olsak da dışarda olsak da MHP ve Ülkücü camiası ile kolkola gönül gönüleyiz. Partimizin yanındayız. MHP ülkesi ve milleti ile yoluna devam edecektir. Trabzon’dan da iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum’ dedi.
 
Soylu’ya Memleketinden Selam Götürdüler
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 Haziran Genel seçim çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. İstanbul’u sokak sokak gezen Soylu vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Soylu Trabzonlu hemşerileri de düzenlenen mitinglerde yalnız bırakmadılar ve memleketten selam götürdüler. Her zaman yanında olduklarını söylediler.
 
 ‘Yasaklara’ uyalım!
 
24 Haziran seçimleri geldi, çattı. Vatandaşlar yarın sandık başına gidecek. İnşaat ustası İbrahim Topuz isimli bir vatandaş seçimler öncesinde bir serzenişini dile getirdi. Topuz, “Seçim yasakları uygulanırken, parti filamaları sökülmeli, buna uymalıyız” uyarısı yaptı. Yetkilileri göreve davet eden Topuz, “Uygulanacak olan seçim yasağına uymamız için görevlendirilen kişiler, asılan parti bayraklarını sökmeleri gerekiyor. Buna çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hakkaniyetli ve adaletli bir seçim olması açısından yetkililerin bu duruma kayıtsız kalmaması gerekiyor. Çünkü kararsız bir kesimi asılı duran her filama ve bayrak etkileyebilir. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok” diyerek konuyla ilgili sorumlu olan kurum ve kişileri göreve davet etti.
 
CHP Seçime Hazır
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide uzun yarın gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi açıklama yaptı. Uzun seçime hazır olduklarını vurgusu yaparak şunları kaydetti; “Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Trabzon’da kendi kendine yetebilecek bir potansiyele sahipken son 16 yılda tarımı, hayvancılığı, turizmi, doğası, sanat ve kültür bilincini yok edilerek insanlar işsizliğe ve çaresizliğe mahkum edilmiştir.  Bu gidişata son vermek daha adil ve yaşanılabilir bir düzen kurabilmek elimizdedir. Demokrasinin yeniden yeşerip hak, hukuk ve adaletin, eşitlikçi bir demokratik parlamenter sistemde sağlanacağı günler artık çok yakındır.  Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine giderken Trabzon örgütleri olarak seçime hazırız.  ‘Millet için geliyoruz’ sloganıyla çıktığımız bu yolda Trabzon halkının öngörüsüne ve sağduyusuna olan inancımız tamdır. Bu anlamda Trabzon halkına şimdiden teşekkür ederiz, sevgilerimizi sunarız.”
 
Yazarlar Birliği Başkanını Seçiyor
 
Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Olağan Kongresi bugün saat 11’de Trabzon Sanat Evi’nde gerçekleşecek. Yüzün üzerinde üyesi bulunan derneğin başkanlığına aday olan Sabahattin Saruhan’ın seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor.
 
Kenan Oltan Vefat Etti
 
Trabzonlu işadamı, bir zamanların Türkiye fındık ihracat rekortmeni firması Oltan Gıda'nın sahiplerinden Kenan Oltan vefat etti. 91 yaşında vefat eden Kenan Oltan'ın cenazesi, 24 Haziran Pazar günü Trabzon İskenderpaşa Camii'nde ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'daki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
 
Kenan Oltan kimdir? 1927 yılında Trabzon'da doğdu. Babası Ali Osman Oltan ile birlikte Trabzon'da çeşitli ticari işlerde çalıştı. 1950 yılında fındık ticaretine atıldı. Ancak Türkiye fındık ihraç rekortmenliğine giden yol 1984 yılında oğlu Orhan Veli Oltan ve damadı Şükrü Güngör Köleoğlu ile birlikte kurduğu Oltan Gıda Maddeleri İth. İhr. ve Ticaret Ltd. Şti ile başladı. Dünya fındık ihracatının büyük bölümünü elinde bulunduran Türkiye'de 2002 yılında fındık ihraç rekortmenliğine yükseldi. Şirketin 2014 yılında Ferrero firmasına satılışına kadar da bu rekortmenlik sürdü. 2005 yılında Trabzon'un Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde dünyanın en gelişmiş Fındık Entegre Tesisini kuran Oltan Gıda ile fındık sektöründe yeniliklere öncülük etti. Zahide Oltan ile evli. Çocukları Orhan Veli Oltan ve Güler Köleoğlu.
 
Vergi Daireleri Hafta Sonu da Hizmet Verecek
 
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) nüfus cüzdanlarını yenilemek isteyen vatandaşlar için vergi dairelerinin hafta sonu da hizmet vereceği bildirildi. Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde ve üniversite adaylarının gireceği YKS sınavı öncesi nüfus cüzdanı bedellerini tahsil işlemleri amacıyla vergi daireleriyle birlikte anlaşmalı bankalar, PTT şubeleri yada GİB'in internet sitesinden yapılabileceğini ifade etti. Akçay, şunları kaydetti: "Nüfus cüzdanını kaybeden veya yeniden çıkarmak isteyen seçmenler ile YKS'ye katılacak üniversite adaylarından kimlik kartı bedelinin tahsil edilebilmesi için 23-24 Haziran'da 09:00-17:00, 30 Haziran'da 07:00-17:00 ve 1 Temmuz'da 07:00-15:30 saatleri arasında Ortahisar'da Hızırbey, Akçaabat, Of ve Vakfıkebir Vergi Daireleri ile Malmüdürlüklerin vezneleri açık bulunacaktır."
Editör: TE Bilisim