Gürler’in Telefonu
 
Mutlu Gürler. Gümüşhane’nin evladı. Yüreğinde Gümüşhanespor ve  Trabzonspor sevdası bir başka. Muğla’dan aradı ve kendisi ile Gümüşhanespor’u konuştuk. Kurban Karagöz’ün Başkanlığa geldiğini söyleyerek, ‘Bayrağı devrettik yeni arkadaşlara başarılar diliyorum. Gümüşhanespor’un Karagöz ve Ziya hocamla birlikte başarılı olacağına inanıyorum’ dedi.
 
Teşekkürler Maçka
 
Maçka AK Parti İlçe Başkanı Sedat Kongur 24 Haziran seçimleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Maçkalılara teşekkür ettiğini söyledi.  Kongur  açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Milletvekilliği seçimlerinde partimize verdikleri destekten dolayı Maçkalı hemşehrilerimize teşekkür ederim” dedi.  2023 hedeflerine vurgu yapan Başkan Kongur birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurguladı.
 
Balta’ya Ziyaret
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yeniden TBMM Çevre komisyon Başkanlığı’na seçildi.  Arsin Belediye Başkanı Dr Erdem Şen de Balta’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.
 
Mektebim İle TESOB Arasında Protokol
 

Mektebim Okulları  ile Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında protokol imzalandı. Trabzon’da eğitimde fark oluşturan Mektebim Okulları ile TESOB arasında imzalanan protokol ile üyelere indirim sağlanacak. Mektebim Okulları Trabzon Kampüsü Müdürü Cihan Kırış yaptığı açıklamada; “Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESOB) Başkanı Metin Kara ile esnaf çocuklarına İndirim protokolü imzaladık. Çok değerli Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara'ya nazik ev sahipliğinden dolayı Mektebim Ailesi adına teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Kadın Girişimcilerden Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret
 
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Of TSO Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü de yer aldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı’nın TOBB camiasının içerisinden bir ismin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız ilk kabinesini açıkladı. Tarihi önemi bulunan bu kabinede içimizden biri olan Sayın Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanımız oldu. 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulu’nu 500 üye ile kurduğumuz günlerden, kurulumuzun başkan yardımcısının, yeni dönemin ilk Ticaret Bakanı olduğu günlere geldik. Sayın Pekcan’ın Ticaret Bakanı olarak atanması, Kurullarımızın sahip olduğu yüksek itibarın bir göstergesidir. Sayın Pekcan’ın bakanlığının, kadınların ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almasına çok önemli katkılar yapacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.  Türkiye’de kadın girişimci sayısını arttırmak ve mevcut kadın girişimcileri desteklemek için çalışan, en kapsayıcı ve etkili yapının, TOBB Kadın Girişimci Kurulu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2007’de biz bir tohum attık. 81 ilde 7 bin kadın girişimciyi organize ettik. Bu tohum artık tutmuştur. İçimizden çıkan birisi bugün Türkiye’nin ticaretini yönlendirmek üzere Bakanlık koltuğuna oturmuştur. Bu gurur hepimizin” ifadesini kullandı.  Hisarcıklıoğlu ve Kadın Girişimciler Kurulu  üyeleri daha sonra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a nezaket ziyaretinde bulundu.
 
FEMİN ART 9. Uluslararası Buluşması 20 Temmuz'da Başlıyor

Trabzonlu kadın sanatçıların kurduğu ve bugüne kadar 30 ülkede temsilcilik ve Türkiye’de 9 şehirde Dünya’da 3 ülkede şubeleri ile örgütlenmeyi başarmış “Femin & Art” Trabzon’da da başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Femin art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği kurucusu ve Genel Başkanı Şükran Yargın Üst, 20 - 27 Temmuz 2018 tarihinde bu yıl 9. Uluslararasi sanatçı buluşması Sanat Her Yerde ile 26 ülkeden 50 sanatçı ile Trabzon’da buluşacaklarını belirtti. Buluşmaları organize etmenin çok yorucu olduğunu ifade eden genel başkan, sanatçılarla yazışmalar, sponsor arayışları ve gibi bir çok zorluk olduğuna dikkat çekti. Farklı kültürlerin buluşmasının hazzının bu zorlukları aştırdığına dikkat çeken Üst, heyecanla ve özveri ile çalıştıklarını söyledi.
 
GESOB Başkanı Turizmi Değerlendirdi
 
Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, bölgede turizmi çeşitlendirip 12 aya yaymak için çaba sarf edilmesi, ulusal ve uluslararası fuarlar ile diğer etkinliklerde Giresun'un tanıtılması yönünde çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi. 
 
Kara, yaptığı açıklamada, Giresun'un çok önemli potansiyelleri olmasına rağmen yeterli turist çekemediği, ada, kale, tarihi kültürel eserleri, başta kümbet olmak yaylaları pazarlayamamanın, insanlığa anlatamamanın hüznünü ve sıkıntısını yaşadıklarını belirti. Turizmin gelişimi için altyapı eksikliklerinin mutlaka giderilmesi gerektiğini kaydeden Kara, açıklamasında, "Ancak turizmimizin hak ettiği yerde olmadığını, bu güzellikleri ülke ve uluslararası toplum ile paylaşamadığımızı açık yüreklilikle dile getirmeliyiz ki sorunların çözümü için çare üretebilelim. Turizm alanında ilimizin artık beklemeye tahammülü olmadığını açık yüreklilikle görmeli ve itiraf etmeliyiz. Yaşadığımız çağın bilgi çağı olması nedeniyle artık zamanla yarışmalıyız. Dolayısı ile uzun süre beklemek bizlere telafisi imkansız zararlar verebilir." ifadelerine yer verdi.  Bölgenin hak ettiğini değeri alması ve bunun için yoğun çaba harcanması gerektiğine vurgu yaptı.
Editör: TE Bilisim