AKSA’ya Mesaj

Trabzon Aksa arıza ekibini güçlendirdi. Artık elektrik kesintileri sık yaşanmıyor. Bunu fındık sezonunda göndük. Aksa’nın kent içinde bazı yerlere dokunması gerekiyor. Bahçecik mahallesinde Basın sokak lambaları yanmıyor. Sadece TOKİ konutlarının başında BİM’in karşısında bir lamba 200 metre ötede başka bir Lamba arada iki sokak lambası daha yakılırsa sokak köpekleri vatandaşı ısırmamış olur. İlgililerin dikkatine.

Trabzon'da Acil Alarmı

Trabzon merkezde 300 binin üzerinde nüfus barındırıyor. Ulaşım, alt yapı ve özellikle sağlık hizmetlerinde özel gün ve bayramlarda vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Şehre yön verenlerin ve özellikle sorumluluk koltuklarında oturanların bu mağduriyeti yaşatmaya hakları yok diye düşünüyoruz. Son sancılı konumuz merkezde hastane acillerinin yetersiz kalışı. Numune acili hizmet vermeyince Fatih acilinde vatandaş 1-2 saat arayla muayene olabiliyor. Kabul edilir bir durum olmayan bu hususta insanımızın çağrısının duyulmasını istiyoruz.

Restaurant Sektörü Tatmin Edici Mi?

Bölgemizde özellikle Trabzon'da lokantacılık sektörü çok gelişti. Marka lezzetlerimiz var. Köfte, balık, yöresel tatlar vb. Yalnız güney bölgelerinden gelen turistler Trabzon'da aradıkları tatları bulamadıklarını söylüyorlar. Bunda haksız da sayılmazlar. Trabzon turist kenti olduğu kadar aynı zamanda bir öğrenci kenti de. Bölgemizde farklı lezzetlerin rantaurant zincirine eklenmesi hem esnaf kazancı hem de kente gelenlerin memnuniyeti için farkındalık oluşturacaktır. Girişimcilere yatırım noktasında bu hususu atlamamalarını tavsiye ederiz.

Turistlerle Tarzan Dili Anlaşması!

Trabzon turizmde yükselen bir ilimiz. Heryıl 3 milyon turist oldukça hatırı sayılı bir rakam. Üstelik her yıl ve sezon sayı artıyor. Trabzon buna karşı AR-GE çalışmasını yapabiliyor mu? Evet kentin kendine özel çok ciddi sorunları var öyle ama turizm bize göre en öncelikli mesele. Uzun zamandır Trabzon'da turist danışma merkezinden söz ediyoruz. Turistler Şehir merkezinde turistik mekanlarda ellerinde broşürlerle yerli gördükleri insanlardan medet bekliyorlar ama ne mümkün! Vatandaşlarls turistler Tarzan diliyle anlaşıyorlar dersek yanlış olmaz. O da anlaşma olabiliyorsa. Trabzon'da turizm danışma merkezi olacaksa bunu sadece turiste değil yerli halka da çok iyi anlatıp turistleri doğru yönlendirelim.

Kaya'nın Hesapları Trabzon'da Çıktı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Zaman gazetesi eski sahibi Alaaddin Kaya'nın ifadesinde ilginç bir detay dikkat çekiyor. Banka hesapları ile ilgilj konuşan Kaya Trabzon"a gönderme yapıyor. Kaya'nın o konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: "Aile fertlerinin müşterek banka hesapları bulunmaktadır. Bu hesaplarda benim kira gelirim olmamasına rağmen ismimin bulunması sıkıştığım zaman para çekebilme imkanı vermesi, jest amaçlıdır. MASAK raporundaki para hareketleri sadece ortaklığım bulunan HES Enerji aile ortaklığı bulunan Trabzon’da gerçekleşen bu hisselerimin satışı hariç diğerleri bana ait değildi."
 
Editör: TE Bilisim