Babalar Ve Oğulları
 
AK Parti’nin Trabzon il Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Dr. Ahmet Uğur Zihni, İl Başkanı Haydar Revi’nin ekibinin önemli bir parçası ve değeridir. Muhtemelen Revi ile devam edecek 10 isimden birisi de o olacak. Zihni il’de görev yaparken oğlu Uğur Cenk de Trabzon Gençlik kollarında iki dönemdir yönetici. Önce il yöneticisi olarak görev yaptı. Sonrasında ise atama ile gelen yönetimde de de Trabzon İl Gençlik Kolları teşkilat Başkanı oldu. Tebrik ediyoruz.
 
Akdeniz-Özdemir Ve Bekar
 
Ali Rıza Akdeniz’in siyasi yaşamı kadar futbolculuğu da başarılı imiş. Trabzon Fenerbahçe’de oynamış. Liman eski müdürü Muharem Bey arcılığıyla da 1975’li yıllarda İstanbul’da Fenerbahçe’nin idmanlarına çıkmış. O yıllarda yüksek tahsilini de İstanbul’da yapıyormuş. Bayram tatilini Trabzon’da 9 güne çıkarınca! işi olmamış. Hem okul, hem futbol hem de gurbet al malzemelerini git demişler. Ali Rıza Akdeniz Trabzon Fenearbahçe’de oynarken takım arkadaşı da gazeteci, ünlü foto muhabiri Turgut Özdemir imiş. Özdemir’le bir yıl Fenerbahçe’de oynayan Akdeniz’in iyi futbolcu olduğunu söyleyen Turgut hoca, ‘Bu işten ekmek yemeli idi’ dedi. Bu arada Turgut Özdemir ile Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’ın Burdur’dan kısa dönem asker arkadaşı olduğunu da öğrendik. Böylece Trabzon’da herkesin birbiri ile akraba bir şekilde arkadaş olduğunu da Akdeniz-Özdemir ve Bekar sohbetinde test ettik.
 
Tarihi Sürmene Kongresi
 
Siyasette, basında Tayyip Erdoğan’la anısı olmayan yok gibi. Örneğin 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Nurettin Aydın Tayyip Erdoğan’ı Karadeniz Gazetesine merhum Salih Çamoğlu ve ekibi ile tanıştırmaya getirmişti. Yine 1989 yılı Sürmene kongresi. Refah partisinin ayağa kalktığı dönem. Asım Aykan henüz il Başkanı olmamış ama yönetimde. Mustafa Bekar’da Refah partisinde siyaset yapıpor. Sürmene kongresinde bir delikanlı kürsüye geliyor ve konuşmaya başlıyor. Güzel hatip. İslami terimleri de mükemmel kullanıyor. Bekar eğiliyor ve Asım Aykan’a soruyor, ‘Asım bey kim bu delikanlı’ Asım Aykan’da cevap veriyor: ‘İstanbul Beyoğlu ilçe Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan.’ Erdoğan buralara havadan inmedi. En tabandan başladı, tavana çıktı.
 
Ahmet Metin’den Aşure Esprisi..
 
Trabzon meydan parkının hemen önünde stand kuruldu. Muharrem ayı sebebiyle aşure dağıldı. Bakan Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi ve İlçe Başkanı Temel Altunbaş birlikte vatandaşlara aşure verdiler. Bizde Ak partinin önemli değerlerinden Ömer Tosun ile birlikte sıraya girdik. Tosun Aşureleri Ahmet Metin’in elinden aldı ve birini bize verdi, birini de kendisine yedi. Ahmet Metin Genç espriyi patlattı, ‘Herkese bedava ama sizler aşure başına 20’şer TL vereceksiniz’ Biz para ödemedik hesaba yazdırdık ve aşurenin kalitesini test ettik, geçer not aldı.
 
Midyat Belediye Başkanı Neden Geldi?
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Güneydoğu anadolu bölgesinde herkese dokunuyor. Devletin ve milletin yanında olanla birlikte yürüyor. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu da bunlardan birisi. Dün Meydan’da Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’le tanıştırılan Belediye Başkanı nasıroğlu Bakan Soylu’nun kendisini Trabzon’a davet ettiğini ve geldiğini söyleyerek, ‘Hepinizi tanımaktan mutlu oldum’ dedi.
 
Hani Tünelin Havalandırması?
 
Aşure alanında Orman Başmühedisi Ali İhsan Tosun ile karşılaştık. Tosun sürekli olarak Trabzon  Zigana arsında seyahat eder. Yeni açılan Bağışlı köyü tüneli ile ilgili uyarı yaptı. Tünele girdik, bir araç bozulmuş adam içeride nefes alamıyor, boğulmak üzere. Aracını çektik ve vatandaşımızı kurtardık. Nerede bu tünelin havalandırması, kabülünü kim hangi mühendis yaptı?’
 
Paris’e Yerleşiyoruz
 
Bülent Cumur. Önce Paris’e bir grup gazeteciyi getirdi ve sonraki yıl ise halı saha futbol turnuvası ile devam etti. Ardından ise Paris’te Kadırga şenliğini yaptı. Bu yıl ise Paris’te hem Trabzon iş adamları zirvesini yapıyor hem de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı balosunu. Sonra, Paris’te Trabzon kültür evini inşa edecek. Paris’te genişliyoruz! Bu da Sayın Cumur’un gayretleri ile oluyor.
Editör: TE Bilisim