Bakan İçişlerine geçince de mesaisi arttı. Teröre yönelik başarılı olması için artık dua ediyor. Geçen bayramda Ahmet Uğur Zihni Bakanı kızdırmış(!) Zihni, ‘Sayın Bakanım yoğun olduğundan telefon açmadım. 

Bayramını tebrik eder Cenab-ı Allah’tan sağlık sıhhat dilerim’ mesajını göndermiş. Mesaj düşer düşmez Bakan Soylu aramış, ‘Ne oldu telefon açacak kadar zamanında mı yok!’ diye yakın dostuna bu göndermeyi yapmış ve ‘Trabzon’a geliyorum görüşelim’ demiş. Ahmet Uğur, Bakana destek olmak için elinden geleni yapıyor. Hüsamettin Cindoruk’un Genel Başkan olduğu seçimden sonra, Partide DP il Başkanı olarak basın toplantısı yaparak Soylu’yu savunan da oydu.

Yıldırımhan Sert Mesaj

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, darbe gecesi sela okudu diye saldırıya uğrayan imama bu saldırıyı yapanların serbest kalmasına şöyle tepki gösterdi: ‘’

İstanbul’da şortlu bir bayana saldıran geri zekalıyı herkes kınadı. Hepimiz tepki gösterdik. Toplumun haklı tepkisinin ötesine geçerek bazıları bu olay üzerinden muhafazakar kesime toptancı saldırı hevesine kapıldılar.Şimdi 15 Temmuz gecesi İzmir’de bir kadının ve kocasının,bir müezzine karşı alçakça vahşetine, vandallığına bu kesimler ne diyecek. Müezzini tartaklayan, caminin camlarını kıran bu darbe heveslisi bozuk ruhlular acaba hangi milletten, hangi dinden mahluklardır. Saladan, Ezandan rahatsız olan bu vandallara gerekli ceza verilmeli ve kamu vicdanı rahatlatılmalıdır.

Bekar’dan Veryansın

MHP Ortahisar ilçe eski Başkanı Burhan Bekar, İl Başkanına yönelik sert açıklamalarda bulundu. Bekar’ın mesajı şöyle: ‘’Orada kendini il başkanı sıfatını taşıyan diyor ki; "Ali Sağır MHP’yi temsil etmiyor" Ömrünün hiç bir dakikasını başka bir alanda geçirmemiş, ihtiyaç duyulduğunda tereddüt etmemiş, MHP’yi her platformda hakkıyla temsil etmiş birine söylenecek söz müdür bu, ne faydası vardır bunun davaya. Bu davanın mensupları ne hale geldi? Kimler ellerini oğu?turuyor. Ne karşılığı, ne elde etmedir? Şimdilik sözü noktalayalım.

Dayı’nın Özlemi!

Trabzon’un sevilen yüzelerinden CHP’li siyasetçi ve işadamı Ömer Dayı geçmişi yadederken özlemini dile getiriyor. Dayı’nın dikkate değer söylemleri var. Dayı şu açıklamayı yaptı: ‘’Doğduğum ve halen ikamet ettiğim mahallem Beşirli mahallesi eski ismi ile (Holamana) da yıllar öncesinde, yani köy zamanındaki yaşam ve koşulları bugünle mukayese edilmeyecek kadar farklı idi o zamanda bağ bahçelerde yetiştirilen ekinlerin tadı lezzeti bile çok farklı idi, bugün yediğimiz sebzelerde o tadı lezzeti bulamıyoruz, o dönemdeki saygı, sevgi, yardımlaşma, paylaşım, komşuluk ilişkilerine varıncaya kadar, hatta sohbet ortamları bile çok farklı idi, daha ki insanların birbirine yaptığı şakalar bile, bugün bunları özler, arar olduk. Bugün koşullarında insanların ekonomisi düne nazaran daha iyi olsa bile dünkü mutluluğun yaşandığını sanmıyorum.

Araklı TOKİ’de Müjdeli Haber

Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Araklı’ya TOKİ işbirliği ile yapılmakta olan Afet Konutlarını Belediye meclis üyelerinden Mustafa Akgün, Adem Halil ile birlikte inceledi. Konuyla ilgili olarak Başkan Çebi; ''Beş bloktan oluşan konutların bulunduğu alanda her biri 20 m boyunda 280 adet fore kazık imalatı yapılarak projenin en kısa sürede bitirileceği tespit edildi. Araklı’da afet mağduru insanlarımızın faydalanabileceği konutlarımızı TOKİ işbirliği ile ilçemize kazandırdık. Hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca ilçemize yapılan yatırımlarda parmağı olan başta İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya, Trabzon Milletvekillerimiz Muhammet Balta'ya, Ayşe Sula Köseoğlu'na, Adnan Günnar'a, Salih Çora'ya, TOKİ Başkanımız M. Ergün Turan'a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.
 
Editör: TE Bilisim