Raporunu da Radyolog Dr. U. B. yazıyor. Ayağından sıkıntı olan Yusuf tahlillerini alıyor ve Dr. M.G’ye götürüyor. Bayan doktor tahlilleri alıyor ve Yusuf Aynacı’nın yüzüne bakıyor: ‘Burada yazanlar senin ayağınla ilgili değil, kadın hastalıkları ve üreme ile ilgili’ diyor. Aynacı da şaşkınlık yaşayarak utanıp odadan çıkıyor. Sonrası mı? Dilekçe ile sağlık il müdürlüğüne müracaat ediyor. Sonucunu bekliyoruz.
 
Yeter Artık Yeter
 
Trabzon kültürünü tanıtma derneği başkanlığından yapılan açıklamada Trabzonspor’un haklarının gasp edildiğini vurgulandı: ‘Trabzonsporumuzun  aldığı sonuçlar bir spor müsabakası sonucu değildir. Bir  takımın bu kadar  hakkı gasbedilmez bu kadar üstüne gidilmez. Bu olaylar  yıllardırAnadolu’nun mücadeleci ve başeğmeyen bir takımı olan TRABZONSPOR’a yapılmaktadır. İlk değildir. Yeni değildir.  Şikeler, rantlar haksızlıklar Türk Futbolunun onuruna yakışmadığı gibi  Trabzon şehrinin tümünün psikolojisini de bozmaktadır. 70 yaşındaki sevimli ninelerimizin fedakar taraftarımızın ve Futbolcularımızın emeği  çalınmaktadır. Hakem kıyafeti giymiş birileri Trabzonumuzun kaderi bu kadar oynayamaz. Bu yapılanlar sıradan bir hakem hatası değildir. Masum olaylar değildir.  Ne zaman Trabzonspor zirveye oynasa aynı senaryolar oynanmaktadır.  Hakemlere, Federasyona ve yıllardır bu haksızlıkları seyreden bürokratlara Kırmızı kart çıkarıyorum.
 
Trabzonsporumuzun başarılı olması,  Avrupada maç yapması  ülkemize seyirci gelmesi zor durumdaki esnafımızın  iş yapması Ülkemizin ve Trabzonumuzun kültürünün tanınması açısındanda büyük önem arz etmektedir. Trabzonumuz ekonomik olarak ileri gidememektedir. Tütünü , fındığı, kivisi, hayvancılığı ve üretimi para etmemektedir.  Trabzonumuz  geri kalmış şehirler seviyesine indirilmeye çalışılmaktadır. Trabzonumuz Tarih, Turizm ve spor olarak diğer iller ile yarışsa da Kültür olarak horonu, Kemencesi, Akçaabat köftesi, Vakfıkebir ekmeği, Tonya tereyağı, Sürmene bıçağı, Şalpazarı yöresel kıyafeti, keşanı, Fındığı, Hamsisi , Trabzon hurması, Likarpası, Çayı, Tütünü , z.Bu şehir bunları  hak etmiyor. Yetkilileri bu haksızlıklara  dur  demeye davet ediyorum. Metin Kurt.’
 
Güngör Operasyon Geçirdi
 
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Eski İl Başkanı Turgay Güngör ameliyat geçirdi. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden operasyon geçiren Güngör Op.Dr. Ayhan Çağılcı’ya teşekkür etti. Güngör, “Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bugün itibariyle taburcu edildim. Ameliyatım, değerli hekim Op.Dr. Ayhan Çağılcı ve ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. Beş gün kaldığım hastanede ameliyat süreci ve sonrasında, her türlü desteği ve şefkatı esirgemeyen başta Op. Dr. Ayhan Çağılcı’ya, Genel Cerrahi servisindeki tüm hemşire ve sağlık görevlilerine teşekkürler. Hastanede olduğum sürece gerek ziyaretime gelen, gerekse telefonla arayan tüm dost, akraba ve arkadaşlarıma da ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi. Bizde Güngör’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
 “Ak kadınlar seçime hazır”
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu mahalle başkanları toplantısına katıldı. Ayvazoğlu seçime hazırız mesajı vererek, “  Araklı Kadın Kollarımız tarafından organize edilen Mahalle Başkanları Toplantısı'nda bir araya geldik. AK Kadınların her an seçime hazır olduklarını bilmekle birlikte, başarı çıtasını daha yükseklere çıkarabilmek için neler yapılabileceğini istişare ettik. Yine müşahede ettik ki Araklı seçime hazır. Bir Araklı gelini olarak bu güzel karşılama ve misafirperlik için ayrıca teşekkür etmem gerek” dedi.
TTB Toplantı Düzenleyecek
 
