Aksi olursa Büyükşehir ve Ortahisar için davet gelirse hazırım diyecek. Şen, AK Parti iktidarında 3 dönem başkanlık yaptı. Arsin’de AK Partinin oylarını yüzde 50’lerden yüzde 83’lere kadar çıkardı. Bu çıkışa liderlik etti. Her anlamda değerlendirilecektir. Şen aday olmazsa kim aday olacak? Şen gönlündeki ismi yol arkadaşım dediği Farabi Hacıhasanoğlu olarak ifade ediyormuş. Kendisi olmayacaksa koltuğunu ona bırakmak istiyor. Hacıhasanoğlu başkanın konumu netleşmeden bir şey söylemeyecek ama Hacıhasanoğlu da AK Partinin kuruluşundan itibaren varolan ve 3 dönem ilçe başkanlığı yapan bir isim.
 
Dün Trabzon Ortahisar AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Seyit Hisoğlu aday adaylığını açıkladı. Kendisi Erdem Şen gibi hekim ve sosyal bir isim ve Yenimahalle(Gocaba)’den.
 
İstanbul’da Sait Gürsoy ile karşılaştık. Ankara’da Genel Merkezde çalışmalar yaptığını ve döndüğünü söyledi. yine gidecek. Gürsoy da kuruluşundan itibaren AK Parti saflarında ve etkili görevlerde. Halen Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanı.  Trabzon Makine Mühendisleri Odasının Başkanı Şaban Bülbül’ü aradık ve Bülbül de, ‘Aday adayıyım, çalışmalarım devam ettiriyorum kapsamlı açıklamamı önümüzdeki günlerde yapacağım’ dedi. Bülbül’ün eşi Canan hanım AK Parti’de il’de etkili yönetici konumunda. Dr. Şen yoksa İl Başkan yardımcısı Mustafa Usta da Bülbül’e tam destek verir. 
 
ÇAYKUR’da Ekrem Yüce’nin göreve gelmesinden sonra daha etkin bir konuma gelmesi beklenen Halil İbrahim Kurnaz da bir karar vercek. Bürokrasi mi yerel yönetimler mi? O da Arsin Belediye Başkanlığını çok istiyor ve aday adaylığı konusunda il yönetimi ile sürekli istişare halinde gidiyor. Başkan adaylığı için Hüseyin Fidan ile birlikte İsmet Ayyıldız üzerinde de baskı var. Bu isimler bir süre daha bekleyecek ve durum değerlendirmesi yapacaklar. Şen aday olarak ilan edilirse aday adayları çekilecek.
 
Peki muhalefet?
 
2 dönem Arsin Belediye Başkanlığı yapan Ramis Sunguroğlu AK Parti’nin adayını bekliyor. Kim olursa olsun aday çıkacak. ‘Final yapacağım’ diyor. Başkan Sunguroğlu muhalefetten MHP, DP, CHP ve SP’den seçimlere girmesi muhtemel. Yani alternatifleri çok ama o MHP’yi istiyor. İYİ Partinin Belediye Başkan adayı ise büyük ihtimalle Necdet Birinci olacak. O da son hazırlıklarını yapıyor.
 
Ziraat Odasına Ziyaret
 

Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar Ortahisar Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Osman Erdoğan’ı ağırladı. İade-i ziyaret yapan Erdoğan, Bekar ile sohbet etti ve çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Başkan Bekar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.
 
Şalpazarı’nda Bütün Oklar Topkara’yı Gösteriyor
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın: " Kimse bize 'şu kişi benim yakınımdır', 'bu kişi benim akrabamdır' diye aday teklifiyle gelmesin. Ehliyet ve liyakat esastır ve buna göre adımlarımızı atmakta da kararlıyız” sözlerinin ardından Şalpazarı’nda gözler Murat Topkara’ya çevrildi. Trabzon Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlüğü’nde 25 yıllık idarecilik ve Şalpazarı’nda 3,5 yıl boyunca AK Parti İlçe Başkanlığı görevlerini başarıyla yürüten Topkara, görev yaptığı zaman zarfı içerisinde yaptığı çalışmalarla adından sık sık söz ettirmiş ve partisinin oylarını yüzde 76’lara kadar çıkartmayı başarmıştı. Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den adaylığını açıklayan Topkara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği aday profiline en uygun aday olarak gösteriliyor. Murat Topkara, Şalpazarı’nda görev yaptığı 3,5 yıllık süre zarfı içerisinde; çalışkanlığı, dürüstlüğü ve halkla iç içe olmasıyla ön plana çıkmıştı.
 
Trabzonspor’a Anlamlı Ziyaret
 

Trabzon’un yetiştirdiği değerli ressamlardan Ceyhan Murathanoğlu, kulübümüze ziyarette bulunarak Trabzon’u tasvir eden yağlı boya eserlerinden birini hediye etti. Trabzon’un yalnızca spor değil, aynı zamanda önemli bir sanat şehri olduğunu vurgulayan Murathanoğlu, kulübümüze hediye ettiği eserde Trabzon’un bütün simgelerinin yer aldığına dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Trabzon değişti, çok önemli güzellikleri yok oldu maalesef. Ama bu eserde geçmişten günümüze şehrimiz ile özdeşleşmiş simge ve figürlere yer verdim. Orta Asya’dan Ganita’ya, hamsiden martıya, horondan asla yere düşmeyecek olan, kanlarla yoğrulmuş Ay-Yıldızlı bayrağımız ve minarelerimize kadar pek çok simge bu eserde bulunuyor. Trabzonspor’umuza, Ünal Karaman kardeşimize, Hayrettin Hacısalihoğlu’na helal olsun. Ünal Karaman’ın başarısı, Trabzon’umuzun Trabzonspor’umuzun başarısıdır.”
 
Kent Meydan Projesi Hayata Geçiyor
 

Araklı Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısı gerçekleşti.  Bakan Recep Çebi Başkalığında gerçekleşen toplantıda projeler değerlendirildi.  Başkan Çebi, “Araklı'da gerçekleşen projelerimiz üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Yapacak olduğumuz projelerimiz arasında Kent Meydanı olduğunu duyurmuştuk. Kent meydanı projemizin planlaması yapılıp onaylandı. Projemizi hayata geçireceğiz. Araklı'nın meydanı çok daha geniş ve ferah olacaktır. Her geçen gün büyümeye devam eden ilçemizde ilerleyen yıllarda otopark ve benzeri sorunların oluşmaması adına planlamalar yapıyoruz” dedi.
 
Gümüşhane Valiliği Uyardı
 
Gümüşhane Valiliği dolandırıcılık amaçlı aramalar hakkında basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan uyarıda, “ Bazı dolandırıcı ve sahtekâr kimseler özellikle işadamlarımız ve hayırseverlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızdan, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş'in Erzurum Valiliğine atanması dolayısıyla adına yardım taleplerinde bulunduğu yönünde son günlerde yeniden duyumlar alınmıştır. Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş adına hiçbir şekilde, hiçbir kimse veya kurumdan para ve ayni yardım talep edilmesi mümkün değildir ve edilmemiştir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın ve konuyla alakalı tüm ilgililerin; insanlarımızın saf ve temiz duygularını istismar eden dolandırıcıların haksız çıkar ve menfaat teminine yönelik bu tür eylemlerine karşı daha dikkatli ve uyanık olmaları, kendilerini devlet yetkilisi gibi göstererek yapılan yardım talebi ve söylemlere asla itibar etmemeleri, herhangi bir kişi ya da bir hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları ve vermemeleri, bu gibi durumlarda 155 Polis İmdat ile 156 Jandarma İmdat hatlarını arayarak ilgili birimlerle ivedilikle irtibata geçmeleri ve durumdan ilgili kurumları haberdar etmeleri önemle rica olunur.”
 
Doğankent’te Eğitimler Verildi
 

Giresun'un Doğankent ilçesinde toplum ve aile sağlığı merkezleri çalışanlarına deprem ve yangın durumlarında yapılacaklarla ilgili eğitim verildi. Doğankent Toplum Sağlığı Merkezinin konferans salonunda düzenlenen programda, Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü görevlileri tarafından personele yangın ve depremde yapılması gerekenler hakkında teorik ve pratik bilgiler verildi. Daha sonra Giresun İl Sağlık Müdürlüğü iş güvenliği uzmanlarınca görevlilere iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirmede bulunuldu.
Editör: TE Bilisim