Çalışma arkadaşlarımızı görevlendirdik. Trabzon’un birçok sorunu var ama biz bunun altından kalkabilecek güçteyiz. Türkiye güçlü bir ülke.  İşe ilk önce Botanik bahçesi otoparkından başlıyoruz. 150 araçlık otopark proje ihalesi yapıldı.  Çömlekçi de çok geç kalınmıştı yeniden başladık. Bazı Mahallelerimizi kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Tüm mahalle olmasa da parsel, parsel belediyenin de müdahil olacağı, yapımcı firmalarla anlaşmalar yapılabilir. Hafif raylı sistem için Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Ulaştırma Bakanımızdan söz aldık. Atacak olduğumuz her adımda çevre ve doğayı korumayı ön planda tutuyoruz. Bu konuda çok duyarlıyız çevreye zarar veren firmanın istihdam ettiği işçi sayısına bakmaksızın gerekli işlemleri yaparız. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. STK’ları önemsiyoruz. STK larla istişare içinde olacağız” dedi. Şube Başkanı İbrahim Beşir’de Önce yapıp sonradan planlamalarının artık son bulması gerektiğini ifade etti.
 
Herkesin Bayramını Kutladı
 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bayramın mesajlaşarak değil kucaklaşarak kutlanması gerektiğini belirtti. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Ramazan Bayramı vesilesiyle açıklamalarda bulunarak, toplum olarak unutulan bazı değerleri yeniden hatırlattı. Özellikle teknolojinin aşırı ve gereksiz kullanımı ya da yanlış uygulamaların insanlar arasındaki samimiyet duygularını zayıflattığına dikkat çeken Şube Başkanı Boz, bayramlaşmanın toplu mesaj şeklinde olmaması gerektiğini, teknolojinin aradan çıkarılarak bayramlaşmanın daha yararlı olabileceğini işaret etti. Boz, "Bayramlar bizim için kutsal, toplumumuz için vazgeçilmez olgulardır. Her toplumun kendine göre adet ve inançları vardır. Bizler de Müslüman toplumlar olarak hayatımıza teknoloji girdikten sonra adetlerimizi, samimiyetimizi kaybettik. Artık bayramlarda görüşmek, kucaklaşmak yerine mesaj göndermeye başladık. İnternette gezinmek yerine, komşularımızı, akrabalarımızı dolaşarak ziyaret etmek, kucaklaşmak daha yerinde olurdu. El öpmeyi unuttuk. Artık mesajlaşarak değil, tatlı ikramlarımızla bayramlaşmalıyız" dedi. Boz, tüm Türk İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ederek, birlik beraberlik içinde nice bayramlar temennisinde bulundu.
 
Gurur Duyduk

 
Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması’na göre Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin En itibarlı İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşu Lideri seçildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu ödüle layık görülmekten dolayı onur duyduğunu belirtirken, bu ödülü sadece şahsına değil,  81 il ve 160 ilçedeki 365 Oda ve Borsa adına aldığını vurguladı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu aldığı ödülden dolayı tebrik eden Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, “Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi’nin işbirliği ile yapılan değerlendirme kapsamında, Türkiye’nin En İtibarlı İş Dünyası Sivil Toplum Lideri olarak seçilmenizden büyük bir mutluluk ve gurur duyduk.Bu ödülün, iş dünyamızın en büyük örgütü olan TOBB’de odalarımız ve borsalarımıza yaptığınız liderlik ve ile her alandaki kazanç ve itibara sağladığınız desteğin hak edildiğini biliyoruz. Bu vesile ile zat-ı alinizi tebrik, bu itibarı hepimize kazandırdığınız için de teşekkür ediyoruz. Başarılarımızın önderliğinizde hep birlikte devam edeceğine olan inancımızı bir kere daha belirterek, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verdiler.
 
Emniyet Gümüşhane’de Bilgilendirdi
 
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü görevlileri Ramazan Bayramı nedeniyle gerek tatile gidecek gerekse şehirde kalacak vatandaşlara meydana gelebilecek hırsızlık, trafik kazaları ve dolandırıcılık konularına karşı uyarılarda bulunarak bilgilendirici broşürler dağıttı. Konu hakkında açıklama yapan Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Ramazan Bayramı süresince genel asayişin sağlanması, huzur ve güven ortamını hakim kılmak ve trafik kazalarının önüne geçmek adına gerekli güvenlik önlemlerin alındığını belirtti.
 
İş Dünyasına Yeni İmkan
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dünya ekonomisindeki daralmadan Türk iş dünyasının daha az etkilenmesi için iki yeni teşvikin devreye sokulduğunu söyledi.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, son rakamlara göre dünya ekonomisinde bazı daralmaların söz konusu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bu dönemde Sayın Berat Albayrak bakanımızın açıkladığı gibi İvme Kredisi hayata geçti. İvme Kredisi üretim ve ihracat amaçlı bir kredi. Bu bakımdan ilgili sektördeki arkadaşlarımızın dikkatli incelemesi gerekir. Yine Kredi Garanti Fonu, kendi öz kaynakları ve Avrupa Yatırım Fonundan aldığı kaynağı Türkiye’de hayata geçirmek üzere. 500 bin lira ve üzerinde olmak üzere 1 yılı ödemesiz, 36 ay ile 60 ay arasında vadeyle bir kredi vermesi söz konusu. Yüzde 80’i kefaletle olan bir kredi. Bunların önümüzdeki süreci değerlendirme adına faydalı olacağı konusunda iş dünyamızı uyarmak istiyorum.”
 
Gümüşhane Sanatla Buluşuyor
 
Gümüşhane Üniversitesi ve Türk Dünyası Belgesel Film Festivali arasında imzalanan işbirliği protokolüyle 9 ülkede gerçekleştirilen Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinin bir ayağı da artık Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu koordinesinde düzenlenen film festivalinin protokol metni Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından imzalandı.  İmza töreninde Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten de hazır bulundu.  Rektör Zeybek, böyle büyük bir organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Gümüşhane’yi ve üniversitemizi kültür/sanatla buluşturmak bizlerin asli görevleri arasındadır. Bu görevi de hem anlamı itibariyle önemli hem de etki alanıyla büyük bir festivalle yapmak kurumumuz ve öğrencilerimiz açısından faydalı olacaktır. Emek harcayan ve katkı sağlayan herkesi kutluyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim