Gayretli’nin Acı Günü
 
Gazetemizin eski Spor Müdürlerinden Burak Gayretli’nin anneannesi Zehra Uzun (88) vefat etti. Merhumenin cenazesi bugün öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii’inde kılınacak cenaze namazının ardından Gürbulak Köyü’ndeki aile kabristanlığına defnedilecek.
 
TAKA Gazetesi olarak Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır dileriz.
 
İmamoğlu’na Yeni Görev
 
Uzun zamandır Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Dış Ticaret Bölüm Başkanı olarak görev yapan İlyas Kays İmamoğlu yeni göreve atandı. Kısa bir süre önce Bayburt Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna kurucu müdür yardımcısı olarak atanan İMAMOĞLU, Bayburt Üniversitesi Uygulama Oteli’ne Müdür Yardımcısı olarak atandı.  Bölgesel kalkınma ve dış ticaret alanında, ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelerde sunulmuş ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda akademik çalışması olan bölgesel kalkınma ve girişimcilik projeleri alanında da hizmetler yaptı.
 
 “Kendimiz olduk”
 
MHP İl Başkanı Nihat Birinci önemli açıklamalarda bulundu. Birinci yaptığı açıklamada; “Tarihimize baktığımız zaman, kendi doğrularımızla hareket ettiğimiz dönemlerde, hep baş olduk, milletimize yeni ufuklar açtık, devasa impartorluklar kurduk, Dünyaya nizam verdik, Dünya tarihinin oluşmasına önderlik ettik. Büyük Şelçuklu Devletini kendimiz olarak kurduk, Malazgirtte kendimizdik, Osmanlı Devletini kendimiz kurduk, İstanbul’u feth ederken de kendimizdik, ne zaman kendimiz olmaktan uzaklaştık devasa bir imparatorluk kaybettik. Kurtuluş savaşını kendimiz olarak verdik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de kendimiz kurduk, bu kendimiz olma hali 1946 yılına kadar devam etti, ardından getirdik 1952 yılında ülkemizi, NATO'nun kucağına attık ve kendimiz olmaktan vazgeçtik.
 
O gün bu gündür bu coğrafyada iki yakamızın bir araya gelememesi bu yapılan VAHİM hata'dan kaynaklanmaktadır. Dönem dönem bu sürece itiraz eden siyasi liderler olmuşsa da, kimileri idam sehpalarına gönderilmiş, biri altı sefer gelmiş yedi sefer gitmiş, biri koşu bandının üzerinde gitmiş, rahmetli Başbuğumuz ise bir düğün yemeğinden sonra şaibeli bir şekilde ebediyete intikal etmiştir. Muhsin Bey ise helikopter suikastı sonucu öldürülmüştür. NATO'nun patronu olan ABD özellikle soğuk savaş döneminden sonra düğmeye basarak Orta Doğu Ve Anadolu coğrafyasındaki geçmişten kalma tarihsel hesaplarını görmek için üzerimize çullanmıştır. Ya teslim olup yok olacaktık, ya da itiraz edip, bedeli ne olursa olsun ödeyip coğrafyamızda ilelebet biz olarak varlığımızı devam ettirecektik.
 
Türk milleti 1946 dan beri ilk defa inisiyatifi 15 Temmuz 2016 gecesi ele almış ve Dünya'ya şunları söylemiştir. Bütün dayatmalarınızı reddediyorum, bedeli ne olursa olsun ben artık aslıma dönüyor, kendim oluyor, doğrularımı hayata geçiriyorum.İşte o gün bu gündür verilen mücadele bu amaca dönüktür. Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeliyi hala anlamayanlar varsa birazda bu açıdan bakarlarsa kafalarında soru işareti kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Başvurular İçin Son Hafta
 
Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Asıf Yoldaş Yüksek Lisans ve doktora eğitiminin önemine vurgu yaptığı bir yazı kaleme aldı. Yoldaş, yazısında yüksek lisans ve doktora eğitimini düşünen bireylerin merak ettiği, sormak istediği sorulara yanıt vererek Avrasya Üniversitesinde Bahar Dönemi için başvuruların hafta sonunda son bulacağına dikkat çekti.
 
Terzioğlu’ndan Seçime Hazırız Mesajı
 
AK Parti Of ilçe Başkanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Mehmet Hakan Terzioğlu yaptığı açıklamada; “Bugün itibari ile 68 Mahallede Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Mahalle Başkanları ve Yönetimleri, 123 Sandıkta Görevli dağılımları tamamlanmış olup, Of İlçe Teşkilatı yarın seçim olacakmış seçime hazırdır. Bilginize arz olunur” dedi.
 
Beşikdüzü’nü Yasa Boğdu
 
Beşikdüzü İlçesi Yeşilköy Mahallesinin sevilen simalarından Eren Güdü geçirdiği kalp krizi sonucunda 34 yaşında hayatını kaybetti.  Edinilen bilgilere göre bugün sabah saatlerinde Şalpazarı İlçesi'ndeki iş yerinde aniden fenalaşan Eren Güdü, 112 Acil Ambulansı ile kaldırıldığı Şalpazarı Devlet Hastanesinde yaşamam veda etti. Eren Güdü, evli ve bir çocuk babasıydı.
 
Editör: TE Bilisim