Konferans a İçişleri bakanı Süleyman Soylu ve Enerji bakanı Berat Albayrak ı da davet edeceğini belirten Aktürk Karadeniz Teknik Üniversitesinde konusunda uzman öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katılacağını söyledi.  Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk Uyuşturucunun ülkemiz için çok büyük bir bela olduğunu ve terör örgütü PKK ile eş değerde zararlı olduğunu ifade ederek “Sayın bakanımız Süleyman Soylu uyuşturucu ile mücadelede ne kadar kararlı olduğunu yaptığı konuşmalar da ve icraatlarında tüm Türkiye ye gösteriyor.
 
Biz de uyuşturucu satıcısı ile terör örgütü mensubunun birbirinden farksız olduğunu düşünüyoruz. Okul önlerinde küçük çocuklara uyuşturucu satanlar bizim gözümüzde de dünyanın en aşağılık insanıdır. Biz muhtarlar olarak bu mücadele de en aktif şekilde olacağız. Biz de bakanımız gibi aynı kararlılık da uyuşturucu ile mücadele içindeyiz. Emniyet güçlerimizle el ele omuz omuzayız. Her konuda olduğu gibi uyuşturucu ile mücadele de de İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’nun yanında ve destekçiyiz” şeklinde konuştu.
 
Nice Yıllara Nevzat Başkan
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Trabzon matbaasının sahibi Nevzat Yılmaz camiamızın en çok sevilen isimlerinden birisidir. Önceki akşam kendisine Karayolları misafirhanesinde Cevat Ocak kardeşim bir yaş günü yaptı. Ardından da Trabzon Gazetciler Cemiyetinde kutlamalar devam etti. TGC Yönetim Kurulu üyesi Canan Kalaycı da bir demek çiçek ile Nevzat abinin yaş gününü kutladı ve ‘İyi ki doğdun’ dedi. Evet iyi ki doğdun Nevzat abi.
 
Safitürk’ün Adı Yaşayacak
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün seçilmeden önce seçim bildirgesinde eğitimde yenilik şart demiş, Okulların tamamen yenileneceği müjdesini vermişti. Başkan Üstün İlk Olarak  Sürmene Hasan Tahsin Kirali İlk ve Ortaokulu’ndan başladı. Başkan Üstün'ün girişimleri sonucu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tensipleri ile Hasan Tahsin Kirali İlk ve Orta Okulu yıkılarak yerine daha büyük, daha modern, daha sağlam, daha sağlıklı, daha büyük Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk İlk Okulu ve Orta Okulu Yapıldı. Yapımı kısa zamanda biten Okula Mardin Ferik İlçesinde PKK'lı Teröristlerce Makamına yerleştirilen Patlayıcıların Patlatılması ile Şehit Edilen Derik Kaymakamı Şehit Muhammet Fatih Safitürk'ün adı verildi.
 
 “Faciadan dönüldü”
 
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, uçak kazası nedeniyle tüm yolculara, mürettebata ve Trabzon halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.  Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Ankara-Trabzon seferini yapan ve Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başında manevra yaparken, pistten çıkarak yamaçta asılı kalan yolcu uçağı için açıklamada bulundu. Büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten Güzide Uzun, “Şükürler olsun can kaybı yaşanmadı. Yolcuların sağ salim kurtarılması en büyük sevincimiz oldu. Trabzon’umuz büyük bir facia atlattı. Uçakta bulunan yurttaşlarımıza, yakınlarına ve Trabzon halkına geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.  
 
Günay Köy Muhtarını Kaybetti
 
Trabzon’un tanınmış iş adamlarından Trabzonspor eski Genel Saymanlarından Emin Kahraman’ın ağabeyi Necip Kahraman (63) hayatını kaybetti.  Uzun süredir yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hastanede tedavi gören Necip Kahraman, dün yaşama gözlerini yumdu. Motif Kuyumculuk’un sahibi, Maçka Günay Köyü muhtarı olan Kahraman’ın cenazesi, yarın (Salı) öğle namazına mütakiben Çağlayan Günay Köyü camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenazeye gidecekler için yarın saat 11.00’da Maraş Caddesi Halk Bankası önünden araç kalkacaktır.
 
İsmailoğlu Yeniden Aday
 
27 Ocak 2018 Tarihinde yapılacak olan Sürmene Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçiminde mevcut Başkan Selahattin İSMAİLOĞLU yaptığı basın açıklamasında yeniden Aday olduğunu açıkladı. İsmailoğlu açıklamasında “2014 Mart ayından beri Sürmene Esnaf Odası Başkanlığını Yürütmekteyim. Başkanlığa Seçildiğimden beri Her şey Sürmene İçin Parolası ile Mücadelemi Sürdürdüm . Ve bugün gelinen nokta 2014 yılı Mart ayında olduğu gibi yani ilk günkü gibi aynı heyecan ve Aynı çalışmaya Tecrübemi de katarak devam etme isteğidir. Siz değerli Sürmene Esnafının da İzni olursa Yeni dönemde de Yeni ekiple beraber Bu hizmet yarışına Devam etmek istiyorum. Başkanlığa seçildiğim dönem kısada olsa İlçem için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve çalışıyorum” dedi.
 
Hizmete Açıldı
 
TS Club destek hattının hizmete girdiği açıklandı. Trabzonspor Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.  "Değerli Taraftarlarımız, TS Club İnternet Mağazacılığımızla ilgili alışveriş deneyiminizi en üst seviyelere çıkarmak ve sorun çözümü noktasında siz taraftarlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek amacı ile TS Club Destek Hattımız, 15 Ocak 2018 itibarıyla hizmete girmiştir. Artık 0 850 532 1967 numaralı destek hattımızı arayabilir, internet mağazası siparişleriniz hakkında bilgi alabilir, görüş ve önerilerinizi bizlere iletebilirsiniz. Destek Hattımız hafta içi Pazartesi – Cuma, 09.00 – 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.”
 
 “Genç kadro yok”
 
İyi Parti Arsin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kamil Gürsoy açıklamalarda bulundu. Gürsoy;  “Bakıyoruz genç dinamik kadrolar yok.  Bizler yeni bir siyasi partiyiz. Lakin deneyimli tecrübeli bir kadroya sahibiz. "Bir alternatif olsa"  olan cevabın soruları artık biz gençler tarafından sorulmayacak. Nitekim bir hareket başladı Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından. Bu hareket artık geçlerin siyasette aktif rol alacağı bir yol hareketidir.  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençlere Hitabe ederken ne demişti; "vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!” İyi Parti Arsin Gençlik Kolları Kapısı sana sonuna kadar açık” dedi.
Editör: TE Bilisim