YÖK Yönetim Kurulu Ankara’ya davet ettiği rektörleri 20’şer kişilik gruplar halinde dinledi ve dinledikten sonra da çıkardığı zarfları teker teker rektörlere dağıttı. Bu zafların içinde ise Üniversitedeki FETÖ mensubu ve sempatizanı  öğretim görevlisi isimler varmış. Ancak Avrasya üniversitesine sadece bir öğrenci ile ilgili isim bildirilmiş. Avrasya üniversitesinin kadrosunda  Darbeci ve Fethullahçı isim çıkmamış. Bu başarı elbette ki Mütevelli heyeti Başkanı Ömer Yıldıız ve ekibinin başarısı. Yıldız, Maçka belediye başkanlığından beri İmam hatip liselerini desteklemiş ve cemaatlere ise sürekli olarak mesafeli durmuştu.

Hekimoğlu-Çakıroğlu

Trabzonspor başkan adaylarından Celil Hekimoğlu çok ama çok üzgün. İstanbul’a yakın dostu Sebahattin Çakıroğlu’nun cenaze merasimine Engin Kara ile birlikte gitmiş ve dönmüştü. Ancak bir gün sonra bu feci deniz kazası oldu. Bir can dostunu bir de kardeşini kayeden Celil Hekimoğlu’na ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz.

Sağıroğlu Ve Ekibi 

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Sheraton otelin alt yapı çalışmalarının tamamlandığı, inşaatına yakında başlanacağını söyleyen Sağıroğlu, Kaşüstü Dalgıç projesinin de en kısa sürede hayata geçmesi ile ilçenin daha da rahatlayacağını aktardı. Sağıroğlu ilçede ekip çalışması ile başarılı oluyor. Ekibinin önemli isimlerinden birisinin de Cevdet Binay olduğunu belirtelim.

TTSO Hareketlenecek

Trabzon Ticret ve Sanayi Odası seçimleri gelecek yıl Mart ayında yapılacak. Seçimlerle ilgili olarak mevcut yönetim içinden Başkanlık için hazırlanan isimler vardır elbet. Ancak dışarda da hareketlilik sürüyor. Hülya Ulusoy, Ekrem Çapkınoğlu ve Ahmet Sarı gibi isimlerin her an harekete geçebileceği konuşuluyor. Fakat 15 Temmuz sonrasında çok şeyin yeniden dizayn edileceğinin bilgisini de verelim.

Çamoğlu İçin Mevlid

Trabzon basınının duayen ismi merhum Salih Çamoğlu için ölümünün 7.gününde bu akşam Kaşüstü’ndeki mahalle camiinde mevlid okutulacak. Oğlu Yakup Çamoğlu mevlide tüm arkadaşlarını davet etti.

Emanete Fındık Bırakmayın 

Vakfıkebir Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Çakar, fındık üreticilere emanete bırakmayın uyarısında bulundu.  Fiskobirlik Başkanı Çakar yaptığı yazılı açıklamasında: “2016 fındık sezonunun tüm ortaklarımıza ve üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 

Türkiye’nin demokrasi sınavı verdiği bir dönemde fındık üreticisinin hasat hazırlığında olduğu şu dönemde, Millet olarak büyük bir demokrasi sınavı vermekteyiz. Ülkemizi bölme ve milli iradeyi yok etmek isteyenlerle karşı karşıyayız. Ama buna vatanını, milletini seven ve sahip çıkan üreticiler olarak müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha belirtir, bu toprakların bekçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi. 

Hiç kimse üreticinin ürünü üzerinden hesap-kitap yapmaya kalkışmasın diyen Başkan Çakar açıklamasına şöyle devam etti: “Acil ihtiyacı olan ihtiyacı kadar ürün satarak işini görsün. Ama ihtiyacı olmayan üreticilerimiz kafasındaki fiyat oluşana kadar ürününü satmasın ve emanete de bırakmasın. Fiskobirlik olarak bizler bütün üreticilerimizin yanındayız” dedi. 

 
Editör: TE Bilisim