İş adamı Sefa Ağırman, TAKA Gazetesi’nin  Genel Müdürü Zihni Ağırman ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf  Turgut’la ikram sofrasında biraraya gelen Bahadır’ın masasında ağırlıklı olarak Trabzonspor konuşuldu.
 
Hani dostluk?
 

Trabzonspor Affetmezler grubunun Lideri Paşa Erbaş, Rizespor kulübünün bilet fiyatlarını 52 TL yapması eleştirdi. Maç öncesinde stadyumda kafes oluşturulduğunu0, taraftar gruplarının Fener ve Galatasaray taraftarları ile yemek masasında Trabzonspor’u taraftarını küçük düşürücü ifadeler kullandığını söyleyerek, ‘Bu neyin dostluğu. Rizespor’un küme düşmesini istemedik ama bu futbol. Bunlar oluyor. Rizespor taraftarının sağduyulu olmasını bekliyoruz’ dedi.
 
Galatasaray’ı Kutladı
 

Her yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Galatasaray kulübünün şampiyonluk iftarına katıldı ve Başkan Mustafa Cengiz ile birlikte Abdurrahim Albayrak’ı tebrik etti kutladı.
 
Gedikli’ye Ziyaret
 

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İlçe Başkanı Murat Gedikli  ve Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aydın Gedikli’yi  makamından ziyaret ederek istişarelerde bulundular.
 
” E-Belediye” Uygulamasına Geçti
 
Çaykara Belediyesi’nde Kentsel Otomasyon Sistemi hizmete girdi. Akıllı Kent projesinin bir parçası olan “ebelediye” uygulaması birçok belediyecilik hizmetine ulaşmak bir tuşa dokunmak kadar kolay hale geldi. Bu sistemle vatandaşlar evlerinden veya ofisinden çıkmadan, dilediği saatte Çaykara Belediyesinin İnternet adresine girerek birçok hizmete buradan ulaşabilecek.

Ana sayfada e-belediye uygulamasına tıklandığında e- belediye işlemleri çıkıyor. Birçok  bilgiye de erişebilme imkanı sunan “e-belediye” uygulaması ile borç ödeme, bireysel ve kurumsal başvuru, rayiç değerleri, çevre temizlik vergisi tarifi, bina inşaat maliyet bedeli, bina aşınma oranı, borç listesi, tahsilat listesi, gibi konuları sorgulama imkanı sunuyor. Çaykara belediyesi e-belediye hizmeti ile birlikte vatandaşların dünyanın dört bir köşesinden belediyenin caykara.gov.tr adresine girerek ” e-belediye” uygulamasına tıklayarak  borç sorgulama, ödeme başta olmak üzere sunulan hizmetlerden yararlanabilecekler.
 
Çay Üreticileri Sevinecek
 
CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca çay üreticilerinin sorunlarına çözüm olacak kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Çay Kanunu’nda değişiklik öngören teklif, ÇAY-KUR’un belirlediği yaş çay alım fiyatını taban fiyatı olarak belirliyor ve özel sektörün taban fiyatın altında alım yapmasını engelliyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, çay üreticilerinin sesini TBMM’ye taşıdı. CHP Gülizar Biçer Karaca, ‘Çay üreticisi toplama zamanı gelen çayını topladığında satamıyor. Dolayısıyla özel sektöre satış yapmak zorunda kalıyor. Özel sektör ise devlet tarafından belirlenen fiyatı görmezden gelip, rastgele fiyat belirliyor. Çay üreticimiz, yaş çayını ucuza satmak zorunda kalıyor. Emeğinin karşılığını alamıyor. sektör, ÇAY-KUR’un belirlediği fiyatı kabullenecek ve bunun altında çay üreticimize fiyat veremeyecek. Taban fiyatın altında alım yapması durumunda da Bakanlık tarafından cezai yaptırıma tabii olacak’
 
2 Metrelik Kar Şaşkınlık Yarattı
 

Giresun’un Yağlıdere ilçesi topraklarındaki Geyikçi Yaylası’nda 2 metreyi aşkın karda verilen poz objektiflere böyle yansıdı. İnsan boyunu aşan ve erimeden üzerine her defasında bir başka kar yağan yaylalardan  gelen fotoğraf kareleri adeta içleri üşüttü. Yağlıdereli olan ve her yıl yaylaya çıkan vatandaşlardan Hidayet Bayram, “Yaylalarda kar bazen olur ki Ağustos ayında bile olabilir.Tarih bunu göstermiştir.Bu ise birazı eski birazı yeni olan bir kütlenin eseri.Yaylalarda da yaz geldi sayılır fakat erimeyen kar da yok değil. Karın olmadığı yaylalarda da karşı yaylalardan gelen soğuk günler yaşanıyor. Bu yüzden de bir çok evde sobalar yanıyor.”diye konuştu.
Editör: TE Bilisim