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, geleneksel hale getirmek istedikleri "12x12 Karadeniz Toplantıları"nın birincisinin 26 Ocak'ta düzenleneceğini bildirdi. Ergan, yaptığı yazılı açıklamada, düzenleyecekleri toplantılar sayesinde tarım, ticaret ve turizm konularının sadece Trabzon değil, Karadeniz ve ülke bazında ele alınacağını belirtti. Yıl boyunca gerçekleştirilecek toplantılarda Türk ekonomisini ilgilendiren konuların yanı sıra önerilen çözüm yollarının da ele alınacağına işaret eden Ergan, şunları kaydetti: "İlk Karadeniz Toplantısının 26 Ocak Cumartesi günü Fındık İçin Sağlık-Sağlık İçin Fındık sloganı ile Fındıkta Verim ve Kalite İçin Hastalık ve Zararlılarla Mücadele konusunda saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Karadeniz Toplantılarında, fındık ve çay ile ilgili konuların yanı sıra ticaret ve turizm ele alınacak. Hayvancılık, süt ve mamulleri, organik tarım, sanayileşme, Tonya tereyağı, Vakfıkebir ekmeği, balıkçılık sektörü üzerinde durulacaktır. Hedefimiz sektörle ilgili tüm kesimlerin katılımını sağlamak ve çözüm odaklı çalışmaktır." Ergan, düzenlenecek ilk toplantıda özellikle Türk fındığı için büyük tehlike arz eden kahverengi fındık kokarcası üzerinde durulacağını kaydetti.
 
TCG Fatih Trabzon’da
 
Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında TCG FATİH (F245) Gemisi  Trabzon’a gelecek. Trabzon Valiliği’nden yapılana açıklamada geminin 22-23 Ocak 2019 tarihleri arasında Trabzon Limanında halkın ziyaretine açılacağı ifade edildi.
 
Teknoloji Buluşmaları Trabzon’da Gerçekleşiyor
 
Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde EticaretSEM ve Eticaret Merkezi AŞ tarafından düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, 23 Ocak’ta Trabzon’da gerçekleştirilecek. “KOBİ’ler için Dijital Dönüşüm, E-Ticaret ve E-İhracat” başlığıyla, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikte, açılış konuşmalarının ardından “Başarılı KOBİ Örnekleri”, “Fintech’ler KOBİ’lerde Dijital Dönüşümü Neresinde?”, “Dijital Skor Ölçümü”, “E-Ticaret Pazarı” başlıklı panellerde alanında uzman birçok kişi katılımcılara bilgiler verecek.
 
 “Neden MHP, Neden Cumhur İttifakı”

 
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım, “1946’dan beri, Amerika’nın bir eyaleti gibi olan Türkiye, o günün kötü şartlarını da göz önüne alırsak, itiraz edememiş, kötü gidişata ve parçalanma sürecine dur diyememiştir, bu günlere geldiğimizde, Siyonistlerin bir türlü liderini halledemedikleri, devamlı çeşitli operasyonlara maruz bıraktıkları MHP yok edilememiş aksine lideri sayesinde, meclisteki sayısal üstünlüğü hiçte önemli olmadan, özgül ağırlığı çok güçlü bir hal almıştır, işte kudret buradadır, insana bağlı siyaseti ve toplumu arkasına düşürebilme kabiliyeti çok yüksek olan bugünkü iktidarı, bu kudret ve kararlı güçle birleştirdiğinizde, bu günkü yapılan doğru işlerle karşılaşırsınız, TÜRKİYE bu itirazları yapabildiğinden dolayıdır ki, 15 temmuz yaşanmıştır, Türkiye birilerine göre yoldan çıkmış yaramaz çocuktur, Cumhur ittifakına desteğimiz sonuna kadar sürecek, başka türlü krizlere rağmen MHP’nin de hükümetinde kararlı duruşuyla hepsi aşılacaktır, çünkü dünyada kalıcı hiç bir kriz yoktur.
 
Olaylara siyasetçi değil de, Genel Başkanımız gibi, vatan ve millet gözüyle baktığınızda sadece bunları görürsünüz. Birilerine ümit bağlamak isteyip, bu topraklarda özgürce yaşamak isteyen herkesin, 3 hilâli ayağa kaldırmak ve daha da yukarıya taşımak gibi sorumlulukları vardır.50 yıllık kutsal ve bu coğrafyada var olabilme mücadelesini, anlayıp yada anlamadan, kötüleyen, sulandıran, aşağılayan kim varsa sadece MHP nin değil, bu vatanın en büyük düşmanıdır. MHP hayatta yalpalamayanların, korkuyu tanımayanların ebedi yuvasıdır. onun için siyasilerin sözlerine değil, Devlet Beyin gözlerine bakacaksınız, çıkış ordadır” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim