‘Atatürk heykelinin bakım zamanı geldi. Atatürk’ün ayak boyuna doğru heykelde yırtılmalar var. Bir an önce bakıma alınsın ve elden geçirilerek boyansın ve yenilensin. Başka Atatürk yok.’


Engin Mandıralı’dan Sağduyu Çağrısı

Engin Mandıralı. ANAP, DYP ve Demorat Partide aktif siyaset yapmış bir değer. Halen AK Parti; CHP, MHP ile İYİ partide dostları mevcut. Trabzon’da idi. TAKA Gazetesini ziyaret etti.

Önemli bir mesaj verdi: ‘Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Yarın kimin kiminle birlikte siyaset yapacağı belli değil. İnsanları ülkelerine zarar verecek beyanatlardan kaçınmaları gerekir. Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Samsun’da verilen fotoğraf, Binali Bey ile Ekrem İmamoğlu kardeşimizin yapacağı program. Bunlar güzel işler. Türkiye bir olmalı beraber olmalı ve üretip ihraç etmeli ve zenginliğini artırmalıdır. Kısır siyaset bizi yer bitirir’

Çoruh Aksa Torpilli Mi?


Dün sabah okurumuz Ahmet Altunay bey aradı. Çarşı mahallesi  Paşa hamam sokakta işyeri mevcut. Bir yıl önce Çoruh Elektrik A.Ş’yi uyarmışlar. Elektrik antikoronları bir iki metreye kadar düşmüş ve tehlike saçıyorlar, bunları onarın demişler. Ama ne gelen ne giden!. Soruyor, ‘Bu Çoruh elektrik devletten güçlü mü? Bunlar kimden torpilli?’

Bayraktar’dan Güneş’e Cami Maketi

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar’ın himayesinde, yardımsever vatandaşların duyarlılığı ile Pazarkapı’da inşa edilen Camii inşaatı bütün hızıyla ile devam ediyor. Yapıldığında görkemli bir cami olacak inşaat, ekonomik krize rağmen sekteye uğramadan devam ediyor.

Bayraktar’ın bir gözü de Trabzon’da.. Bazen sessiz sedasız geliyor. İnşaatı inceliyor. Gerekli öneriler ve uyarıları yapıyor. Şu sıralar Bayraktar camiinin güzel bir maketini Trabzonlu dostlarına hediye ediyor. Siyasetçilere, iş adamlarına, STK başkanlarını camii’nin maketini hediye eden Bayraktar böylelikle bir jest de yapıyor. Bayraktar, önceki gün de Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş’i Pazarkapı’da ki ofisinde ağırladı ve caminin bir maketini Bayraktar’a hediye etti. Güneş, Bayraktar’a hediyesi için teşekkür ederek, caminin bir an önce bitmesi temennisinde bulundu.

İşe Şehirler Arası Otobüsle Gitti

Trabzon merkezli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Kanberoğlu Turizmin sahibi Aydın Kanber, dün Söğütlü’deydi. Değirmendere Mahallesi’nde ki terminaldeki işyerine gitmek için de kendi firmasının otobüsüne bindi. O anıda sosyal medya hesabından paylaşarak, ‘İşimizin başındayız’ dedi. Kanber’in paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.


Kahya'ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Ardeşen Belediye CHP Meclis Üyeleri Süzan Önal, Fatma Özyurt ve CHP Ardeşen İlçe Kadın Kolları Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaretleri esnasında Sn. Başkan Kahya'dan isteklerini sepet içinde hazırladıkları kağıtla dolu sepetle sundular. Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya bu nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederek istek ve taleplerin bulunduğu el sepetini çalışma masasının yanına alarak Ardeşen ve Ardeşenli için gereken en güzel çalışmanın her daim yapılacağını ve takipçileri olacağını belirtti.

Aykaç Göreve Başladı

Gümüşhane’nin Torul ilçesine Kaymakam olarak görevlendirilen Onur Aykaç görevine başladı.

Yaklaşık 8 ay önce ilçeye görevlendirilen Kaymakam Hasan Hüseyin Alpaslan’ın yurtdışı görevi için ilçeden ayrılmasının ardından bakanlık tarafından bu kez Onur Aykaç görevlendirildi. Yaklaşık 2,5 yıl önce Torul ilçesi Kaymakamı iken kendi isteği terör örgütü mensuplarının makam odasına düzenledikleri saldırı ile şehit edilen Mardin’in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine atanan Hakan Kafkas’tan sonra ilçeye Kaymakam görevlendirmesi yapılıyor.

Karamehmetoğlu Ailesinin Acısı


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun amcasının oğlu, Çayeli'nde faaliyette bulunan Lazlakar Otel'in Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Mehmet Ali Karamehmetoğlu (62), Çiftekavak mahallesindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Karamehmetoğlu dün son yolculuğuna uğurlandı.

Sarıfakıoğulları Şehit Ailelerinin Yanında

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları Çamoluk’ta şehit ailelerini ziyaret etti.

Vali Sarıfakıoğulları beraberindekii İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Yakın ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Kaymakam Efecan Şahin ve Belediye Başkanı Fatih Düz ile birlikte Şehit ailelerini ziyaret ederek, hatırlarını sordu.
 
Editör: TE Bilisim