Trabzon ve Türkiye gündeminin konuşulduğu ziyarette Bakan Soylu, "Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevini başarıyla tamamlayarak emekliye ayrılan Orgeneral Salih Zeki Solak misafirimiz oldu. Kendisine bu ülke ve bu millet için gösterdiği gayret ve emekleri dolayısıyla teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
 
Çaykur İşçi Alacak
 
Trabzon Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Araklı Çay Fabrikas’ında geçici süreli istihdam edilmek üzere 11 engelli ve 8 eski hükümlü olmak toplamda 19 işçi alınacağı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, ilana başvuracak adayların 15 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında talebin yayınlandığı Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Sürmene Hizmet Merkezi’nden veya bulunduğu yere en yakın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’nden şahsen, ayrıca www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. İlgili talebe yapılacak başvurularda ÇAYKUR tarafından doğrudan kurayla belirleneceği 6 Eylül 2017 tarihinde saat 13:30’da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda noter huzurunda kura çekilişi yapılacağı ifade edildi.
 
7 Ayda 1 Milyon Turist
 
Doğası, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra sportif aktivite imkanlarıyla her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Trabzon, yılın 7 ayında turistlerin gözdesi oldu. Ziyaretçilerine deniz ve yayla turizmine yönelik de birçok alternatif sunan Trabzon, yerli turistlerin yanı sıra özellikle Körfez ülkeleri ve İran'dan gelenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Yöreye has kültürü, balık ve köfte ağırlıklı mutfağıyla turistlerin ilgisini çeken Trabzon, konaklama ve otel rezervasyonlarında da yüzde 100'e yakın doluluk yaşıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon'un bölgede önemli bir turizm destinasyonu olduğunu söyledi. Kentin turizm potansiyelini ilerleyen yıllarda daha da artırmak için şimdiden planlama ve çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ayvazoğlu, tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti. Ayvazoğlu, turizm sezonunun oldukça verimli geçtiğine dikkati çekerek, "Yılın 7 aylık dönemine baktığımızda, hava ve deniz hudut kapısı, işletme belgeli tesislerimizden aldığımız verilere dayanarak, gelen ziyaretçi sayımız yerli 775 bin 24, yabancı 174 bin 806'dır. Genel toplama baktığımızda ise 949 bin 830 kişi Trabzon'u ziyaret etmiş." dedi.
 
CHP Şov Peşinde

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Eren Bülbül’ün terör şehidi sayılması için verdiği yasa teklifini değerlendirdi. Köseoğlu, CHP’nin şov peşinde olduğunu belirterek, “Yasalar zaten açık. Kanunun kapsamından bihaber hukukçu CHP milletvekili prim yapma çabası içindedir. Böyle bir teklife gerek bile yok. Trabzon Valiliği sivil Şehidimiz Eren Bülbül'ün ailesinin 3713 Sayılı Kanun ile sağlanan desteklerden yararlanması için başvuru hazırlamıştır. CHP maalesef böyle bir hassas konudan dahi nemalanma peşindedir” dedi.

Durmuş Sesleri

Ak Parti il başkanlığına aday gösterilmesi yönünde kulislerde dolaşan siyasetçi mühendis Güler Kanca Durmuş. Deneyimli siyasetçi genel merkez kulislerinde adı sık sık geçmekte ve Ak Parti Trabzon il başkanlığı için değerlendirileceği yönünde ki siyasi kulisler Güler Kanca Durmuş'u aktif ve zorlu çalışmalar beklediğini habercisi. Trabzon İl Genel Meclisi başkan vekilliği de yapan Durmuş Ak Parti İl Başkanlığı adaylığı yönündeki çalışmalarında başarılar dileriz.

Ankara Desteği

Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, ve Belediye Meclis Üyesi Ekrem Reis Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştüler. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi görüşmeleri şu şekilde aktararak; ”Sayın Bakanımızla Araklı’daki gençlik ve sporla alakalı projeleri görüştük. İnşallah bu görüşmeler neticesinde ilçemizde bulunan stadı yeniden dizayn edeceğiz. Sayın Bakanımıza misafirperverliğinden ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Gürek’ten Şiir Kitabı
 
Şiir Sevdalısı Hakan Gürek'ten Türkiye Sevdamız, Trabzon Tutkumuz adlı şiir kitabını tanıtımı yapılacak. Türkiye ve Trabzon üzerine yazdığı şiirlerden oluşan şiirli saatler programını Ozan Garip Ayata tanıtacaktır.19 Ağustos Cumartesi 12.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek program Atapark Zağanos Vadisi Ortahisar Trabzon'da gerçekleştirilecek. Şair hakan Gürek, “Tüm Trabzonlu hemşerilerim ve şiir dostlarını bekliyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim