Belde ve ilçe kongrelerinin ardından il kongreleri ile devam edecek süreç Büyük Kurultay ile sonlanacak. Trabzon’un ilçelerinde de hareketlilik baş göstermeye başladı. AK Parti’de uzun yıllar yöneticilik yapan Ortahisar Medya ve Tanıtım Başkanlık görevinde de bulunan eğitimci Yasin Aydın’a da aday ol baskısı yapılıyor. Tabandan gelen baskıya rağmen Yasin Aydın şimdilik sessizliğini koruyor.
 


Aşkla Çalışan Yorulmaz


 
Selahattin Çebi, makine mühendisidir. AK Parti’nin kuruluşunda herkes, ‘Acaba’ derken 27 yaşında kolları sıvadı ve kurucu gençlik kolları başkanlığı görevini üstlendi. İyi de çalıştı. Partiyi seçimde hazırlamasında emeği büyüktür. Sonrasında il yönetim kurulu üyeliği ve Ortahisar Belediye Başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Ahmet Metin Genç’le de uyumlu çalışır. Şimdi de Ortahisar’ın Fen İşlerinden sorumlu başkan yardımcısı. Çebi, bütün işlerini aşkla yaptığı için asla yorulmuyor. Gece gündüz sahalarda ve işinin başında.
 
Trabzon’u En İyi Şekilde Temsil Ediyorlar


 

Trabzonlu iki can kardeş, iki iş ortağı. Yusuf Haldızoğlu ile Recep Arslan. AK Parti gençlik kollarında da uzun yıllar hizmet ettiler. Kurdukları Arhal İnşaat şirketi ile Trabzon’un yurt içinde ve yurt dışında çok iyi temsil ediyorlar. Güzel projelere imza atıyorlar. Emekleri ile işsizliğin had safhada olduğu şu sırada istihdama da büyük katkıları var. Bu gençleri tebrik etmek lazım.
 
Trabzon’u Seviyorum Burada Yaşayacağım


 
TTSO Meclis Üyesi Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, Trabzon hasırı başta olmak üzere altın üzerine Trabzon’a katkı sunmaya devam ediyor. Çok sevdiği Trabzon’un ekonomisine değer katmak, vergisini sevdiği şehre vermek, kentinin insanlarına istihdam sağlamak için işlerini büyük şehre taşımayan Kara, siyasetle de yakından ilgileniyor. Kara ile dün ayak üstü sohbetimiz oldu. Trabzon’u çok sevdiğini ifade eden Kara, “Kentimi seviyorum. İşlerimi her zaman burada yapacağım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeri bende çok özeldir. Onun partisinde siyaset yapma onuruna layık olduğum için çok mutluyum. Cumhurbaşkanımızın bir neferi olarak her an siyasetin içindeyim” dedi.
 
Gözün Aydın Trabzon


AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ilan edilmiştir. İlçemiz, ilimiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyan karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Şehrimiz için çok önemli ve tarihi bir yatırımdır. Trabzon’a büyük değer katacaktır. Bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacaktır. 7 bin kişiye istihdam alanı oluşturacak Yatırım Adası’nın projesi 17 Eylül’de ihaleye çıkacaktır. Yaklaşık 4 Milyar TL maliyet öngörülen projenin 277 hektarlık alanda yapılacaktır. Şehrimize bu büyük müjde ile gelen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bey’e, Bakanlarımız Sn. Mustafa Varank Bey’e, Sn. Süleyman Soylu Bey’e, Sn. Berat Albayrak Bey’e, Sn. Mehmet Cahit Turhan Bey’e, emek ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.Ülkemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”
 
Eren Bülbül Unutulmadı


 
İki yıl önce Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül'ün ismi, anavatana tehlikeli yolculuğunda Naim Süleymanoğlu'na eşlik eden filo komutanının ismi olarak geçiyor. Ünlü piyanist Fazıl Say'ın bestelediği "İnsan İnsan" şarkısı da bu etkileyici anlara eşlik ediyor. "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu"nun 25 Ekim'de vizyona girmesi planlanıyor.
 
ÖRS'ten Emine Bulut Açıklaması


 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, kızının yanında boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen  Emine Bulut cinayeti ardından sert bir açıklama yaptı.  Kadın ve çocuk cinayetlerine karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Örs, "Kırıkkale'de bir annenin, evladının gözleri önünde öldürüldüğü vahşi bir cinayet ile derinden sarsıldık. Çok acı bir durum. Emine Bulut'un ve kızının feryadı şimdiye kadar öldürülen ve öldürülme tehdidi ile yaşayan bütün kadınların, çocukların ve insanlığın sesi olmuş durumda. Artık bu sese duyarsız kalmamalıyız." dedi.  Artan kadın cinayetlerinin önüne geçmek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getiren Dr. Hüseyin Örs," Cinayetlerin önüne geçmek için sıfır tolerans ile gerekli düzenlemeler yapılmalı ve  ağır cezalar uygulanmalıdır. Bir annenin çaresizliği, evladının yaşadığı bu acı ve korkunun izahı ve telafisi yoktur. Konu ile ilgili bizlerde gerekli çalışmaları yapacak, parti  ayrımı olmaksızın yapılan ya da yapılacak olan çalışmalara da koşulsuz destek vereceğiz. Kadın ve çocuk cinayetlerini dur demek, yalnızca bir siyasi duruş değil, toplumsal bir olgudur."  dedi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs ayrıca sosyal medya hesaplarından " "Ben ölmek istemiyorum" derken, yanında bulunan 10 yaşındaki kızı, "Anne lütfen ölme" diyerek ağladı, ağladık... Bu tür  vahşetlere karşı sessiz kalmamalıyız! Kadın ve Çocuk cinayetlerinin son bulmasını, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz." şeklinde paylaşım yaptı.
 
Yazıcı’ların Acı Günü

Rize’den uydu yayını yapan ÇAY TV’nin Reklam Müdürü Mustafa Yücel Yazıcı’nın babası, iş adamı Hakan Demir’in kayınpederi Musa Yusuf Yazıcı (71), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yazıcı, son bir yıldır hastalığına bağlı olarak tedavi görüyor ve son 1 aydır da Rize Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyordu. Yazıcı’nın cenazesi dün Öğle Namazını müteakip Rize Sahil Camiinde kılındıktan sonra Fındıklı ilçesi Çınarlı Köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.
 
 
Editör: TE Bilisim