Rize ve Rizelilerin sorunları ile çok yakından ilgilenen Sayın Genel Başkana çay üreticisi ve çay sanayicilerinin sorunları konusunda bir brifing verdik. Genel hatları ile sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduk. Sohbet esnasında kendilerine ilimizin kıymetli sanayicilerinden bir takım hediyeleri takdim ettik. Özellikle çay kolonyası, kremi ve sabunu ile beyaz çay hakkında bilgiler aldılar. Ufuk Çay, Neşe Çay ve kozmetik ürünlerin üreticisi Evren Onay Bey’e selamlarının ilettiler.
 
Kendilerinin de iyi bir çay tiryakisi olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli; çay ülkemiz için kıymetli bir tarım ürünüdür, mutlaka gerekli özen gösterilerek eksikliklerin giderilmesinin lazım olduğunu ifade ettiğini aktaran Bülbül, Genel Başkanın Rize ye selamlarını ilettiğini sözlerine ekledi.
 
Ketenli Köyü Muhtarı Yahya Balcı’dan çalışmaları hakkında bilgi alan Bahçeli; muhtarlarımız bizi mutlaka en iyi şekilde temsil etmeli ve örnek davranışları ile topluma yön vermelidir, dedi.
Çocuklarla yakından ilgilenen Bahçeli, çocuklara şeker ve çikolata ikram etti.
 
Güler Görevden Alındı
 

Resmi Gazetede bugün yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararnameye göre Güler ile birlikte Ticaret Bakanlığı, Marmara Bölge Müdürü Mehmet Nurettin Tanın, İç Anadolu Bölge Müdürü Özcan Dönmez, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun 3 Sayılı cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince görevden alındığı kaydedildi Trabzon’da 5 Aralık 2017 tarihinden itibaren Bölge Müdürü olarak görev yapan Güler, Ticaret Bakanlığı teşkilatına 2001 yılında TDS Denetmen Yardımcısı olarak girdi.  Güler, 1979 yılı Manisa’nın Gördeş ilçesi doğumlu ve Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden mezun oldu.
 
Başkan Ekim Uyardı
 
Akçaabat Belediyesi, kurban kesen vatandaşlara yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu. Temiz bir Kurban Bayramı yaşanması için halkımızın kurban artıklarını gelişigüzel bırakmamaları konusunda uyarı yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptığı açıklamada uygun olmayan yerlerde açıkta bırakılan kurban artıklarının hem çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vereceği gibi hem de sağlık açısından zararlı olacağını belirtti.

Vatandaşlardan kurban artıkları hususunda daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Özellikle Kurban Bayramı'nda çevre temizliği konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımız kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesmesinler. Kesilen kurbanların atıkları çevreye veya çöp konteynırlarına atılmasın. Çöp konteynırlarına atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir. Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır.“ dedi.
 
Resim Çalıştayı Başlıyor
 
Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, 6. Uluslararası Resim Çalıştayı yurt içinden ve yurt dışından ilçemize gelecek olan 16 sanatçının katılımı ile 16-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yurt dışından Gürcistan, Hindistan, Finlandiya, İran, Romanya, Moldova olmak üzere yurdumuzun farklı bölgelerinden ve Trabzon'daki sanatçıları bir araya getirecek çalıştayda ressamlar, ilçemizde yaşayan sanatseverlere resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir ortamda görme imkanı sunacaklar. Çalıştay kapsamında tüm sanatçıların katılımı ile çocuklar için atölye çalışmaları yapılacak ve usta ressamlar canlı resim performanslarını sergileyecekler.  Uluslararası Resim Çalıştayı,  23 Ağustos 2019 Cuma günü Hamamçimeni Çarşısı Resim ve Fotoğraf Müzesinde, değerli sanatçıların yaratıcılıklarını sergileyecekleri sergi açılışı ile sona erecek.
 
Giresun Belediyesi Uygulamayı Hizmete Sundu
 
Giresun Belediyesi teknolojinin tüm imkanlarını vatandaşın hizmetine sunmaya devam ediyor. Giresun Belediyesi vatandaşların internet ortamında bir tıkla ulaşarak belediye ile ilgili kurumsal bilgiler, projeler, duyurular, haberler, fotoğraf albümü, ilanlar ve vergi borcu ödemelerine kadar tüm olanakları sunan belediye web sitesinin mobil veri uygulaması da hizmete girdi.
 
Hazırlanan mobil verinin en güzel fayda sağlayan bir yanı da uygulama üzerinde anında “çek gönder” seçeneğinin olması. Vatandaşlarımız şehrimizin hangi noktası olursa olsun, belediyemiz ile ilgili gördüğü sorunların fotoğrafını çekerek uygulama üzerinden belediyemize gönderebilecek. Sisteme düşen istek ve talepler değerlendirilmek üzere ilgili birimlere havale edilecek. Sonuçlanan istek ve talepler vatandaşlarımıza geri bildirilecek.
 
Aydın Rektör Yardımcısı Oldu
 

AK Parti Gümüşhane 23, 24, 25.Dönem Milletvekili Prof.Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör yardımcılığı görevine atandı. Yeni görevine başlayan Prof.Dr. Aydın, milletvekilliğinin sona ermesinin ardından AK Parti genel merkezinde siyasete, Bilinçli İlaç Kullanımı Derneği başta olmak üzere birçok dernekte de sivil toplumla ilişkilerine devam etmekteydi.
Editör: TE Bilisim