Bu isim Prof. Dr. Şeref Kalaycı’ydı. Kalaycı, görevden alınan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız’ın yerine göreve başladı. Cansız neden görevden alındı bilemiyoruz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Şeref Kalaycı’yı yakınen tanıdığı ve çalışmalarını takdir ettiği için bu göreve getirildiği belirtiliyor.
 
Birlikte Asker Ocağında
 
MÜSİAD Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Kalmışım İnşaat Genel Müdürü Muhammet Kalmışım vatani görevini yerine getiriyor.

Kalkışım, yıllardır ayrılmadığı kardeşi Yunus Emre ile birlikte Amasya'da aynı kışlada askerlik görevlerini yapıyorlar. Kalkışım, "Herkese nasip olmaz kardeşiyle aynı anda bu asil üniformayı giyebilmenin gururunu yaşayabilmek.Şükürler Olsun..." dedi. Kalkışım ve kardeşi Yunus Emre'ye hayırlı tezkereler diliyoruz. Allah sizleri ayırmasın.
 
MHP Ziyaretlerine Ara Vermiyor
 
MHP Akçaabat Belediye Meclisi gurubu üyeleri; Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu'nu, MHP Akçaabat eski İlçe Başkanı Ali Mollaosmanoğlu'nu MHP eski İlçe Başkanı Adnan Ertem'i, Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Berber'i ziyaret ettiler. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Kırali, Akçaabat Belediyesi Encümeni Osman Zeki Alşan, Akçaabat Belediyesi Meclis Katibi Melikşah Atasoy, Akçaabat Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Zübeyda Kazaz, Akçaabat Belediyesi Çevre Komisyonu Üyesi Murat İşçi'den oluşan MHP gurubu yaptıkları açıklamada şunları kaydetti;
 
" Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeleri olarak Cumhur ittifakı ruhuna uygun hareket ederek vatandaşların taleplerini iletmek, İlçenin tüm paydaşlarına ulaşmak, Belediyemizin çalışmalarına en yüksek katkıyı vermek adına seçim öncesi olduğu gibi seçimden sonrada sahada vatandaş ile beraberiz. Belediye kurum müdürlerini ve personelini ziyaret ederken bir yandan da Ülkücü Hareketin kanaat önderlerini ziyaret etmekte fikir alış-verişi yapmaktayız. Ziyaretlerimizde bize misafirperverliklerini gösteren tüm değerli insanlara teşekkür ediyoruz.”
 
Pilleri Topladılar Hediyeleri Aldılar
 
Giresun Belediyesi Katı Atık ve Çevre Birimi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneğinin ortaklaşa yürüttüğü pillerin çevreye zarar vermesini engellemek adına yapılan çalışmalar devam ediyor. Geri dönüşüm adına birçok ortak çalışma yürüten Giresun Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği, atık pil toplama kampanyası ile de çevrenin zarar görmesini engelliyor.

İlkokul ve Liseler arasında düzenlenen yarışmalarla öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor. Çevrenin zarar görmemesi adına yapılan çalışmalar kapsamında okulları gezen çevre birimi yetkilileri en çok atık pili toplayan okullara hediyeler verdi. En fazla atık pilin toplandığı okul olan Mimar Sinan Anadolu Lisesine masa tenisi seti, ikinci olan Abacıbükü İlkokulu’na spor seti, üçüncü olan Yeşilgiresun İlkokulu’na da satranç takımı ve masası hediye edildi. Geri dönüşüm adına çevre bilincinin geliştirilmesi adına atıl pilin yanı sıra başka çalışmalarında yapıldığı kaydedildi.

Santa Mercek Altında


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu beraberinde Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy ve yetkililer ile birlikte tarihi dokusu ile dikkat çeken Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan Santa Harabeleri'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Doğası ile dikkat çeken ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Santa Harabeleri ile ilgili Vali Ustaoğlu yetkililerden bilgi aldı.

40 Yıllık Dostluk
 
Trabzon Lisesi’nden 40 yıl önce mezun olan öğrenciler buluştu. Mezunlar Fevzi Hoca’da bir araya geldiler, sohbet etti, hasret giderdiler. Eski günleri yad eden mezunlar gelecek sene tekrar buluşma sözü verdiler.

Fevzi Çimşit, açıklamasında, “Tam 40 yıl önce Trabzon Lisesi 6 Fen H sınıfından mezun olan Arkadaşlarımı Sınıf Başkanı olarak Fevzi Hoca Akçaabat şubesinde bir araya getirip hasret giderdik. Her birine teşekkür ediyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim